Izvor: RTS arhiva vesti 10.03.2016

Srbija pokrenula proces izručenja troje radikala Tribunalu

RTS 10.03.2016
Srbija je obavestila Haški tribunal da je pokrenula postupak za izručenje troje članova Srpske radikalne stranke koje je Tribunal optužio za nepoštovanje suda. Tribunal je Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jova Ostojića optužio zbog uticanja na… »

Neophodan oprez zbog poplava, Srbija u pripravnosti

RTS 10.03.2016
Kiša pada skoro celog dana u Srbiji i, mada se voda sa većine poplavljenih područja povlači, sve nadležne službe su u pripravnosti, jer su najavljene nove padavine. Kiša koja pada od jutros najviše problema stvara meštanima Lapljeg Sela, Preoca… »

Nikolić zahvalio Putinu za pomoć u UN i Unesku

RTS 10.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se u Moskvi sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Nikolić je zahvalio Putinu za sve što je učinio za Srbiju, a Putin je istakao da dve zemlje imaju istorijski dobre odnose. Srbija može da… »

Merkel: Zatvaranje balkanske rute ne rešava problem

RTS 10.03.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da se problem migrantske krize ne rešava preduzimanjem jednostranih odluka. Ističe da zatvaranje "zapadnobalkanske rute" koju koriste izbeglice neće rešiti problem i da taj potez nije održiv. Ukoliko se ne… »

Vučić u Lučanima: Za nadoknadu štete 1,2 miliona evra

RTS 10.03.2016
Sliv Morave, Paraćin i Ćuprija, na istoku zemlje Mlava i Pek i opštine koje su već bile poplavljene, u slivu Zapadne Morave su kritična mesta, rekao je u Lučanima premijer Srbije Aleksandar Vučić. Ističe da je sa predstavnicima EU dogovorena… »

Porošenko Rusiji nudi razmenu zatvorenika za Nađu Savčenko

RTS 10.03.2016
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko kaže da će Ukrajina pokrenuti sve mere, među kojima je i razmena zatvorenika, kako bi Nadežda Savčenko, kojoj se sudi zbog ubistva dva novinara na istoku Ukrajine, bila vraćena u zemlju. Na zahtev Porošenka… »

Đurić: Priznanje nezavisnosti Kosova ostaće "nedosanjani san" separatista

RTS 10.03.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da će priznanje jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti od strane Srbije "ostati nedosanjani san prištinskih separatista". Povodom izjava pokrajinskih zvaničnika, uključujući i… »

Vremenska prognoza - 11. mart

RTS 10.03.2016
Oblačno s kišom, na planinama sa snegom. Tokom dana postepeno slabljenje, a uveče i prestanak padavina, najpre na jugu i jugoistoku. Najviša dnevna temperatura od 8 do 12 stepeni.… »

Objavljen spisak imena 22.000 džihadista

RTS 10.03.2016
Britanska televizija Skaj njuz objavila je da je bivši pripadnik Islamske države dostavio toj medijskoj kući dokument sa imenima 22.000 pripadnika te ekstremističke organizacije. U posed dokumenata došla i nemačka policija, list "Zidojče cajtung"… »

RIK proglasio listu Srpske radikalne stranke

RTS 10.03.2016
Republička izborna komisija proglasila je listu "Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka" za parlamentarne izbore 24. aprila, koja će biti četvrta na izbornom listiću. Izborna lista radikala prvobitno juče nije bila prihvaćena, jer je… »