Nauka & Tehnologija arhiva vesti 09.03.2016

Beta verzija SteamVR interfejsa otkriva interakciju sa HTC Vive

IT svet 09.03.2016
HTC Vive headset za VR je na manje od mesec dana do početka dostupnosti, a ono o čemu nije mnogo toga rečeno je kako će korisnici da interaktuju sa Steam platformom dok im se headset nalazi na glavi, ali sada saznajemo i nešto na tu temu… »

Odlični 17.3 inčni G752VT laptop računar kompanije Asus

IT svet 09.03.2016
Kompanija Asus je predstavila G752VT laptop računar vrhunskih performansi opremljen 17.3 inčnim ekranom FullHD rezolucije baziran na Mobile Intel CM236 Express čipsetu i opremljen Core i7-6700HQ procesorom. Ovaj model može da se pohvali NVIDIA GeForce… »

Nematerijalna kulturna baština Srbije – kosovski vez

RTS 09.03.2016
Koliko različitosti na ovoj našoj maloj planeti. Kad poredimo nacije i države, najčešće govorimo o ekonomskom bogatstvu, veličini teritorije, broju stanovnika. Tada govorimo o različitosti. Govori se i o kulturnoj različitosti, baštini jednog… »

Udovički: Kasniće racionalizacija u školstvu

Radio 021 09.03.2016
Potpredsednica Vlade Kori Udovički kaže da je većina u javnom sektoru već donela svoje sistematizacije. Ona je primetila da je najteže u velikim sistemima gde postoji više nivoa odlučivanja i više hiljada jedinica, poput školstva. "Verujemo da… »

Kucanje bez ometanja: Pametna pisaća mašina Freewrite (VIDEO)

B92 09.03.2016
Freewrite je ime firme koja je izmislila istoimenu pametnu pisaću mašinu. Ideja vodilja ove firme bila je uređaj koji će pomoći onima koji mnogo pišu da svoj posao obavljaju bez ometanja poput obaveštenja sa Facebooka, vesti, chatova... Iako bi… »

Samsungovi telefoni su sve teži za popravku, iFixit ocenio Galaxy S7

Benchmark 09.03.2016
Još od Samsungovih dana uklonjivih baterija i plastike, Galaxy telefoni su postajali sve teži za popravku. Ovog puta, najnoviji flagship telefon Galaxy S7 je dobio ocenu 3/10 za mogućnost korisničke popravke. Ako ga uporedimo sa prethodnim Galaxy… »

Šef Xboxa odgovara na vesti o zatvaranju Lionhead-a

Benchmark 09.03.2016
Nakon vesti koje su se nedavno pojavile da je igra Fable Legends otkazana kao i da Microsoft potencijalno razmatra zatvaranje developera Lionhead, šef Xbox odeljenja Fil Spenser je rekao da misli da nije osoba koju mnogo vole u ovom trenutku. Sa nekoliko… »

Objavljena zvanična hardverska zahtevnost Total War: Warhammer

IT svet 09.03.2016
Kompanija Creative Assembly je konačno obelodanila specifikacije PC verzije nastupajuće Total War: Warhammer igre na koju će igrači nažalost morati da čekaju nešto duže obzirom da su programeri odlučili da premijera igre bude odložena za 24. maj… »

Najbrži SSD ikada kompanije Seagate ostvaruje brzinu od 10GB/s

IT svet 09.03.2016
Kompanija Seagate sa svojim novim SSD modelom uspela da ostvari svetski rekord kada je reč o brzini prenosa sadržaja, obzirom da je novi ultra brzi SSD ove kompanije uspeo da ostvari neverovatnu brzinu prenosa od 10Gb/s što je za čak 4 GB/s brže od… »

DEFIANT modularna mehanička tastatura kompanije Epic Gear

IT svet 09.03.2016
EpicGear je najavio „DEFIANT“ mehaničku igračku tastaturu koja je u potpunosti modularna i sa sobom donosi u potpunosti nove mogućnosti prilagođavanja igračkih tastatura kao i Modular-Matrix-Structure opciju koja omogućava laku izmenu i… »