Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 10.03.2016

TRAMP: Mržnja islama prema Zapadu je neviđena

Pravda 10.03.2016
VAŠINGTON - Favorit za kandidaturu Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da misli da islam mrzi Zapad. "Mislim da nas islam mrzi. U pitanju je neviđena mržnja", rekao je sinoć Tramp u intervjuu za Si-En-En… »

EU NASTAVLjA PO STAROM: Produžene sankcije Rusiji - ipak, trojica Rusa skinuta sa crne liste iz jedinog mogućeg razloga

Pravda 10.03.2016
BRISEL - Evropska Unija produžila je do septembra sankcije prema pojedincima u Rusiji i Ukrajini uvedene zbog sukoba u Ukrajini, saopštio je Brisel. "Crna lista" od gotovo 150 ljudi kojima je uvedena zabrana putovanja i zamrznuta imovina pridodata je na… »

TURSKI PESNIK SE IZVINIO ZA OBARANjE SU-24: Molim ruski narod i klečim pred majkom ruskog pilota! (VIDEO)

Pravda 10.03.2016
Poznati turski pesnik Husein Hajdar objavio je video–snimak u kojem se izvinio čitavom velikom ruskom narodu za politiku Ankare i posebno majci poginulog pilota Su–24. Poznati turski pisac Husein Hajdar napisao je pesmu u kojoj se izvinio ruskom… »

LAVROV: Licemerje Zapada je očigledno, Ruska i Saudijska ambasada ne vrede isto

Pravda 10.03.2016
MOSKVA - Odsustvo odgovora Zapada na nedavne napade na ruske diplomatske misije u Ukrajini, pre svega na ambasadu u Kijevu, znak je "licemerja i primene dvostrukih aršina", izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. On je ocenio kao… »

DOLIJAO: Ubica ruskog pilota uhvaćen u Siriji!

Pravda 10.03.2016
U Siriji je uhvaćen Alparslan Čelik, turski terorista koji je ubio ruskog pilota Suhoja 24 Olega Peškova. Detalji privođenja nisu objavljeni, ali se zna da su ga uhvatili pripadnici sirijske vojske, javila je iranska agencija Fars. Čelik je član… »

UTERUJE STRAH U KOSTI! Ovo je nova ruska raketa protiv koje je američki štit beskoristan (VIDEO)

Pravda 10.03.2016
Ruska napredna interkontinentalna balistička raketa "Rubež RS-26", koja bi trebalo da postane operativna tokom 2016. godine, potpuno je zaintrigirala vojne stručnjake širom sveta, ocenjuje "Rosiskaja Gazeta", a prenosi Sputnjik. Kako se navodi u… »

RUSKI DESANTNI BROD PROTUTNjAO BOSFOROM: Za njim krenula tri turska broda i helikopter! (VIDEO)

Pravda 10.03.2016
Ruski veliki desantni brod „Aleksandar Otrakovski“ prošao je kroz Bosforski moreuz pod velikom pratnjom turske strane. Veliki ruski desantni brod „Aleksandar Otrakovski“ prošao je Bosfor u pravcu ka Crnom moru. U Turskoj su zbog toga bile… »

TRAMP: Ako pobedim u Ohaju i na Floridi – nokautiraću rivale i postati nedostižan

Pravda 10.03.2016
Milijarder Donald Tramp – koji je vodeći među republikanskim pretendentima na Belu kuću – izjavio je da je uveren da će sebi faktički obezbediti stranačku nominaciju za predsednika SAD ako naredne nedelje pobedi na predizborima „u dvema… »

IZA LEĐA UNIJI: Bugari pokušavaju da ponovo pokrenu pitanje Južnog toka

Pravda 10.03.2016
Bugarska strana namerava da obnovi pregovore o gasovodu Južni tok, saopštio je zamenik ministra energetike Rusije Jurij Sentjurin. „Bugarski partneri aktivno pokreću pitanje o obnovi pregovora o Južnom toku. U svakom slučaju takva informacije… »

SATERANI U ĆOŠAK: Islamska država napada Liban

Pravda 10.03.2016
U sukobu oružanih snaga Libana sa teroristima Islamske države, izbačen je iz stroja veći broj džihadista, a poginuo je i najmanje jedan libanski vojnik. Prema izveštaju novinske agencije Fars, u novom sukobu između libanskih oružanih snaga i… »