Izvor: N1 Info arhiva vesti 10.03.2016

Srbija pokrenula postupak za izručenje troje članova SRS

N1 Info 10.03.2016
Srbija je obavestila Haški tribunal da je pokrenula postupak za izručenje troje članova Srpske radikalne stranke koje je Tribunal optužio za nepoštovanje suda. Tribunal je Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jova Ostojića optužio zbog uticanja na… »

Izvučeno telo rudara koji je stradao u jami Omazići

N1 Info 10.03.2016
Iz jame "Omazići" Rudnika mrkog uglja "Banovići" je izvučeno telo 42-godišnjeg rudara Nermina Šehića, koji je nastradao prilikom obrušavanja zemlje, objavili su sarajevski mediji. Nesreća se dogodila u četvrtak oko 12 sati, kada je došlo do… »

Vanredna situacija u tri grada i 14 opština

N1 Info 10.03.2016
Vanredna situacija je i dalje na snazi u tri grada i 14 opština, a iz tih mesta je evakuisana 171 osoba i poplavljeno 710 domaćinstava, saopštio je MUP. Tokom prošle noći najviše padavina bilo je na istoku i jugoistoku Srbije od 10 do 20 litara po… »

Proglašena vanredna situacija u Srbiji, vojska na granicama

N1 Info 10.03.2016
Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Srbije, kao preventivnu meru kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa u zaštiti života i bezbednost građana i stvari, kao i… »

Mekejn: Pozdravljam Vučića što se odupire Putinu

N1 Info 10.03.2016
Bez obzira na to ko budu kandidati na predsedničkim izborima i ko na kraju pobedi, Sjedinjene Američke Države moraju da nastave da pomažu Balkanu i da se zalažu za integraciju regiona, poručio je senator Džon Mekejn koji je ocenio da je Srbija… »

Vučić obišao Lučane, obećao pomoć

N1 Info 10.03.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je sa Bratislavom Gašićem i ministrima Zoranom Đorđevićem i Željkom Sertićem obišao Lučane u kojima se saniraju posledice poplava i fabriku namenske industrije Milan Blagojević. Vučić je ranije najavio da će… »

SNS otkazala sve predizborne aktivnosti zbog poplava

N1 Info 10.03.2016
Srpska napredna stranka odlučila je danas da do daljeg otkaže sve mitinge i predizborne stranačke aktivnosti zbog, kako je saopšteno, teške situacije u državi koju su prouzrokovale poplave. SNS je saopštio i da će s građanima dobre volje pomagati… »

Vladimir Domazet na čelu opozicione liste u Nišu

N1 Info 10.03.2016
Najveće opozicione stranke na lokalnim izborima u Nišu nastupiće sa jedinstvenom izbornom listom "Niš, moj grad", a nosilac liste biće advokat Vladimir Domazet (DS), rečeno je na potpisivanju koalicionog sporazuma. Sporazum o zajedničkom nastupu na… »

Mali: Hoćemo da građani šetaju i dišu svež vazduh kraj reke

N1 Info 10.03.2016
Vraćamo Beograd na reku, imamo najveći projekat u ovom delu Evrope "Beograd na vodi" i hoćemo da naše obale i reke otvorimo za građane da mogu da šetaju i dišu svež vazduh, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji u Ljubljani… »

Šta se može čuti na najdubljem mestu na Zemlji

N1 Info 10.03.2016
Naučnici su postavili hidrofon na 11.000 metara duboko dno Marijanskog rova u Pacifiku, a rezultati tronedeljnog snimanja najdubljeg mesta na svetu više su nego iznenađujući. Nova studija otkrila je da prirodni i veštački zvuci dopiru do dna… »