Izvor: Pravda arhiva vesti 10.03.2016

ODLUČENO NA POVERLjIVOJ SEDNICI: Vučić izručuje radikale!

Pravda 10.03.2016
Pravni zastupnik Srbije pred Haškim tribunalom Saša Obradović obavestio je Pretresno veće Tribunala da je Srbija pokrenula postupak za izručenje tri člana Srpske radikalne stranke (SRS) - Vjerice Radete, Petra Jojića i Jova Ostojića, koje je… »

Pajtić: Vučić neće imati većinu

Pravda 10.03.2016
Predsednik DS-a Bojan Pajtić za najnoviji NIN izjavio je da je na predstojećim izborima “moguće proizvesti situaciju u kojoj Vučić neće imati većinu da napravi vladu”. Srbija ima šansu ukoliko izađe većina od tri četvrtine građana koji su… »

TRAMP: Mržnja islama prema Zapadu je neviđena

Pravda 10.03.2016
VAŠINGTON - Favorit za kandidaturu Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da misli da islam mrzi Zapad. "Mislim da nas islam mrzi. U pitanju je neviđena mržnja", rekao je sinoć Tramp u intervjuu za Si-En-En… »

Zapaljena srpska kuća na Kosmetu

Pravda 10.03.2016
Kuća Tome Baljoševića, koji je kidnapovan pa ubijen jula 1998. godine, zapaljena je u orahovačkoj Gornjoj mahali, rekao je Srni predsednik Privremenog opštinskog veća Orahovca Golub Kujundžić. Kuća je zapaljena za vreme posete zamenika premijera… »

EU NASTAVLjA PO STAROM: Produžene sankcije Rusiji - ipak, trojica Rusa skinuta sa crne liste iz jedinog mogućeg razloga

Pravda 10.03.2016
BRISEL - Evropska Unija produžila je do septembra sankcije prema pojedincima u Rusiji i Ukrajini uvedene zbog sukoba u Ukrajini, saopštio je Brisel. "Crna lista" od gotovo 150 ljudi kojima je uvedena zabrana putovanja i zamrznuta imovina pridodata je na… »

ZAPADE, PONOSIŠ LI SE SVOJOM TVOREVINOM?! Ponovo bačen suzavac u parlamentu Kosova! (VIDEO)

Pravda 10.03.2016
PRIŠTINA - Sednica kosovske skupštine prekinuta je pre nego što je počela nakon što su poslanici iz redova opozicije ponovo aktivirali suzavac. Proglašena je pauza, a u zgradi parlamenta je očigledno prisustvo pripadnika policije u uniformama i… »

ŠTA ĆE BITI S NOVCEM? Sud odlučio da li će vratiti Miškoviću 12 miliona evra jemstva!

Pravda 10.03.2016
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio zahtev odbrane vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića za vraćanje jemstva od 12 miliona evra jer i dalje stoje razlozi zbog kojih mu je mera jemstva određena, kao i jer je taj zahtev… »

Lazanski: Vučićev poziv se ne odbija

Pravda 10.03.2016
BEOGRAD - Vojni analitičar Miroslav Lazanski, jedan od kandidata za poslanika na listi Srpske napredne stranke, kaže da se na toj listi našao nakon što ga je premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić lično pozvao, a takav poziv se, kaže, ne… »

ŠTA NAM STRANKE PORUČUJU: Analiza izbornih slogana za izbore 2016.

Pravda 10.03.2016
Većina političkih stranaka oblepila je Srbiju svojim izbornim porukama i pre raspisivanja izbora. Stručnjak za marketing Cvijetin Milivojević kaže da je važno shvatiti da pored plakata prolazimo svakodnevno i da je zato važno da u dizajnerskom… »

NAJNOVIJI DETALjI IZRUČENjA SLOBE HAGU! Srpski sudija koji je "poslao" Miloševića u zatvor otkriva punu istinu (VIDEO)

Pravda 10.03.2016
Sutra je decenija od smrti Slobodana Miloševića, ali njegovo izručenje Haškom tribunalu i dalje predstavlja svojevrsni presedan koji je uradila Vlada na čelu sa Zoranom Đinđićem. “Bio sam samo službenik koji je ispoštovao odluku Vlade. Živim… »