Izvor: Pravda arhiva vesti 10.03.2016

Otkazano saslušanje Šešelja

Pravda 10.03.2016
Saslušanje lidera SRS Vojislava Šešelja u Odeljenju za ratne zločine Višeg suda u Beogradu povodom zahteva za njegovo izručhenje Haškom tribunalu otkazano je, a novi datum saslušanja biće određen naknadno. Portparol Višeg suda u Beogradu Tanja… »

Pajtić: Vučić neće imati većinu

Pravda 10.03.2016
Predsednik DS-a Bojan Pajtić za najnoviji NIN izjavio je da je na predstojećim izborima “moguće proizvesti situaciju u kojoj Vučić neće imati većinu da napravi vladu”. Srbija ima šansu ukoliko izađe većina od tri četvrtine građana koji su… »

TRAMP: Mržnja islama prema Zapadu je neviđena

Pravda 10.03.2016
VAŠINGTON - Favorit za kandidaturu Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da misli da islam mrzi Zapad. "Mislim da nas islam mrzi. U pitanju je neviđena mržnja", rekao je sinoć Tramp u intervjuu za Si-En-En… »

Zapaljena srpska kuća na Kosmetu

Pravda 10.03.2016
Kuća Tome Baljoševića, koji je kidnapovan pa ubijen jula 1998. godine, zapaljena je u orahovačkoj Gornjoj mahali, rekao je Srni predsednik Privremenog opštinskog veća Orahovca Golub Kujundžić. Kuća je zapaljena za vreme posete zamenika premijera… »

EU NASTAVLjA PO STAROM: Produžene sankcije Rusiji - ipak, trojica Rusa skinuta sa crne liste iz jedinog mogućeg razloga

Pravda 10.03.2016
BRISEL - Evropska Unija produžila je do septembra sankcije prema pojedincima u Rusiji i Ukrajini uvedene zbog sukoba u Ukrajini, saopštio je Brisel. "Crna lista" od gotovo 150 ljudi kojima je uvedena zabrana putovanja i zamrznuta imovina pridodata je na… »

ZAPADE, PONOSIŠ LI SE SVOJOM TVOREVINOM?! Ponovo bačen suzavac u parlamentu Kosova! (VIDEO)

Pravda 10.03.2016
PRIŠTINA - Sednica kosovske skupštine prekinuta je pre nego što je počela nakon što su poslanici iz redova opozicije ponovo aktivirali suzavac. Proglašena je pauza, a u zgradi parlamenta je očigledno prisustvo pripadnika policije u uniformama i… »

ŠTA ĆE BITI S NOVCEM? Sud odlučio da li će vratiti Miškoviću 12 miliona evra jemstva!

Pravda 10.03.2016
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio zahtev odbrane vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića za vraćanje jemstva od 12 miliona evra jer i dalje stoje razlozi zbog kojih mu je mera jemstva određena, kao i jer je taj zahtev… »

Lazanski: Vučićev poziv se ne odbija

Pravda 10.03.2016
BEOGRAD - Vojni analitičar Miroslav Lazanski, jedan od kandidata za poslanika na listi Srpske napredne stranke, kaže da se na toj listi našao nakon što ga je premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić lično pozvao, a takav poziv se, kaže, ne… »

ŠTA NAM STRANKE PORUČUJU: Analiza izbornih slogana za izbore 2016.

Pravda 10.03.2016
Većina političkih stranaka oblepila je Srbiju svojim izbornim porukama i pre raspisivanja izbora. Stručnjak za marketing Cvijetin Milivojević kaže da je važno shvatiti da pored plakata prolazimo svakodnevno i da je zato važno da u dizajnerskom… »

NAJNOVIJI DETALjI IZRUČENjA SLOBE HAGU! Srpski sudija koji je "poslao" Miloševića u zatvor otkriva punu istinu (VIDEO)

Pravda 10.03.2016
Sutra je decenija od smrti Slobodana Miloševića, ali njegovo izručenje Haškom tribunalu i dalje predstavlja svojevrsni presedan koji je uradila Vlada na čelu sa Zoranom Đinđićem. “Bio sam samo službenik koji je ispoštovao odluku Vlade. Živim… »