Politika arhiva vesti 09.03.2016

Nikolić se sastao sa Kirilom, u četvrtak sa Putinom

RTV 09.03.2016
MOSKVA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravi 9. i 10. marta u dvodnevnoj radnoj poseti Rusiji tokom koje će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.Nikolić se danas sastao sa Patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom koji je rekao… »

Selaković ne zna odgovor: "Izručiti Šešelja ili ne" isto kao "da li si za NATO ili za Rusiju"

Pravda 09.03.2016
BEOGRAD - Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da ne zna da li će lider SRS Vojislav Šešelj biti 31. marta u Haškom tribunalu, za kad mu je zakazano izricanje presude. "Šta će se dogoditi do 31. marta, o tome niti mogu, niti znam da… »

Komersant: Od Beograda očekuju garancije o neulasku u NATO

Beta 09.03.2016
Moskva računa da će dobiti čvrste garancije da Srbija neće ući u NATO, tražeći od Beograda da održi referendum i da saradnicima humanitarnog centra u Nišu pruži diplomatski status, piše današnji moskovski dnevnik Komersant, u tekstu… »

Vučić zadovoljan saradnjom s NATO-om

Večernje novosti 09.03.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan jačanjem saradnje sa NATO-om. Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru u Beogradu s delegacijom Odbora za civilnu dimenziju bezbednosti Parlamentarne skupštine… »

Šešelj: RIK nije proglasio listu SRS zbog komjuterske greške

Novi magazin 09.03.2016
On je rekao da SRS očekuje da RIK svakog momenta proglasi izbornu listu SRS i da je jedan problem otvoren zbog greške u kompjuterskom sistemu u Kosjeriću. "Iako je naš kandidat iz Kosjerića izvadio uverenje o državljanstvu sa datumom iz marta ove… »

Nedićev unuk na listi DSS-Dveri

Blic 09.03.2016
Na izbornoj listi "Dveri-DSS - Sanda Rašković Ivić-Boško Obradović" naći će se i Aleksandar Nedić, potomak Milana Nedića, kao predstavnik Srpskog liberalnog saveta, piše Nedeljnik. Aleksandar Nedić je u žižu javnosti dospeo nakon pokretanja… »

Skot: SAD ne žele razjedinjenu EU

RTS 09.03.2016
Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da su SAD bile i ostale jedan od najvećih zagovornika evropskih integracija, jer bi za Amerikance, razjedinjena EU bila manje poželjan partner. Kajl Skot ističe da Sjedinjene Američke Države… »

Nikolić: Završićemo Hram Svetog Save zahvaljujući Rusiji

Dnevnik 09.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se danas u Moskvi s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. U ruskoj prestonici, gde boravi u dvodnevnoj. poseti, mu je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril uručio nagradu Fonda jedinstva pravoslavnih… »

LSV broj 2, a SPS broj 3 na izborima za Novi Sad

Radio 021 09.03.2016
Liga socijaldemokrata Vojvodine predala je sinoć oko 23:30h, a koalicija Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije oko 2:55 časova Gradskoj izbornoj komisiji liste kandidata za izbore odbornika u Skupštini grada Novog Sada. Predaji Ligine… »

Vučić u Kovačici: Vlada daje milion evra za podršku ženskom preduzetništvu

Blic 09.03.2016
Vlada Srbije će opredeliti milion evra za podršku ženskom preduzetništvu, najavio je danas premijer Aleksandar Vučić. Vučić je na okruglom stolu "Žensko preduzetništvo - potencijal za razvoj" u Kovačici rekao da će vlada povećati podršku… »