Svet arhiva vesti 09.03.2016

Neočekivana pobeda Sandersa; Tramp i dalje na vrhu

Glas Amerike 09.03.2016
Mnoge ankete su ukazivale da je bivša državna sekretarka Hilari Klinton favorit u Mičigenu, ali je Berni Sanders osvojio 50 odsto glasova dobivši podršku radničke klase u toj državi. Senator iz Vermonta Berni Sanders zabeležio neočekivanu pobedu… »

Iran ispalio dve rakete s natpisom "Izrael mora biti uništen"

Novi magazin 09.03.2016
Rakete su ispaljene u trenutku kada američki potpredsednik Džozef Bajden boravi u poseti Izraelu u okviru turneje po Bliskom istoku. Revolucionarna garda je ispalila rakete iz severnog Irana na mete udaljene oko 1.400 kilometara na jugoistoku zemlje… »

Kim: Imamo mini nuklearne bojeve glave

Al Jazeera 09.03.2016
Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un izjavio je da je njegova zemlja uspjela proizvesti mini nuklearne bojeve glave. Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un izjavio je da je njegova zemlja uspjela proizvesti mini nuklearne bojeve glave koje se mogu postaviti… »

Beba pronađena u ručnom prtljagu putnika

Radio 021 09.03.2016
Francuske vlasti su saopštile da je u ručnom prtljagu putnika na letu aviokompanije "Er Frans" pronađena beba, kao i da je povodom tog incidenta pokrenuta istraga. U saopštenju "Er Fransa" se navodi da dete, koje je u ponedeljak putovalo sa odraslom… »

Stratfor: Spremajte se za rat

B92 09.03.2016
U svakom veku se dešava "sistemski rat" i XXI vek necĚ�e biti izuzet, saopštio je za "Biznis insajder" osnivač analitičke kompanije "Stratfor" Džordž Fridman. On je predvideo da cĚ�e se rat rasplamsati na istoku Evrope i na Bliskom istoku… »

Nastavlja Sa Štrajkom Glađu: Nađa Savčenko: Moje suđenje je farsa

Blic 09.03.2016
Ukrajinski vojni pilot Nađa Savčenko izjavila je danas u završnoj reči da je njeno suđenje za umešanost u pogibiju dva ruska novinara "farsa marioneta iz Kremlja". "U Rusiji nema sudova i nema istraga, sve ovo je samo farsa Kremlja. Pokažite snagu… »

Kušner mogući svedok protiv Tačija?

Akter 09.03.2016
Jedan od svedoka, koji bi mogao da bude pozvan da svedoči o navodnim zločinima OVK počinjenim u periodu od 1999. do 2000. godine, je i tadašnji šef UNMIK-a Bernard Kušner, piše "Figaro" List napominje da bi Specijalni sud mogao da podigne… »

Izbjeglice nisu turisti da im trebaju vize

Al Jazeera 09.03.2016
Nakon dogovora o zatvaranju balkanske rute, 15.000 promrzlih i gladnih izbjeglica u Idomeniju čeka nastavak puta. Slovenija je od ponoći zatvorila granice za izbjeglice. Takva odluka donesena je u skladu s dogovorom o zatvaranju balkanske izbjegličke… »

EP: EU daje "sultanu Erdoganu" ključeve od kapije Evrope

Novi magazin 09.03.2016
Lider grupe liberala u EP i bivši belgijski premijer Gi Verhofstad rekao je poslanicima u Strazburu da je dogovor lidera EU sa Turskom "izuzetno problematičan", prenosi AFP. "Dogovor sa Turskom će nam doneti probleme. Njime zapravo ključeve od ulaza… »

Trump nadmoćno pobijedio u Mississippiju

Al Jazeera 09.03.2016
Na predsjedničkim predizborima Trump pobijedio u još tri američke države, Sanders odnio pobjedu u Michiganu. Donald Trump je zadao težak udarac svima koji su ga osporavali, pobijedivši na dva nova republikanska predizbora za Bijelu kuću, ali je… »