Izvor: N1 Info/Ekonomija arhiva vesti 10.03.2016

Cipras traži dogovor o lakšoj otplati duga

N1 Info 10.03.2016
Grčki premijer Aleksis Cipras tražiće odlaganje isplate duga u pregovorima sa međunarodnim poveriocima koji su zakazani za proleće. Cipras je naveo danas da bi dogovor o olakšanju otplate duga podrazumevao "značajno podruženje roka otplate" i… »

ECB jednom nulom pogurala posustalu evropsku privredu

N1 Info 10.03.2016
Evropska centralna banka smanjila je svoju referentnu kamatnu stopu na nula sa 0,05 odsto, u okviru paketa mera čiji je cilj da se podstakne posustala privreda evrozone. Referentna kamatna stopa je spuštena na nulu prvi put u istoriji ECB-a, navodi… »

Skat: Pred Srbijom teške odluke o strukturnim reformama

N1 Info 10.03.2016
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat je rekao da Srbiju očekuju strukturne reforme u državnim preduzećima poput RTB Bora, Srbijagasa, Železare i dodao da su pred Srbijom teške odluke. "Mislim da je Srbija na pravom putu, pred… »

Restrukturiranje Srbijagasa uslov za otvaranje poglavlja 15

N1 Info 10.03.2016
Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Mirjana Filipović rekla je da je restrukturiranje Srbijagasa uslov za otvaranje poglavlja 15 o energetici u pregovorima Srbije za pristupanje Evropskoj uniji. Filipović je na biznis forumu na… »

Joksimović: Za 18 projekata potrebno 1,9 milijardi evra

N1 Info 10.03.2016
Vlada Srbije identifikovala je 18 relevantnih strateških projekata za izgradnju i za to je potrebno 1,9 milijardi evra, a ona sama je obezbedila 166,2 miliona evra, izjavila je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. Jokismović je, na… »

Vlahović: Nadoknaditi zaostatak u strukturnim reformama

N1 Info 10.03.2016
Najvažnija poruka ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma je da moraju odlučnije da se sprovode strukturne reforme koje su uslov za održanje postignute fiskalne konsolidacije, rekao je predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović. "Ove i… »

Sertić: Ovih dana biće raspisan javni poziv za Galeniku

N1 Info 10.03.2016
Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da će ovih dana biti raspisan javni poziv za Galeniku i da zainteresovane kompanije pregovaraju sa privatizacionim savetnikom. On je za Večernje novosti rekao da je važno da taj proces bude javan i… »

Papir za štampanje izbornog materijala

N1 Info 10.03.2016
Papir za štampanje izbornog materijala biće nabavljen pregovaračkim postupkom. JP "Službeni glasnik" je objavilo obaveštenje o pokretanju pregovaračkog postupka bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda za nabavku hartije (papir) sa vodenim… »

Kostić: Nepopularne mere se više ni u kampanji ne izbegavaju

N1 Info 10.03.2016
Vlasnik MK Grupe i jedan od domaćina Kopaonik biznis foruma, Miodrag Kostić, izjavio je za N1 da bi bilo dobro da se primeni 10 odsto zaključaka sa ovogodišnjeg foruma, a da bi sve preko toga bilo odlično. Kostić je, gostujući u Novom danu… »