Nauka & Tehnologija arhiva vesti 09.03.2016

Dropbox premašio 500 miliona registrovanih korisnika

B92 09.03.2016
Danas postoji veliki broj cloud servisa koje možete da izaberete. Ukoliko koristite Apple proizvode vaš prirodni cloud servis bi trebalo da bude iCloud, Google Drive za korisnike Android platforme a OneDrive za Microsoft-ovu Windows platformu. Međutim… »

SAD: siromašnijim Amerikancima devet dolara za broadband

Benchmark 09.03.2016
Federalna komisija za komunikacije u SAD je dugo govorila o reformama svog Lifeline programa subvencija koji je ovog puta više fokusiran na internet za siromašnije Amerikance nego na telefonske usluge. Međutim, komisija je sada spremna da prikaže kako… »

Predstavljanje Surface Pro 4 je bio odličan potez kompanije Microsoft

IT svet 09.03.2016
Kompanija Microsoft je preduzela hrabar korak da predstavi četvrtu generaciju Surface Pro tableta baziran na Windowsu u svetlu činjenice da Windows na tabletima se do sada nije baš proslavio na tržištu, ali najnoviji rezultati prodaje ukazuju da je… »

Destination karakteristika pomaže da isplanirate svoje putovanje

IT svet 09.03.2016
Google želi da putnicima olakša odluku gde će da idu na odmor i da steknu grub uvid u to koliko će ih putovanje koštati direktno preko svog mobilnog uređaja, pa je tako najavljena nova karakteristika pretrage pod nazivom Destination u okviru Google… »

Dostupni novi Game Ready NVIDIA drajveri sa podrškom za Vulkan API

IT svet 09.03.2016
NVIDIA je objavila Game Ready Driver 364.47 sa kojim stiže veliki broj unapređenja uključujući i podršku za nove igre i Vulkan 3D API, a novi drajver je optimizovan i za pokretanje Tom Clancy’s The Division, Hitman, Need for Speed, Ashes of the… »

Neće sve Xbox One igre moći da se igraju na PC platformi

IT svet 09.03.2016
Sada kada je Microsoft obezbedio svoju liniju Xbox igara i za PC računare, vlasnici konzola zabrinuti su jer smatraju da su njihovi Xbox One uređaji sada zastareli te navode da se nekako osećaju zapostavljenima, što Phil Spencer izričito poriče. On… »

The Division serveri već prvog dana u problemu

Vesti online 09.03.2016
Svakome ko je ikada igrao MMO ili bilo kakvu online igru ovo ne bi trebalo da bude iznenađenje. Naime, pod naletom igrača, sinoć su Ubisoftovi serveri za igru The Division bili u potpunom haosu i nije bilo moguće ni napraviti lika ili, ako ste bili… »

Javni poziv za dodelu kredita IT firmama

Economy 09.03.2016
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je danas javni poziv zainteresovanim preduzećima koja se bave informaciono-komunikacionim tehnologijama (IKT) za podnošenje zahteva za dodelu start ap i inovativnih kredita u 2016. godini. Kako… »

E² - globalna Microsoft video konferencija za nastavnike

Economy 09.03.2016
Tradicionalni događaj iz oblasti edukacije u organizaciji Microsoft-a, E2 - Educator Exchange, organizuje se i ove godine sa ciljem da proslavi i skrene pažnju na dostignuća nastavnika koji uz pomoć tehnologije iznalaze nove, kreativne, načine da… »

Žene čuvaju slike na mobilnim uređajima više od muškaraca, ali ih ne obezbeđuju

Economy 08.03.2016
Prema istraživanju kompanija Kaspersky Lab i B2B International, više od polovine žena (53 odsto) potvrdilo je da su im fotografije i video snimci bitniji od svih podataka koje čuvaju na svom uređaju, bitniji su im čak i od samog uređaja (56 odsto)… »