Vojvodina arhiva vesti 09.03.2016

Vrebalov: SNS opstruiše obnovu dvorca Heterlend; SNS: Gde je 15 miliona dinara

Radio 021 09.03.2016
Srpska napredna stranka zatražila je da se utvrdi gde je otišlo 15 miliona dinara za adaptaciju dvorca Heterlend. Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov (DS) izjavio je prethodno da mu je žao što je projekat adaptacije "zbog detalja… »

Ponovo odloženo suđenje Bati Milovančevu

Radio 021 09.03.2016
Danas je ponovo otkazano suđenje u novosadskom Osnovnom sudu povodom tužbe koju su protiv funkcionera SNS i direktora Luke Novi Sad Aleksandra Milovančeva podneli predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i nekadašnji pokrajinski ministar za nauku i… »

Uvedeno šest kilometara vanredne odbrane od poplava na Savi

Blic 09.03.2016
Vanredne mere odbrane od poplava uvedene su na ukupno šest kilometara odbrambene linije na Savi, kod Hrtkovaca i Klenka, saopšteno je danas iz Voda Vojvodine. - Na preostalih gotovo 114 kilometara ove reke u nadležnosti 'Vode Vojvodine' i dalje je na… »

Završeno Evropsko prvenstvo u mačevanju, Rusija najuspešnija

Radio 021 09.03.2016
Najviše pobeda na Evropskom prvenstvu u mačevanju za kadete i juniore, koje je večeras završeno na Spensu, ostvarila je reprezentacija Rusije, a slede Italije, Mađarska i Francuska. Zastava Evropske mačevalačke konfederacije predata je Bugarskoj… »

FOTO: Masovno hapšenje dilera, Novosađanin predvodnik međunarodne bande

Radio 021 09.03.2016
U zajedničkoj akciji policija Srbije, Češke i Španije, uhapšeno je 25 dilera droge, uključujući i vođu koji je iz Novog Sada. Od 25 uhapšenih, 21 su državljani Srbije. Na teritoriji Španije i Češke otkriveno je deset laboratorija sa… »

Pokrajinski sekretarijat obavestio EU i OEBS da nije izabran član Saveta REM iz Vojvodine

Blic 09.03.2016
Pokrajinski sekretarijat za informacije uputio je pismo šefu delegacije Evropske unije Majku Devenportu i šefici Medijskog odeljenja Misije OEBS-a Gordani Janković u kojem ih je obavestio da nije izabran član Saveta Regulatornog tela za elektronske… »

Javašluk: Novosađani moraju da jure radnike po "Lisju"

Moj Novi Sad 09.03.2016
Pokušaj našeg sugrađanina B. M. da proteklih dana dobije uslugu u JKP "Lisje" – jedan je od primera nerada i nereda koji vladaju u javnom sektoru. Ovaj Novosađanin je tako doživeo da svakodnevno vidi kako izgleda kada su kancelarije prazne jer… »

Izložba portreta Mome Kapora na početku "Antićevih dana"

Radio 021 09.03.2016
Izložbom portreta Mome Kapora pod nazivom "Momo i prijatelji" koja će biti otvorena u četvrtak, 10. marta, u 19 časova, u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada, počeće deveti "Antićevi dani". Ovogodišnji program manifestacije pravljen je sa… »

Delovi Veternika i Kaća bez vode zbog havarije

Moj Novi Sad 09.03.2016
Zbog radova na vodovodnoj mreži, pojedine ulice u Kaću i Veterniku biće bez vode do 13 časova. Kać: Bez vode će od 9 do 13 sati biti Njegoševa ulica od Omladinske do Radničke ulice i Radnička ulica od Njegoševe do Svetosavske ulice. Postoji… »

NS: Epidemija gripa među mališanima

RTV 09.03.2016
NOVI SAD - Sve je više bolesnih mališana u novosadskim vrtićima i osnovnim školama. Virus koji vlada prati prvenstveno visoka temperatura. Broj dece i roditelja koja čekaju na pregled, sve je veći u Domu zdravlja. Najveće gužve su na odeljenju… »