Kultura arhiva vesti 09.03.2016

Preminuo "peti Bitls", Džordž Martin

Radio 021 09.03.2016
Producent legendarnih "Bitlsa" Džordž Martin, poznatiji kao "peti Bitls" preminuo je u 91. godini, saopšteno je u Londonu. Potvrda o Martinovoj smrti došla je nakon što je britanski premijer Dejvid Kameron odao priznanje menadžeru kao "džinu u… »

LE: Predstava koja "vređa naciju" ipak na repertoaru

Press 09.03.2016
Pod pritiskom javnosti direktor leskovačkog pozorišta vratio na scenu predstavu "Crvena: samoubistvo nacije", koju je samo dan ranije zabranio jer je ocenio da "eksplicitno vređa državu Srbiju i srpski narod". Foto:B92.net Grujić kaže za”Južne… »

Pariz: Pikasovo poigravanje skulpturom

Večernje novosti 08.03.2016
Velika izložba skulptura slavnog španskog umetnika Pabla Pikasa, pod nazivom ''Pikasova skulptura'', koja svedoči o izuzetnoj životnosti i pokretljivosti njegovog dela, otvorena je danas u Muzeju Pikaso u Parizu. Velika izložba skulptura slavnog… »

Počeo 17. Gitar art festival

Press 09.03.2016
Koncertom br.3 u F-duru Antonija Vivaldija, poznatiji kao "Jesen", u izvođenju italijanskog kvarteta Duo Bandini-Kjakjaretta i braća Ćerato počeo je 17. Gitar Art festival u Domu omladine. Foto:Tanjug "Svake godine Gitar art festival pretvara Beograd… »

Film "Crnjanski" Danila Bećkovića na festivalu u Parizu

Press 09.03.2016
Dugometražni dokumentarni film "Crnjanski" Danila Bećkovića, reditelja filmova "Mali Budo" i "Jesen samuraja", uvršten je u program festivala "L'Europe autour de l'Europe", koji će biti održan u Parizu od 16. marta, saopštili su danas distributer… »

"Laguna" u najužem izboru za izdavača godine u Londonu

Press 09.03.2016
Izdavačka kuća Laguna našla se u najužem izboru za Nagradu za izdavača godine međunarodnog Sajma knjiga u Londonu koja se dodeljuje u saradnji sa Udruženjem izdavača Velike Britanije. Foto:B92.net Ova nagrada je ustanovljena pre tri godine, a… »

Članovi "đubretarske mafije" oslobođeni optužbi

RTS 09.03.2016
Specijalni sud u Beogradu zbog nedostatka dokaza oslobodio je bivšeg direktora JKP "Gradska čistoća" Dragana Ignjatovića i 15 njegovih saradnika optužbi da su zloupotrebama pribavili korist u vrednosti od skoro 311 miliona dinara. To je druga… »

Džos Stoun gostuje na Nišvillu

Press 09.03.2016
Jedna od najboljih soul pevačica tokom poslednje dekade Džos Stoun nastupiće ove godine na Nišville jazz festivalu poslednje festivalske večeri, u nedelju 14. avgusta. Foto:B92.net Britanska pevačica Džos Stoun (pravo ime Džoslin Iv Stoker) je sa… »

Niko ne spori Ćosića, ime škole je stvar Statuta

Politika 09.03.2016
Ideja o preimenovanju Kruševačke filozofsko-književne škole došla je prerano, a vezivanje za određenu ličnost uvek obavezuje, smatra Slobodan Kanjevac, predsednik Srpskog filozofskog društva. Posle sednice Saveta Kruševačke filozofsko-književne… »

Konkurs za neafirmisane bendove: Ženski Element

Press 09.03.2016
Mikser festival i Mascom Records raspisali su regionalni konkurs za neafirmisane bendove pod nazivom "Ženski element", koji predstavlja veliku šansu za sve bendove koji se bave autorskom muzikom. Foto:B92.net Muzički konkurs Mikser festivala i Mascom… »