Nauka & Tehnologija arhiva vesti 09.03.2016

Canon predstavlja novu seriju imagePROGRAF PRO

Benchmark 09.03.2016
Canon Europe predstavio je novu seriju profesionalnih ink-jet štampača širokog formata imagePROGRAF PRO. Novi uređaji imagePROGRAF PRO-2000 i imagePROGRAF PRO-4000 nude visok kvalitet slike profesionalnim fotografima i namenjeni su primeni u likovnim… »

RAK NE TREBA LEČITI, LJUDE TREBA PUSTITI DA UMRU: Sramotna tvrdnja ovog naučnika će vas šokirati

Telegraf 09.03.2016
Rak je jedna od najvećih opasnosti koja vreba ljudski rod, a ovaj lekar kaže da ne treba tražiti lek jer je rak bolja smrt od mnogih drugih. Lično, ne doniram novac u svrhu istraživanja leka za rak, a razlozi za to su brojni – nikad nećemo… »

Dva nova modela modularnih Corsair napajanja – SF600 i SF450

IT svet 09.03.2016
Corsair je najavio svoja prva ikada računarska napajanja SFX forme - modele SF600 i SF450 koje karakteriše potpuno modularni dizajn, 80 Plus Gold sertifikacija, kao i japanski kondezatori koji nude potpunu efikasnost i na visokim temperaturama. Oba… »

„Guglov“ program bolji od šampiona u igri go!

RTS 09.03.2016
Program „Alfago“ pobedio je južnokorejskog šampiona u igri go Lija Sedola u prvom od pet predviđenih mečeva. Pobeda programa Alfago (AlphaGo) u staroj kineskoj igri je novi napredak veštačke inteligencije, pošto je program savladao jednu od… »

Ko je novi glavni lik u igri Gears of War 4?

Benchmark 09.03.2016
Gears of War 4 je verovatno najveća igra koja stiže na Xbox One konzolu ove godine, a razvojni tim The Coalition i izdavač Microsoft su konačno spremni da nam ponude nešto više detalja o priči u igri. U centru priče će biti JD Feniks, sin Markusa… »

Da li su preduzeća spremna da redefinišu svoj finansijski sektor?

Biznis i finansije 09.03.2016
Prema IDC istraživanju, zaposleni u finansijskom sektoru provode 70% svog vremena pripremajući podatke koji se koriste za izveštavanje i analizu – tako da ti izveštaji u stvari zastare i pre nego što donosioci odluka imaju uvid u njih. Preduzeća… »

Video: Facebookove mape pomoću umjetne inteligencije

Al Jazeera 09.03.2016
Mapiranje Zemlje prvenstveno služi za pronalazak zajednica kojima će se nuditi internet preko bespilotnih letjelica. This is an impressive project from our team developing solar-powered planes for beaming down internet connectivity and our AI research… »

LoL: Nove informacije o Aurelion Sol

B92 09.03.2016
Star Forger (fensi izraz za Svemirski zmaj) Aurelion Sol će biti sledeći heroj koji će se priključiti League of Legends ekipi koja sada broji preko 120 heroja. Kao što je praksa sa najavama novih likova, Aurelion je dobio zvaničnu teaser stranu na… »

(Video) Upoznajte Nadin: Ona je emotivno inteligentni robot za druženje sa starijima

Kurir 09.03.2016
Robot Nadin nova je vrsta robota koji bi jednog mogao da služi kao lični pomoćnik starijih osoba. Nadine, sebuah robot manusia dipamerkan di kampus NTU, Singapura. Simak foto-foto peristiwa menarik dari berbagai belahan dunia di sini… »

Review: SUPERHOT

Vesti online 09.03.2016
Cela recenzija ove igre mogla bi da se napiše sa dve ( jes’ ) reči i da se sve kaže. Ova igra je SUPER i istovremeno je HOT i to bi trebalo da svima bude dovoljno da odvoje bar par sati i odigraju je. Neće se pokajati, a neće je ni igrati samo dva… »