Arhiva vesti 10.03.2016

Ljajić: Nema mesta panici, ali moramo biti oprezni

Novi magazin 10.03.2016
Prema Ljajićevim rečima, dobra stvar je što su se svi organizovali, počev od građana preko privrede, vojske i svih lokalnih službi. "Loša vest je što kiša pada 24 sata i što su prognoze da će i narednih dana biti padavina. Preko 6.000 vreća sa… »

Đorđević: I bolje od drugih znam kvalitet Zvezde

Mondo 10.03.2016
Trener Panatinaikosa pre važnog meča u Kombank areni ne želi da koristi reči kao što su "dug" ili "osveta". Aleksandar Saša Đorđević prvi put je u Beogradu kao gostujući trener. Selektor reprezentacije Srbije stigao je u rodni grad na čelu… »

Srbija može računati na ekonomsku i političku podršku Rusije

Dnevnik 10.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se u Moskvi s predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Nikolić je zahvalio Putinu za sve što je učinio za Srbiju, a Putin je istakao. da dve zemlje imaju istorijski dobre odnose. Putin je čestitao… »

Merkel protiv zatvaranja balkanske rute

Al Jazeera 10.03.2016
Prema službenim podacima, u Grčkoj je, nakon zatvaranja balkanske rute, ostalo blizu 42.000 izbjeglica. Njemačka kancelarka Angela Merkel kritizirala je zatvaranje tzv. balkanske rute ističući da problem mora biti riješen u dogovoru sa svim… »

Proglašena vanredna situaciju u celoj Srbiji

Novi magazin 10.03.2016
Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u zaštiti života i bezbednost građana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava. Vlada Srbije će svakodnevno imati sednice Republičkog… »

Šešelj ispred suda zapalio zastave EU i NATO

Politika 10.03.2016
Lider radikala ovim je činom protestovao što mu je otkazano saslušanje povodom zahteva za izručenje Hagu. Vojislav Šešelj, lider SRS-a, došao je pred zgradu odeljenja za ratne zločine Višeg suda, iako je prethodno bilo otkazano njegovo… »

Zvezdina ''kontra'' - Sa ''Delijama'' u Novi Pazar!

Sportske.net 10.03.2016
Crvena zvezda oglasila se zvaničnim saopštenjem kojim je demantovala pojedine izjave iz Novog Pazara oko navodne saglasnosti sa nedolaskom svojih navijača na predstojeću utakmicu iz bezbednosnih razloga. Podsetimo, iz Novog Pazara je najpre stigla… »

Lavrov: Drsko i odvratno ponašanje Nađe Savčenko

Politika 10.03.2016
MOSKVA – Bivšoj pripadnici vazdušnih snaga Ukrajine Nađi Savčenko nije dozvoljeno da je posete ukrajinski lekari zbog njenog neprikladnog ponašanja tokom suđenja, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Lavrov je rekao da… »

ECB snizila referentnu kamatu na nulu

Politika 10.03.2016
Novim merama Evropska centralna banka ne samo što je snizila osnovnu kamatu, nego je i mesečno „upumpavanje” novca povećala sa 60 na 80 milijardi evra. Evropska centralna banka (ECB) snizila je ključnu referentnu kamatnu stopu na nulu, sa… »

Grupa građana „Sigurno bolje“ – peta izborna lista

Ritam grada Kg 10.03.2016
Gradskoj izbornoj komisiji, sinoć u 22 sata, izbornu listu predala je grupa građana „Sigurno bolje – dr Vladan Vučićević“, na kojoj se nalazi 30 kandidata za odbornike. Nosilac i prvi na ovoj listi, dr Vladan Vučićević, rekao je da od izbora… »