Svet arhiva vesti 09.03.2016

Neočekivana pobeda Sandersa; Tramp i dalje na vrhu

Glas Amerike 09.03.2016
Mnoge ankete su ukazivale da je bivša državna sekretarka Hilari Klinton favorit u Mičigenu, ali je Berni Sanders osvojio 50 odsto glasova dobivši podršku radničke klase u toj državi. Senator iz Vermonta Berni Sanders zabeležio neočekivanu pobedu… »

Kim ponovo preti

Večernje novosti 09.03.2016
Iran i Severna Koreja demonstriraju silu pred SAD i njihovim saveznicima. Ovoga puta reč je o mini nuklearnim bojevim glavama. IRAN i Severna Koreja, zemlje koje je svojevremeno Amerika označila kao deo "osovina zla", u sredu su demonstrirale silu pred… »

Pjongjang ima mini nuklearne bojeve glave

Akter 09.03.2016
Severnokorejski vođa Kim Džong Un tvrdi da je njegova zemlja uspela da napravi mini nuklearne bojeve glave koje je moguće postaviti na balističke rakete. Ovu vest je preneo Rojters pozivajući se na severnokorejsku agenciju KCNA. Kim je to kazao tokom… »

Obezbeđenje Aerodroma Ostalo U Šoku: Zgranuli se šta je putnik nosio u torbi

Kurir 09.03.2016
I putnik i torba stigli su letom "Er Fransa" iz Istanbula. Francuske vlasti saopštile su da je u putnoj torbi jednog od putnika pronađena beba. "Er Frans" se oglasio saopštenjem u kom navodi da beba, koja je stigla letom 1891 u pratnji odrasle osobe… »

Fridman: Neka se svet pripremi za rat, sledi promena sistema

RTS 09.03.2016
Slabljenje globalnih sila može dovesti do krize kakvu sistem sadašnjeg svetskog poretka ne može da reši, a onda sledi rat, upozorava američki geopolitički ekspert Džordž Fridman. Kada zemlje poput Nemačke, Kine i Rusije slabe i zamenjuju ih neke… »

Berlin Moskvi: Hitno oslobodite Nađu!

Mondo 09.03.2016
Nemačka je danas poručila Rusiji da "hitno oslobodi" ukrajinskog pilota Nađu Savčenko uz obrazloženje da se njeno suđenje u Rusiji protivi mirovnom dogovoru koji je postignut sa ciljem okončanja nemira u Ukrajini. Foto: printscreen/youtube… »

Kušner mogući svedok protiv Tačija?

Akter 09.03.2016
Jedan od svedoka, koji bi mogao da bude pozvan da svedoči o navodnim zločinima OVK počinjenim u periodu od 1999. do 2000. godine, je i tadašnji šef UNMIK-a Bernard Kušner, piše "Figaro" List napominje da bi Specijalni sud mogao da podigne… »

Izbjeglice nisu turisti da im trebaju vize

Al Jazeera 09.03.2016
Nakon dogovora o zatvaranju balkanske rute, 15.000 promrzlih i gladnih izbjeglica u Idomeniju čeka nastavak puta. Slovenija je od ponoći zatvorila granice za izbjeglice. Takva odluka donesena je u skladu s dogovorom o zatvaranju balkanske izbjegličke… »

EP: EU daje "sultanu Erdoganu" ključeve od kapije Evrope

Novi magazin 09.03.2016
Lider grupe liberala u EP i bivši belgijski premijer Gi Verhofstad rekao je poslanicima u Strazburu da je dogovor lidera EU sa Turskom "izuzetno problematičan", prenosi AFP. "Dogovor sa Turskom će nam doneti probleme. Njime zapravo ključeve od ulaza… »

Trump nadmoćno pobijedio u Mississippiju

Al Jazeera 09.03.2016
Na predsjedničkim predizborima Trump pobijedio u još tri američke države, Sanders odnio pobjedu u Michiganu. Donald Trump je zadao težak udarac svima koji su ga osporavali, pobijedivši na dva nova republikanska predizbora za Bijelu kuću, ali je… »