Ekonomija arhiva vesti 10.03.2016

Proglašena vanredna situacija u celoj Srbiji

RTV 10.03.2016
LUČANI, BEOGRAD, NOVI PAZAR - Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije. Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih… »

Iznenađujuća kretanja na tržištima, evro skočio iznad 1,12 dolara, potražnja za zlatom

Gde investirati 10.03.2016
Dan pun iznenađujućih preokreta na tržištima kapitala. Odmah nakon objavljivanja novih podsticajnih mera Evropske centralne banke, akcije na evropskim berzama su naglo skočile, dok je evro pao u odnosu na druge valute. Par minuta posle objave novih… »

Dinar oslabio, kurs danas 123,40

Blic 10.03.2016
Dinar je danas oslabio prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 123,4066 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Nacionalna valuta je slabija prema evru za 0,8 odsto na mesečnom nivou, i za 2,0 procenta na godišnjem… »

Joksimović: Planira se realizacija 18 infrastrukturnih projekata u Srbiji

Večernje novosti 10.03.2016
U Srbiji se planira sprovođenje 18 strateških infrastrukturnih projekata u koje treba uložiti 1,9 milijardi evra, najavila je danas ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović. U Srbiji se planira sprovođenje 18 strateških… »

Američko-kubanski odnosi: Obama se neće sastati s Fidelom Castrom

Gde investirati 10.03.2016
Bela kuća je isključila mogućnost susreta između američkog predsednika Baracka Obame i kubanskog revolucionarnog vođe Fidela Castra na Kubi ovoga meseca, i uverena je da Vlada Kube neće stvarati prepreke susretu Obame i disidenata u Havani, rekao… »

“Klonirane” kartice i krađe s bankomata zabrinule građane

Gde investirati 10.03.2016
Poslednji slučaj pljačke klijenata “kloniranim” platnim karticama u Beogradu zabrinuo je korisnike plastičnog novca da bi i njima moglo da se desi nešto slično. Tridesetak klijenata Poštanske štedionice prošle nedelje je opljačkano jer im je… »

Uskoro javni poziv za Galeniku

Beta 10.03.2016
Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da će ovih dana biti raspisan javni poziv za Galeniku i da zainteresovane kompanije pregovaraju sa privatizacionim savetnikom. On je za Večernje novosti rekao da je važno da taj proces bude javan i… »

Udovički: Postoji politička volja za reformu javne uprave

RTS 10.03.2016
Najambiciozniji zadatak koji predstoji Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, pored nastavka procesa racionalizacije, jeste reorganizacija centralne uprave i u izvesnoj meri sistema zdravstva, prosvete i socijalne zaštite, za šta postoji… »

Zaustavljen rast indeksa, Sojaprotein najtrgovaniji

Kamatica 10.03.2016
Petodnevni uzlazni trend Beogradske berze zaustavljen je juče, a solidnom prometu su doprinele državne dužničke hartije. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 123,07 miliona dinara (nepunih 0,99 miliona evra). Indeks BELEX15 je oslabio za petinu… »

Srpski biznismeni tvrde da ne bi radili u Vladi

Nova ekonomija 10.03.2016
"Posećujem Forum iz godine u godinu i nisam član nijedne partije. Naslušao sam se ovakvih priča do sada, ali me zanima da li biste se vi prihvatili da vam buduća Vlada ponudi mesto koje je adekvatno vašim znanjima kako bi mogli da date lični… »