Društvo arhiva vesti 10.03.2016

"Vreme se menja iz sata u sat, najkritičnije u..."

B92 10.03.2016
Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova izjavio je, nakon sednice vladinog štaba za vanredne situacije, da je najkritičnija situacija zbog poplava u Čačku i Lučanima. "Pratićemo i stanje u Novom Pazaru. Hiljadu pripadnika vojske i policije je na… »

Vreme sutra i tokom vikenda: I dalje oblačno i kišovito

Moj Novi Sad 10.03.2016
Do kraja današnjeg dana oblačno sa kišom, u višim planinskim predelima sa snegom, samo će se na istoku zadržati uglavnom suvo vreme. Vetar slab i umeren istočni i severoistočni. U petak oblačno s kišom, na planinama sa snegom. Tokom dana… »

U stranku samo zbog posla

RTV 10.03.2016
BEOGRAD - Svaki deseti građanin u Srbiji veruje političarima, a svaki peti smatra da među političkim strankama u Srbiji postoje ozbiljne razlike, pokazali su rezultati istraživanja koje su sproveli asistenti i studenti Fakulteta političkih nauka… »

Predsednik SANU izneo brojke nad kojima bi morala da se zamisli CELA SRBIJA

Blic 10.03.2016
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić upozorio je da Srbiji preti ozbiljna kriza resursa visokoobrazovanih ljudi i da postoji ekspanzija visokoškolskog obrazovanja niskog kvaliteta. - Ukoliko polovina živorođene dece… »

Stefanović: Srbija ne može da primi 100.000 migranata

Politika 10.03.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija ne može da primi 100.000 migranata i da mora da zaštiti svoje stanovništvo i svoju teritoriju dodajući da od trenutka kada je zatvorena granica ni jedan migrant nije ušao u… »

Odroni i klizišta otežavaju saobraćaj

RTS 10.03.2016
Učestali odroni dodatno otežavaju saobraćaj dolinom Ibra i Drine, kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku i Sićevačku klisuru, a poseban oprez se savetuje na đerdapskom putu na području Majdanpeka, saopštio je jutros AMSS. Umerena kiša pada u… »

Sedam Meseci Borbe: Muž joj oteo decu i odveo u Tursku, sutra presuda

Blic 10.03.2016
Slavica Burmazović iz Beograda uskoro će moći da vidi svoju maloletnu decu koja su se juče na suđenju u Turskoj izjasnila da žele da žive sa majkom pošto ih je otac, turski državljanin Ejup Sabri Jundžu oteo 18. avgusta i odveo u Tursku. Presuda… »

Udovičić: Privrednici, dajte šansu mladima, nezaposleno ih je 47 odsto!

Kurir 10.03.2016
Stopa nezaposlenosti mladih od 15 do 24 godine je 47 odsto, rekao je danas ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i pozvao privrednike da daju šansu mladima za praksu, a potom i za zaposlenje. Privatnici kažu da su očekivanja mladih posle… »

S kim će se princ Čarls sastati u Srbiji?

B92 10.03.2016
Beograd -- Britanski prestolonaslednik princ Čarls i njegova supruga vojvotkinja od Kornvola doputovaće 16. marta u Beograd u okviru šire posete Srbiji i regionu. Tokom boravka u Srbiji oni će razgovarati sa visokim zvaničnicima, predstavnicima… »

U Srbiji ZAROBLJENO 2.000 migranata: "Ne želim da ostanem ovde!"

Blic 10.03.2016
Niko od oko 2.000 izbeglica zarobljenih u Srbiji po zatvaranju balkanske rute neće moći da ostane u zemlji ako ne zatraži azil, ili ne prihvati neku drugu opciju za legalni ostanak. U Komesarijatu za izbeglice veruju da će se većina ipak opredeliti… »