Izvor: Newsweek arhiva vesti 10.03.2016

Ipak rampa: Balkanska ruta je trajno zatvorena za ilegalne migrante

Newsweek 10.03.2016
Balkanska izbeglička ruta od juče je praktično zatvorena nakon što je Slovenija počela da primenjuje novi režim ulaska u Šengensku zonu i prestala da dozvoljava ulazak migrantima bez validnih pasoša i viza. Balkanska izbeglička ruta ostaće… »

Tabloid protiv Kraljice Elizabete: Tačno je da podržava izlazak iz EU

Newsweek 10.03.2016
Iako je Bakingemska palata demantovala tekst u tabliodu SAN o tome da kraljica Elizabeta II podržava izlazak iz EU, list ostaje pri svojim tvrdnjama. Urednik britanskog "Sana" Toni Galager kazao je jutros za Bi-Bi-Sijev Radio 4 da je priča o tome da… »

Lider radikala ponovo palio zastave EU i NATO

Newsweek 10.03.2016
Vojislav Šešelj je ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu iako je njegovo saslušanje odloženo i u prisustvu grupe svojih pristalica zapalio zastavu Evropske unije i NATO. Lider radikala Vojislav Šešelj došao je danas ispred zgrade Specijalnog… »

Ovo je najskuplji grad za život na svetu, već treću godinu za redom

Newsweek 10.03.2016
Najjeftiniji grad na svetu je Lusaka, a u društvu sa prestonicom Zambije su i Bangalor i Mumbaj u Indiji. Singapur je treću godinu zaredom zadržao titulu najskupljeg grada na svetu, a za njim slede Cirih, Hongkong, Ženeva i Pariz, prema anketi… »

Iza zatvaranja balkanske rute: Odlučno ne Angeli Merkel

Newsweek 10.03.2016
Nemačko protivljenje zatvaranju balkaanske rute za migrante, nije naišlo na odziv na Balkanu, a zemlje regiona su uz podršku Austrije zatvorile granice. Makedonija, Srbija, Hrvatska i Slovenija od srede (9.3.) v . Još će samo oni s urednim pasošem i… »

Miroslav Lazanski: Poziv od Aleksandra Vučića se ne odbija

Newsweek 10.03.2016
"Premijer Aleksandar Vučić me je pozvao telefonom i otvoreno pitao da pomognem kao čovek koji ne pripada nijednoj stranci", kaže Miroslav Lazanski. Vojni analitičar Miroslav Lazanski, jedan od kandidata za poslanika na listi Srpske napredne stranke… »

Newsweek istražuje sudbinu nosača Đinđićevog kovčega: Druga sahrana premijera

Newsweek 10.03.2016
Zoranu se nisu odužili ni Srbija ni njegova Demokratska stranka. Nije sačuvano gotovo ništa od onog što je personifikovao. Licemerje, neistine i beskrupuloznost postali su novi simboli Srbije. "Mislim da sam Srbiji korisniji živ ako ostanem živ nego… »

Krvavi roštilj: Na žurci u SAD petoro ubijeno (VIDEO)

Newsweek 10.03.2016
Četiri osobe, tri žene i jedan muškarac, ubijene su na licu mesta, navela je policija i dodala da su četiri osobe ranjene, medju kojima je jedna preminula na putu do bolnice. Pet osoba stradalo je u pucnjavi koja se dogodila na jednoj proslavi u… »

Koliko stranci (ne) poznaju Balkan: U Srbiji se priča sibirski, Hrvati su u SSSR, a Slovenija je vrsta jela!

Newsweek 10.03.2016
Pitanja koja su upućenja studentima sa ovih prostora u pogledu načina ocrtavaju ne samo ne znanje, već su često i uvredljiva. Zapadnjaci često ne znaju dovoljno o tome što se događa na ovim prostorima, pa zato i postavljaju pitanja koja su neretko… »