Izvor: EurActiv arhiva vesti 10.03.2016

Moguće i pogoršanje migrantske krize, nov projekat na Balkanu

EurActiv 10.03.2016
U prvim mesecima 2016. ne beleži se smanjenje priliva migranata uobičajeno za zimski period. To nije dobar znak, ali je još rano za procene, bile one "crne" ili "ružičaste", rekao je 10. marta u Beogradu zamenik izvršnog direktora evropske agencije… »

Očekuje se da sudovi budu rasterećeniji

EurActiv 10.03.2016
Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević izjavio je 10. marta da očekuje da će sudstvo biti rasterećenije stupanjem na snagu novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju i kada notari preuzmu u nadležnost ostavinske postupke. Milojević je… »

Poljski Ustavni sud odbacio neustavne reforme

EurActiv 10.03.2016
Ustavni sud Poljske proglasio je neustavnim amandmane na zakon o tom sudu koje je nova vlada usvojila sa ciljem da reguliše njegovo funkcionisanje. Presudom je samo produbljena pravna kriza u Poljskoj koja je izazvala oštre evropske i američke osude… »

Berlin i Atina kritikuju zatvaranje balkanske rute

EurActiv 10.03.2016
Nemačka i Grčka su kritikovale zatvaranje balkanske rute za migrante, uz ocenu da to neće doprineti rešavanju migrantske krize. Zaustavljanje priliva migranata tom rutom ide, međutim, u prilog i nemačkoj kancelarki koja je obećala da će smanjiti… »

Francuzi protiv novih propisa o radu

EurActiv 10.03.2016
Širom Francuske desetine hiljade zaposlenih, studenata i srednjoškolaca protestovalo je 9. marta zbog predloga zakona kojim se ostavlja mogućnost da se sedmično radno vreme poveća u odnosu na sadašnjih 35 sati i predviđaju druge olakšice za… »