Izvor: Blic arhiva vesti 10.03.2016

Srbija pokrenula proces izručenja troje radikala

Blic 10.03.2016
Srbija je obavestila Haški tribunal da je pokrenula postupak za izručenje troje članova Srpske radikalne stranke koje je Tribunal optužio za nepoštovanje suda. Tribunal je Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jova Ostojića optužio zbog uticanja na… »

Kiša U Celoj Zemlji: Srbija strahuje: Čeka li nas "ruska prognoza"? RHMZ: Posledice kiše tek sutra, nova opasnost u SUBOTU

Blic 10.03.2016
Kiša danas pada u većem delu Srbije, a u većini krajeva za 24 sata očekuje se količina padavina od 20 do 30 mm po kvadratnom metru, na zapadu i jugozapadu lokalno i više. Građani područja koja su nedavno pogođena poplavama strahuju da im preti… »

Nikolić: Putin i ja smo se složili da Srbija treba da zadrži vojnu neutralnost

Blic 10.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom složio da Srbija treba da zadrži vojnu neutralnost. Posle razgovora u Kremlju, Nikolić je novinarima preneo i da Srbija može da računa na ekonomsku i… »

Merkel: Zatvaranje balkanske rute ne rešava problem

Blic 10.03.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je danas da zatvaranje "zapadnobalkanske rute" koju koriste izbeglice "neće rešiti problem" i da taj potez "nije održiv". - Problem se ne rešava preduzimanjem jednostranih odluka - rekla je Merkel za radio… »

Sloboda Za Savčenko: Mogerini traži hitno oslobađanje, Porošenko nudi razmenu

Blic 10.03.2016
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Federika Mogerini pozvala je Moskvu da "odmah i bezuslovno" oslobodi ukrajinskog pilota Nađu Savčenko (34) koja je stupila u štrajk glađu u znak protesta zbog pritvora i suđenja u Rusiji. - Ovo više nije… »

Vučić najavio VANREDNU SITUACIJU u celoj Srbiji

Blic 10.03.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se, ako se padavine nastave do 21 sat večeras, stvoriti uslovi da se proglasi vanredna sitaucija na celoj teritoriji Srbije. On je rekao i da je sa EU dogovorena pomoć od 1,2 miliona evra za ugrožene… »

Đurić: Priznanje nezavisnosti Kosova ostaće "nedosanjani san Prištine"

Blic 10.03.2016
Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će odluka Srbije da prizna nezavisnost Kosova ostati "nedosanjani san prištinskih separatista". Reagujući na izjavu novoizabranog kosovskog predsednika Hašima Tačija… »

Reakcija SNS na Pajtićev intervju za NIN: Potvrdio je da svi žele da sruše Vučića

Blic 10.03.2016
Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da je lider DS Bojan Pajtić priznao ono što, kako se navodi, ta stranke sve vreme tvrdi, a to je da će se stranke novog DOS ujediniti s ciljem da Aleksandar Vučić ne bude premijer Srbije. Pajtić je u… »

Danas oblačno sa kišom, temperatura do 11 stepeni

Blic 10.03.2016
Danas će u Srbiji biti oblačno sa kišom, u višim planinskim predelima sa snegom. U većini krajeva za 24 sata očekuje se količina padavina od 20 do 30 mm po kvadratnom metru, na zapadu i jugozapadu lokalno i više. Vetar će biti slab i umeren… »

Berlin pokrenuo istragu o identitetu islamista

Blic 10.03.2016
Nemačka antiteroristička policija pokrenula je istragu na osnovu dokumenata u kojima je, navodno, otkriven identitet velikog broja džihadista boraca Islamske države. Fajlovi koje su obelodanili nemački i britanski mediji sadrže formulare u… »