Balkan arhiva vesti 10.03.2016

Merkelova i Cipras napadaju Balkan zbog zatvaranja rute

RTV 10.03.2016
BERLIN, BRISEL, AMSTERDAM - Nemačka kancelarka Angela Merkel i grčki premijer Aleksis Cipras napali balkanske zemlje zbog zatvaranja granica za migrante, uoči današnjeg EU sastanka na ministarskom nivou, prenosi AFP i dodaje da je Cipras upozorio da… »

Izvučeno telo rudara iz jame rudnika Banovići

Studio B 10.03.2016
Iz jame "Omazići" Rudnika mrkog uglja "Banovići" izvučeno je telo rudara Nermina Šehića (42), koji je nastradao prilikom obrušavanja zemlje. Ekipa za spašavanje u 20.35 časova došla je do tela Šehića, a očekuje se obraćanje nadležnih, javili… »

Oko 16.000 izbeglica i dalje u Idomeniju na kiši i u blatu

RTV 10.03.2016
IDOMENI - U improvizovanom izbegličkom kampu u Idomeniju oko 16.000 izbeglica, mahom žena i dece, i dalje čeka da pređe granicu i nastavi put ka Zapadnoj Evropi, uprkos porukama evropskih i grčkih političara da je balkanska migrantska ruta… »

Proglašena vanredna situacija u cijeloj Srbiji

Al Jazeera 10.03.2016
Vanredno stanje proglašeno zbog mogućih novih poplava, ranije već proglašeno stanje elementarne nepogode u 15 općina. Vlada Srbije proglasila je vanredno stanje na teritoriji cijele države zbog obilnih padavina i mogućih novih poplava. "Vlada… »

Poginuo rudar u RMU Banovići

Al Jazeera 10.03.2016
Rudar ostao zatrpan nakon nesreće u Rudniku mrkog uglja Banovići. Rudar koji je ostao zatrpan nakon današnje nesreće u jednoj od jama Rudnika mrkog uglja Banovići nije preživio. Ovu informaciju kazao je za sarajevsko Oslobođenje pomoćnik direktora… »

Nikolić zahvalio Putinu za veto na rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Al Jazeera 10.03.2016
Predsjednik Srbije zahvalan ruskom kolegi što Moskva nije prihvatila ovu rezoluciju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić zahvalio se ruskom kolegi Vladimiru Putinu, nakon njihovog sastanka u četvrtak u Moskvi, za… »

Kosovo: Opozicija polila premijera Isu Mustafu vodom

Al Jazeera 10.03.2016
Poslanici opozicije u Skupštini Kosova napustili su skupštinsku salu nakon što su bacili i dva suzavca. Poslanici opozicionih stranaka u Skupštini Kosova napustili su skupštinsku salu nakon što su bacili dva suzavca i polili premijera Isu Mustafu… »

Iz centra u Tabanovcima pobeglo 40 migranata

RTS 10.03.2016
Oko 40 izbeglica pobeglo je iz tranzitnog centra Tabanovce na makedonsko-srpskoj granici, objavio je kumanovski regionalni centar za upravljanje krizama. Kako se navodi u saopštenju, 22 Avganistanca i 18 Iračana iskoristili su juče nestanak struje u… »

Pupovac: Sve optužbe vraćam Brkiću

Al Jazeera 10.03.2016
Brkić kaže kako nije Pupovcu poručio da ide iz Hrvatske te kako neki moraju shvatiti da nemaju monopol na srpstvo. Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Hrvatskoj Milorad Pupovac je, na optužbe da je "etnobiznismen", u četvrtak odgovorio… »

Hrvatska: USTAŠKI MONSTRUM kandidat za ministra

Mondo 10.03.2016
Kandidat za ministra veterana u Vladi Hrvatske Milijan Brkić komandovao je jedinicom koja je počinila stravičan masakr nad Srbima 1993. godine, saopštio je "Veritas". UPOZORENJE: UZNEMIRUJUĆI DETALJI USTAŠKIH ZLOČINA. Najozbiljniji kandidat za… »