Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 10.03.2016

Kosovo: Ponovo blokada i suzavac

Glas Amerike 10.03.2016
Na današnjoj sednici Skupštine Kosova, kao i na zasedanjima u poslednjih šest meseci, aktiviran je suzavac. Opozicija na Kosovu nastavlja blokadu rada parlamenta. Jedan poslanik je zbog toga uhapšen, a sednica je nastavljena bez prisustva opozicionih… »

"Izvinite što neću biti predsednica"

Glas Amerike 10.03.2016
Zbog odredbe Ustava, koju je donela vojna hunta, Aung San Su Ći ne može zakonski da bude na čelu države, jer njeni sinovi imaju strano državljanstvo. Stranka dobitnice Nobelove nagrade za mir Aung San Su Ći, Nacionalna liga za demokratiju, koja je… »

Nikolić u Moskvi: Zahvalan Putinu zbog veta

Glas Amerike 10.03.2016
Predsednici Rusije i Srbije, Vladimir Putin i Tomislav Nikolić razgovarali su danas u Kremlju o odnosima dve zemlje, a posebno o predstojećoj poseti ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu. Uz podsećanje da je i premijer Srbije Aleksandar Vučić… »

Demokratska debata održana na Floridi

Glas Amerike 10.03.2016
Pretendenti na predsedničku nominaciju Demokratske stranke Hilari Klinton i Berni Sanders učestvovali su sinoć u debati na Floridi. Dvoje rivala dovodili su u pitanje dosadašnji rad onog drugog, posebno u oblasti imigracije, a debata je povremeno… »

"Zlatni rudnik" informacija o ID?

Glas Amerike 10.03.2016
Stručnjaci za borbu protiv terorizma u Nemačkoj i drugim zemljama proučavaju desetine hiljada fajlova, koji su navodno ukradeni od grupe Islamska država, a za koje se veruje da sadrže detaljne lične podatke regruta terorističke mreže. Britanska TV… »

Barzani: Bitka za Mosul će biti teška

Glas Amerike 10.03.2016
Vojnici iračkog Kurdistana, “Pešmerga borci”, u prevodu borci za slobodu, su u prvim redovima u borbi protiv ekstremista, samozvane Islamske države na severu Iraka. Kurdi su sada ulogoreni, u Makmuru, na granici teritorije koju su zauzeli… »

Austrija: Balkanska ruta mora ostati zatvorena

Glas Amerike 10.03.2016
Ministri unutrašnjih poslova EU potvrdili: Balkanska ruta više ne postoji, dok istovremeno naglašavaju važnost otvaranja "bezbednog i legalnog prozora" za migrante, koji bi bio otvoren dogovorom sa Turskom. Evropa je u znaku iščekivanja konačnog… »

Premijer Kanade u Beloj kući

Glas Amerike 10.03.2016
Uz obilje američkih i kanadskih zastava, predsednik SAD Barak Obama danas je u Beloj kući poželeo dobrodošlicu svom progresivnom kolegi, kanadskom premijeru Džastinu Trudou. To je prva državna poseta kanadskog premijera Vašingtonu u poslednjih… »

Nova misija na Mars 2018.

Glas Amerike 10.03.2016
Pomereno lansiranje letelice zbog kvara na instrumentu francuske proizvodnje za merenje seizmičkih aktivnosti na Marsu. Američka svemirska agencija NASA objavila je novi datum lansiranja rakete koja će istraživati unutrašnjost Marsa – maj 2018… »

Lange: Parlamentarni dijalog važan za CG

Glas Amerike 10.03.2016
Parlamentarni dijalog važan je za Crnu Goru i njenu budućnost, ocijenio je zvaničnik Evropske komisije, Dirk Lange, navodeći da je primjenu izbornog zakonodavstva potrebno obezbijediti na adekvatan način. Lange, koji je šef Odjeljenja za Crnu Goru u… »