Vojvodina arhiva vesti 09.03.2016

Vrebalov: SNS opstruiše obnovu dvorca Heterlend

RTV 09.03.2016
NOVI SAD, NOVI BEČEJ - Član Predsedništva Demokratske stranke (DS) i potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov optužio je danas opštinsku vlast u Novom Bečeju i Srpsku naprednu stranku (SNS) za opstrukciju obnove dvorca "Heterlend"… »

SNS: Pajtić ne želi da se ustanovi istina

RTV 09.03.2016
NOVI SAD - Gradski odbor SNS Novi Sad saopštio je da je danas da ponovo otkazano suđenje povodom tužbe Bojana Pajtića i Dragoslava Petrovića protiv šefa Odborničke grupe SNS u SG Novog Sada Aleksandra Milovančeva, jer se Pajtić i Petrović ponovo… »

Uvedeno šest kilometara vanredne odbrane od poplava na Savi

Blic 09.03.2016
Vanredne mere odbrane od poplava uvedene su na ukupno šest kilometara odbrambene linije na Savi, kod Hrtkovaca i Klenka, saopšteno je danas iz Voda Vojvodine. - Na preostalih gotovo 114 kilometara ove reke u nadležnosti 'Vode Vojvodine' i dalje je na… »

EP u mačevanju ispunilo očekivanja

RTV 09.03.2016
NOVI SAD - U Novom Sadu je 9. marta zvanično završeno Evropsko prvenstvo u mačevanju za kadete i juniore 2016. Najboljima su dodeljene medalje, a zastava Evropske mačevalačke konfederacije je predata Republici Bugarskoj kao sledećem organizatoru… »

FOTO: Masovno hapšenje dilera, Novosađanin predvodnik međunarodne bande

Radio 021 09.03.2016
U zajedničkoj akciji policija Srbije, Češke i Španije, uhapšeno je 25 dilera droge, uključujući i vođu koji je iz Novog Sada. Od 25 uhapšenih, 21 su državljani Srbije. Na teritoriji Španije i Češke otkriveno je deset laboratorija sa… »

Pokrajinski sekretarijat obavestio EU i OEBS da nije izabran član Saveta REM iz Vojvodine

Blic 09.03.2016
Pokrajinski sekretarijat za informacije uputio je pismo šefu delegacije Evropske unije Majku Devenportu i šefici Medijskog odeljenja Misije OEBS-a Gordani Janković u kojem ih je obavestio da nije izabran član Saveta Regulatornog tela za elektronske… »

Javašluk: Novosađani moraju da jure radnike po "Lisju"

Moj Novi Sad 09.03.2016
Pokušaj našeg sugrađanina B. M. da proteklih dana dobije uslugu u JKP "Lisje" – jedan je od primera nerada i nereda koji vladaju u javnom sektoru. Ovaj Novosađanin je tako doživeo da svakodnevno vidi kako izgleda kada su kancelarije prazne jer… »

"Momo i prijatelji": Kaporovi portreti istaknutih umetnika u KCNS

Moj Novi Sad 09.03.2016
Izložbom portreta Mome Kapora pod nazivom "Momo i prijatelji“ – koja će biti otvorena u četvrtak, 10. marta, u 19 časova u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada – počeće deveta po redu manifestacija "Antićevi dani". Ovogodišnji program… »

Delovi Veternika i Kaća bez vode zbog havarije

Moj Novi Sad 09.03.2016
Zbog radova na vodovodnoj mreži, pojedine ulice u Kaću i Veterniku biće bez vode do 13 časova. Kać: Bez vode će od 9 do 13 sati biti Njegoševa ulica od Omladinske do Radničke ulice i Radnička ulica od Njegoševe do Svetosavske ulice. Postoji… »

NS: Epidemija gripa među mališanima

RTV 09.03.2016
NOVI SAD - Sve je više bolesnih mališana u novosadskim vrtićima i osnovnim školama. Virus koji vlada prati prvenstveno visoka temperatura. Broj dece i roditelja koja čekaju na pregled, sve je veći u Domu zdravlja. Najveće gužve su na odeljenju… »