Politika arhiva vesti 09.03.2016

Predsednik Srbije Nagrađen: Kiril: Nikolić dokazao prijateljstvo sa Rusijom

Blic 09.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa Patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom koji je rekao da je Nikolić odavno zaslužio posebnu nagradu koja mu je danas uručena, jer je "čitavim životom i delom dokazivao vrline pravoslavlja i… »

Sud odlučuje o Šešelju

Dnevnik 09.03.2016
Šta će se dogoditi do 31.marta niti mogu, niti znam da govorim, jer se radi o slučaju koji je u rukama suda i videćemo kako će sud dalje postupati, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković, odgovarajući na pitanje da li će Vojislav… »

"Zahtevi Moskve Nikoliću: Ne u NATO i referendum"

B92 09.03.2016
Moskva -- Moskva računa da će dobiti čvrste garancije da Srbija neće ući u NATO, tražeći od Beograda da održi referendum. Takođe, tražiće i da saradnicima humanitarnog centra u Nišu Beograd pruži diplomatski status, piše moskovski dnevnik… »

Vučić i Odbor PS NATO: Srbija čuva stabilnost regiona

RTS 09.03.2016
Srbija je vojno neutralna i tu svoju poziciju vojne neutralnosti Srbija neće menjati, rekao je premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa delegacijom Odbora Parlamentarne skupštine NATO za civilnu dimenziju bezbednosti. Članovi Odbora su pohvalili… »

RIK ODBIO LISTU SRS: Radikalima dat rok da isprave greške u dokumentaciji

Kurir 09.03.2016
Republička izborna komisija (RIK) danas nije proglasila izbornu listu pod nazivom "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" a stranci je dat rok od 48 sati da ispravi nedostatak. "Upravo smo obavešteni da je uverenje o biračkom pravu jednog od… »

Nedićev praunuk na listi DSS-Dveri

RTV 09.03.2016
BEOGRAD - Na izbornoj listi "Dveri - DSS - Sanda Rašković Ivić - Boško Obradović" naći će se i Aleksandar Nedić, praunuk Milana Nedića, kao predstavnik Srpskog liberalnog saveta, piše Nedeljnik. Aleksandar Nedić je u žižu javnosti dospeo… »

Skat: SAD ne žele razjedinjenu EU

Novi magazin 09.03.2016
"Možda je to ironija za nekoga, ali Amerika je bila najveći podržavalac EU integracija u svetu. Verujemo da snaga pomaže da se izgradi prosperitetnija, jača zajednica, a da to vodi ka miru u svetu. Unija je transformisal Evropu na bolje, i to… »

Nikolić: Srbija ostala posvećena hrišćanskim vrednostima

RTV 09.03.2016
MOSKVA - Srpskom narodu pripada nagrada, jer je ostao posvećen hrišćanskim vrednostima, i posebno sada, u vreme migrantske krize, Srbija je pokazala na delu ljubav prema čoveku, ma iz koje vere dolazi, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u… »

LSV druga predala listu za izbore u Novom Sadu

Blic 09.03.2016
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) predala je sinoć oko 23 časa izbornu listu za lokalne izbore u Novom Sadu. U LSV očekuju da Gradska izborna komisija potvrdi listu danas tokom dana. Tako će LSV zauzeti drugo mesto na glasačkom listiću na… »

Vučić u Kovačici: Vlada daje milion evra za podršku ženskom preduzetništvu

Blic 09.03.2016
Vlada Srbije će opredeliti milion evra za podršku ženskom preduzetništvu, najavio je danas premijer Aleksandar Vučić. Vučić je na okruglom stolu "Žensko preduzetništvo - potencijal za razvoj" u Kovačici rekao da će vlada povećati podršku… »