Društvo arhiva vesti 10.03.2016

Novi Pazar: Kiša pada 24 sata, svi pune džakove

Mondo 10.03.2016
Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio je prilikom obilaska nasipa na reci Jošanici u Novom Pazaru da nema mesta panici, ali da se mora biti budan i oprezan. Foto: Tanjug, Irfan Ličina Prema Ljajićevim rečima, dobra stvar je što su se svi… »

Vremenska prognoza - 11. mart

RTS 10.03.2016
Oblačno s kišom, na planinama sa snegom. Tokom dana postepeno slabljenje, a uveče i prestanak padavina, najpre na jugu i jugoistoku. Najviša dnevna temperatura od 8 do 12 stepeni.… »

U stranku samo zbog posla

RTV 10.03.2016
BEOGRAD - Svaki deseti građanin u Srbiji veruje političarima, a svaki peti smatra da među političkim strankama u Srbiji postoje ozbiljne razlike, pokazali su rezultati istraživanja koje su sproveli asistenti i studenti Fakulteta političkih nauka… »

Predsednik SANU izneo brojke nad kojima bi morala da se zamisli CELA SRBIJA

Blic 10.03.2016
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić upozorio je da Srbiji preti ozbiljna kriza resursa visokoobrazovanih ljudi i da postoji ekspanzija visokoškolskog obrazovanja niskog kvaliteta. - Ukoliko polovina živorođene dece… »

Stefanović: Srbija ne može da primi 100.000 migranata

Politika 10.03.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija ne može da primi 100.000 migranata i da mora da zaštiti svoje stanovništvo i svoju teritoriju dodajući da od trenutka kada je zatvorena granica ni jedan migrant nije ušao u… »

AMSS: Odroni i klizišta otežavaju saobraćaj

B92 10.03.2016
Učestali odroni dodatno otežavaju saobraćaj dolinom Ibra i Drine, kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku i Sićevačku klisuru, saopštio je jutros AMSS. Kiša umerenog intenziteta pada u većini krajeva Srbije, međutim prema rečima meterologa očekuju… »

Sedam Meseci Borbe: Muž joj oteo decu i odveo u Tursku, sutra presuda

Blic 10.03.2016
Slavica Burmazović iz Beograda uskoro će moći da vidi svoju maloletnu decu koja su se juče na suđenju u Turskoj izjasnila da žele da žive sa majkom pošto ih je otac, turski državljanin Ejup Sabri Jundžu oteo 18. avgusta i odveo u Tursku. Presuda… »

Udovičić: Premijer će biti na čelu Nacionalnog saveta za zapošljavanje mladih

Blic 10.03.2016
Poslednjeg dana Kopaonik biznis foruma, na panelu koji je čini se spojio nespojivo jer su teme bile energetika, zdravlje i sport, među govornicima je bio i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić. Govoreći o problemima mladih pre svega u procesu… »

S kim će se princ Čarls sastati u Srbiji?

B92 10.03.2016
Beograd -- Britanski prestolonaslednik princ Čarls i njegova supruga vojvotkinja od Kornvola doputovaće 16. marta u Beograd u okviru šire posete Srbiji i regionu. Tokom boravka u Srbiji oni će razgovarati sa visokim zvaničnicima, predstavnicima… »

U Srbiji ZAROBLJENO 2.000 migranata: "Ne želim da ostanem ovde!"

Blic 10.03.2016
Niko od oko 2.000 izbeglica zarobljenih u Srbiji po zatvaranju balkanske rute neće moći da ostane u zemlji ako ne zatraži azil, ili ne prihvati neku drugu opciju za legalni ostanak. U Komesarijatu za izbeglice veruju da će se većina ipak opredeliti… »