Nauka & Tehnologija arhiva vesti 09.03.2016

Canon predstavlja novu seriju imagePROGRAF PRO

Benchmark 09.03.2016
Canon Europe predstavio je novu seriju profesionalnih ink-jet štampača širokog formata imagePROGRAF PRO. Novi uređaji imagePROGRAF PRO-2000 i imagePROGRAF PRO-4000 nude visok kvalitet slike profesionalnim fotografima i namenjeni su primeni u likovnim… »

Dobitnik Pulicera tvrdi: Rak je najbolji način da se umre

Nedeljnik 09.03.2016
Ugledni američki onkolog i dobitnik Pulicerove nagrade za delo "The Emperor of Maladies" o istoriji raka, Siddartha Mukherje, onespokojio je planetu rečima da je traženje leka za rak zastrašujuća utopija. Mukherje tvrdi da je i sama zamisao da… »

Corsair ozvaničio nova SF600 i SF450 napajanja

Benchmark 09.03.2016
Corsair je zvanično predstavio svoja prva napajanja u SFX formi, a u pitanju su modeli SF600 i SF450. Ova napajanja karakteriše potpuno modularni dizajn, 80 Plus Gold sertifikat i 100% 105°C japanski kondenzatori. Ukratko, ovo znači da sa novim… »

„Guglov“ program bolji od šampiona u igri go!

RTS 09.03.2016
Program „Alfago“ pobedio je južnokorejskog šampiona u igri go Lija Sedola u prvom od pet predviđenih mečeva. Pobeda programa Alfago (AlphaGo) u staroj kineskoj igri je novi napredak veštačke inteligencije, pošto je program savladao jednu od… »

Ko je novi glavni lik u igri Gears of War 4?

Benchmark 09.03.2016
Gears of War 4 je verovatno najveća igra koja stiže na Xbox One konzolu ove godine, a razvojni tim The Coalition i izdavač Microsoft su konačno spremni da nam ponude nešto više detalja o priči u igri. U centru priče će biti JD Feniks, sin Markusa… »

SAP: da li su preduzeća spremna da redefinišu svoj finansijski sektor?

PC Press 09.03.2016
Na godišnjoj konferencija za korisnike koja je održana u Aranđelovcu, Philipp Zielke, SAP CFO za region Centralne i Istočne Evrope, govorio je o jednom danu finansijskog direktora i najnovijim tehnologijama koja pomažu da finansijski sektor radi… »

Video: Facebookove mape pomoću umjetne inteligencije

Al Jazeera 09.03.2016
Mapiranje Zemlje prvenstveno služi za pronalazak zajednica kojima će se nuditi internet preko bespilotnih letjelica. This is an impressive project from our team developing solar-powered planes for beaming down internet connectivity and our AI research… »

LoL: nove informacije o Aurelion Sol

Vesti online 09.03.2016
Star Forger (fensi izraz za Svemirski zmaj) Aurelion Sol će biti sledeći heroj koji će se priključiti League of Legends ekipi koja sada broji preko 120 heroja. Kao što je praksa sa najavama novih likova, Aurelion je dobio zvaničnu teaser stranu na… »

(Video) Upoznajte Nadin: Ona je emotivno inteligentni robot za druženje sa starijima

Kurir 09.03.2016
Robot Nadin nova je vrsta robota koji bi jednog mogao da služi kao lični pomoćnik starijih osoba. Nadine, sebuah robot manusia dipamerkan di kampus NTU, Singapura. Simak foto-foto peristiwa menarik dari berbagai belahan dunia di sini… »

Review: SUPERHOT

Vesti online 09.03.2016
Cela recenzija ove igre mogla bi da se napiše sa dve ( jes’ ) reči i da se sve kaže. Ova igra je SUPER i istovremeno je HOT i to bi trebalo da svima bude dovoljno da odvoje bar par sati i odigraju je. Neće se pokajati, a neće je ni igrati samo dva… »