Izvor: Studio B/Svet arhiva vesti 09.03.2016

U ručnom prtljagu putnika za Pariz pronađena beba

Studio B 09.03.2016
Francuske vlasti su saopštile da je u ručnom prtljagu putnika na letu aviokompanije "Er Frans" pronađena beba, kao i da je povodom tog incidenta pokrenuta istraga. U saopštenju "Er Fransa" se navodi da dete, koje je u ponedeljak putovalo sa odraslom… »

Republikanci traže uvid u mejlove Hilari Klinton

Studio B 09.03.2016
Republikanski nacionalni komitet podneo je danas tužbu sa zahtevom da mu se omogući pristup elektronskoj pošti koju je demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton razmenjivala dok je bila na dužnosti državnog sekretara i posle toga. U tužbi… »

Šefovi diplomatija Rusije i Ukrajine o slučaju Savčenko

Studio B 09.03.2016
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa ukrajinskim kolegom Pavlom Klimkinom o slučaju ukrajinskog pilota Nadežde Savčenko kojoj se u Rusiji sudi za umešanost u ubistvo dvojice ruskih novinara u Ukrajini. Lavrov… »

EP: EU daje "sultanu Erdoganu" ključeve od kapije Evrope

Studio B 09.03.2016
Poslanici Evropskog parlamenta (EP)optužili su danas Evropsku uniju da turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu daje u ruke "ključeve od kapije Evrope" time što sa Ankarom sklapa sporazum o rešenju za migrantsku krizu. Lider grupe liberala u EP i… »

Fridman:Neka se svet pripremi za rat, sledi promena sistema

Studio B 09.03.2016
Slabljenje globalnih sila može dovesti do krize kakvu sistem sadašnjeg svetskog poretka ne može da reši, a onda sledi rat, upozorava američki geopolitički ekspert Džordž Fridman. "Kada zemlje poput Nemačke, Kine i Rusije slabe i zamenjuju ih neke… »

Tramp: Ako se Republikanci ujedine, nepobediv sam

Studio B 09.03.2016
Donald Tramp je danas pozvao Republikance da se ujedine i podrže njegovu stranačku nominaciju predsednika SAD, nakon što je danas lako pobedio na unutarstranačkim izborima u još tri američke savezne države. On je istakao da kao predstavnik… »

Vlasnik kompanije IKEA kupuje garderobu na buvljaku

Studio B 09.03.2016
Osnivač i vlasnik čuvene švedske firme Ikea, Ingvar Kamprad izjavio je u dokumentarnom programu koji je danas emitovao TV4 kanal švedske televizije, da kupuje svu svoju garderobu na buvljaku da bi uštedeo novac. Kamprad čak kaže da misli da je sve… »

Uhapšen šef jedinice ID za hemijsko oružje

Studio B 09.03.2016
Specijalne jedinice Sjedinjenih Američkih Država u Iraku uhapsile su prošlog meseca šefa jedinice za hemijsko naoružanje Islamske države, izjavili su danas bezbednosni zvaničnici iz Iraka. Oni su izjavili za novinsku agenciju AP da je uhapšen… »

Oko 250.000 dece u Siriji gladni čekaju smrt

Studio B 09.03.2016
Nevladina organizacija Save The Children upozorila je da oko 250.000 širom Sirije se muči da dobije struju, hranu i lekove koji su im preko potrebni da bi preživeli. Prema izveštaju te NVO, ta deca su toliko uplašena i osiromašena ratom da sada samo… »

Kim Džong Un: Napravili smo mini nuklearne bojeve glave

Studio B 09.03.2016
Severnokorejski vođa Kim Džong Un tvrdi da je njegova zemlja uspela da napravi mini nuklearne bojeve glave koje je moguće postaviti na balističke rakete, prenosi Rojters pozivajući se na severnokorejsku agenciju KCNA. Kim je to kazao tokom inspekcije… »