Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 10.03.2016

Šešelj: Moraće da me nose u Hag

Danas 09.03.2016
Povodom slučaja predsednika Srpske radikalne stranke i troje radikala. Beograd - - U Specijalnom sudu u Beogradu danas će biti održano saslušanje predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja povodom zahteva Haškog tribunala da se lider… »

Žarko Korać na listi LDP

Danas 09.03.2016
Boris Tadić, Čedomir Jovanović, Nenad Čanak i Miroslav Aleksić postigli juče dogovor o zajedničkom nastupu na izborima *U prvih 15 na izbornoj listi, SDS, LDP i LSV imaće po pet predstavnika. Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića… »

SNS "ekspresno" prva na listi

Danas 10.03.2016
Odluka Gradske izborne komisije u Požarevcu. Požarevac - Gradska izborna komisija u utorak, oko 19.30 časova, proglasila je odborničku listu SNS-a "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" ispravnom, tako da će ona na glasačkom listiću za lokalne… »

Nastavak balansiranja između Moskve i Brisela

Danas 10.03.2016
Predsednik Srbije u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji, danas razgovara sa Putinom *Nema potvrde u državnom vrhu u Beogradu da će tema biti garancije o referendumu za ulazak u NATO. Moskva, Beograd - Nezvanične medijske navode da će ruski predsednik… »

Aktivisti će sami napisati programe

Danas 10.03.2016
Pokret Dosta je bilo organizuje skupštinu na netradicionalni način Članovi DJB iz svih okruga Srbije doći 13. marta u "otvoren prostor" da interaktivno napišu preko 80 gradskih i opštinskih programa, u 12 tačaka. Beograd - Skupština pokreta Saše… »

Fila: Ne treba jedna partija da dominira

Danas 10.03.2016
Toma Fila kaže da nije uzeo člansku kartu socijalista, jer je kasno da prolazi kroz partijsku omladinu. Beograd - - To što sam 49. kandidat na izbornoj listi Socijalističke partije Srbije ne znači da sam uzeo člansku kartu te stranke. Niko iz SPS to… »

"Čiste spekulacije o Tačiju"

Danas 10.03.2016
Izvori iz Prištine o tvrdnjama da bi kosovski predsednik mogao da bude optužen za zločine OVK * Haški tribunal nije pronašao ništa sumnjivo u vezi sa njim, pa neće ni novi sud, tvrde sagovornici Danasa. Priština, Beograd - Haški tribunal je imao… »

Vlada produžila skoro 75 v.d. mandata

Danas 09.03.2016
Za većinu položaja u državnoj upravi konkursi nisu završeni ni posle godinu dana Zakon o državnim službenicima omogućava privremene statuse šest meseci uz mogućnost jednog produžetka od tri meseca * Direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću… »

Ružić i Pajtić obećavaju suzdržanost

Danas 09.03.2016
Kako će stanje elemnetarne nepogode uticati na političku borbu tokom kampanje Nenadić: Ako posledice poplava u nekoj opštini budu teže, bilo bi smisleno da se tamošnji izbori odlože. Beograd - – Stanje elementarnih nepogoda izazvano obilnim… »