Izvor: Kurir arhiva vesti 10.03.2016

HAG OBAVEŠTEN: Srbija pokrenula proces izručenja troje radikala

Kurir 10.03.2016
HAG - Srbija je obavestila Haški tribunal da je pokrenula postupak za izručenje troje članova Srpske radikalne stranke koje je Tribunal optužio za nepoštovanje suda. Tribunal je Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jova Ostojića optužio zbog uticanja na… »

Stefanović: Predložiću da se proglasi vanredna situacija

Kurir 10.03.2016
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će na sastanku Republičkog štaba za vanredne situacije predložiti premijeru da se na teritoriji Srbije proglasi vanredna situacija. ''Situacija je takva da zahteva našu budnu… »

Predsednik U Moskvi: Nikolić se sastao sa Putinom

Kurir 10.03.2016
MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću na "zasluženoj nagradi" Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda koja mu je uručena u Moskvi. "Mnogo ste uradili za zaštitu i popularizaciju… »

Klinč Berlina I Beča Zbog Balkanske Rute: MERKEL Zatvaranje nije rešenje MIKI-LAJTNER Jeste i tačka!

Kurir 10.03.2016
Nemačka kancelarka smatra da zatvaranje "zapadnobalkanske rute" koju koriste izbeglice nije održiv potez, austrijska ministarka policije ni da čuje za ponovno otvaranje. Merkel: Closing Balkan migrant route 'does not solve the problem'… »

IZA REŠETAKA, A AMBICIOZNA: Nadežda Savčenko sprema se da bude predsednik Ukrajine!

Kurir 10.03.2016
Ukrajinska žena vojni pilot, kojoj prete 23 godine robije u Rusiji zbog učešća u ubistvu dva ruska novinara, vidi sebe na čelu države. Порошенко пообещал Савченко пост в правительстве. Сама… »

Vučić U Lučanima: Ako kiša nastavi da pada večeras do 21, proglašavamo vanrednu situaciju!

Kurir 10.03.2016
LUČANI - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se, ako se padavine nastave do 21 sat večeras, stvoriti uslovi da se proglasi vanredna sitaucija na celoj teritoriji Srbije. Vučić je to rekao u selu Dljin, u opštini Lučani, gde je… »

Đurić: Priznanje nezavisnosti Kosova ostaće nedosanjani san Prištine

Kurir 10.03.2016
Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će odluka Srbije da prizna nezavisnost Kosova ostati "nedosanjani san prištinskih separatista". Reagujući na izjavu novoizabranog kosovskog predsednika Hašima Tačija… »

Kiša Ne Prestaje Da Pada: U Srbiji danas oblačno i hladnije

Kurir 10.03.2016
Danas će u Srbiji biti oblačno sa kišom, u višim planinskim predelima sa snegom. U većini krajeva za 24 sata očekuje se količina padavina od 20 do 30 mm po kvadratnom metru, na zapadu i jugozapadu lokalno i više. Vetar će biti slab i umeren… »

Četvrti Na Glasačkom Listiću: Proglašena lista Srpske radikalne stranke

Kurir 10.03.2016
Republička izborna komisija proglasila je listu "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" za parlamentarne izbore 24. aprila. Lista SRS-a će biti četvrta na izbornom listiću. Izborna lista radikala prvobitno juče nije bila prihvaćena, jer je… »

Nastavljeno Suđenje Maji Adrovac: Optužena ponovo negirala umešanost u atentat na Beka

Kurir 10.03.2016
Maja Adrovac negirala je danas na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu da je pomogla u NN osobi u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine. Izlažući svoju odbranu, ona je istakla da nikada u životu nije u rukama držala ni… »