Izvor: Dnevnik arhiva vesti 10.03.2016

Šešelj zapalio zastave EU i NATO

Dnevnik 10.03.2016
Haški optuženik, predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zapalio je danas zastave Evropske unije i NATO ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu gde se okupilo nekoliko desetina. njegovih pristalica.Ja sam došao u sud, ali sudije nema… »

Radonjić: Da pariramo 40 minuta velikom šampionu

Dnevnik 10.03.2016
U okviru desetog kola Top 16 faze Evrolige, košarkaše Crvene zvezde Telekom očekuje susret sa grčkim Panatinaikosom, u petak od 20 časova u "Kombank areni". Crveno-beli se trenutno nalaze na četvrtom mestu u grupi E sa pobedom manje od trećeg… »

Srbija može računati na ekonomsku i političku podršku Rusije

Dnevnik 10.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se u Moskvi s predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Nikolić je zahvalio Putinu za sve što je učinio za Srbiju, a Putin je istakao. da dve zemlje imaju istorijski dobre odnose. Putin je čestitao… »

Austrija: Balkanska ruta će ostati zatvorena trajno

Dnevnik 10.03.2016
BRISEL: Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner smatra da Balkanska izbeglička ruta treba da ostane trajno zatvorena, javila je agencija AP. Moja pozicija je jasna: Balkanska ruta će ostati zatvorena i to trajno, izjavila je ona za… »

EBC smanjila kamatnu stopu

Dnevnik 10.03.2016
Evropska centralna banka (ECB) smanjila je danas referentnu kamatnu stopu sa 0,05 na nula procenata u okviru mera za podsticanje ekonomije u zoni evra.Smanjena je i kamatna stopa na depozite. koje banke drže u Evropskoj centralnoj banci i to sa minus 0,3… »

SNS: Pajtić priznao

Dnevnik 10.03.2016
Srpska napredna stranka saopšila je danas da je Bojan Pajtić, u intervjuu jednom magazinu, priznao da će se stranke novog DOS, stranke koje promovišu izolaciju države, socijalisti, i svi ostali, ujediniti, i da će se dogovoriti i učiniti sve da… »

Šešeljevi četvrti na glasačkom listiću

Dnevnik 10.03.2016
Republička izborna komisija proglasila je listu „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” za parlamentarne izbore 24. aprila. Izborna lista radikala. prvobitno nije bila prihvaćena jer je potvrda o biračkom pravu jednog od 250 kandidata… »

Lavice Srbije u četvrtom šeširu za turnir u Riju

Dnevnik 10.03.2016
U švajcarskom gradu Mijeu, u petak od 15.30 časova, u središtu FIBA, biće obavljen žreb za ženski i muški olimpijski turnir u Riju. Kako je FIBA danas objavila, naše seniorke, aktuelne evropske šampionke, naći će se u četvrtom šeširu. Naime… »

Skaj njuz dobio spisak imena 22.000 džihadista

Dnevnik 10.03.2016
Britanska televizija Skaj njuz prenela je da je bivši pripadnik Islamske države dostavio toj medijskoj kući dokument sa imenima 22.000 pripadnika te ekstremističke organizacije. Bivši džihadista poslao je toj televiziji USB s podacima o Islamskoj… »

Mrkela zvao Živkovića protiv Andore

Dnevnik 10.03.2016
Mladi fudbaler Partizana Andrija Živković, koji je na „ledu” u Partizanu zbog odbijanja da produži ugovor, biće na spisku mlade reprezentacije Srbije. za utakmicu sa Andorom u kvalifikacijama za EP. Selektor Tomislav Sivić pozvaće fudbalera koji… »