Izvor: N1 Info arhiva vesti 10.03.2016

Otkazano saslušanje Šešelja

N1 Info 10.03.2016
Viši sud u Beogradu saopštio je da je otkazano za danas najavljeno saslušanje predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja u postupku za njegovo izručenje Haškom tribunalu. Sudija za prethodni postupak Odeljenja za ratne zločine… »

Izvučeno telo rudara koji je stradao u jami Omazići

N1 Info 10.03.2016
Iz jame "Omazići" Rudnika mrkog uglja "Banovići" je izvučeno telo 42-godišnjeg rudara Nermina Šehića, koji je nastradao prilikom obrušavanja zemlje, objavili su sarajevski mediji. Nesreća se dogodila u četvrtak oko 12 sati, kada je došlo do… »

Vanredna situacija u tri grada i 14 opština

N1 Info 10.03.2016
Vanredna situacija je i dalje na snazi u tri grada i 14 opština, a iz tih mesta je evakuisana 171 osoba i poplavljeno 710 domaćinstava, saopštio je MUP. Tokom prošle noći najviše padavina bilo je na istoku i jugoistoku Srbije od 10 do 20 litara po… »

Proglašena vanredna situacija u Srbiji, vojska na granicama

N1 Info 10.03.2016
Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Srbije, kao preventivnu meru kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa u zaštiti života i bezbednost građana i stvari, kao i… »

Mekejn: Pozdravljam Vučića što se odupire Putinu

N1 Info 10.03.2016
Bez obzira na to ko budu kandidati na predsedničkim izborima i ko na kraju pobedi, Sjedinjene Američke Države moraju da nastave da pomažu Balkanu i da se zalažu za integraciju regiona, poručio je senator Džon Mekejn koji je ocenio da je Srbija… »

Vučić obišao Lučane, obećao pomoć

N1 Info 10.03.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je sa Bratislavom Gašićem i ministrima Zoranom Đorđevićem i Željkom Sertićem obišao Lučane u kojima se saniraju posledice poplava i fabriku namenske industrije Milan Blagojević. Vučić je ranije najavio da će… »

SNS otkazala sve predizborne aktivnosti zbog poplava

N1 Info 10.03.2016
Srpska napredna stranka odlučila je danas da do daljeg otkaže sve mitinge i predizborne stranačke aktivnosti zbog, kako je saopšteno, teške situacije u državi koju su prouzrokovale poplave. SNS je saopštio i da će s građanima dobre volje pomagati… »

Vladimir Domazet na čelu opozicione liste u Nišu

N1 Info 10.03.2016
Najveće opozicione stranke na lokalnim izborima u Nišu nastupiće sa jedinstvenom izbornom listom "Niš, moj grad", a nosilac liste biće advokat Vladimir Domazet (DS), rečeno je na potpisivanju koalicionog sporazuma. Sporazum o zajedničkom nastupu na… »

Mali: Hoćemo da građani šetaju i dišu svež vazduh kraj reke

N1 Info 10.03.2016
Vraćamo Beograd na reku, imamo najveći projekat u ovom delu Evrope "Beograd na vodi" i hoćemo da naše obale i reke otvorimo za građane da mogu da šetaju i dišu svež vazduh, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji u Ljubljani… »

Šta se može čuti na najdubljem mestu na Zemlji

N1 Info 10.03.2016
Naučnici su postavili hidrofon na 11.000 metara duboko dno Marijanskog rova u Pacifiku, a rezultati tronedeljnog snimanja najdubljeg mesta na svetu više su nego iznenađujući. Nova studija otkrila je da prirodni i veštački zvuci dopiru do dna… »