Izvor: RTV arhiva vesti 10.03.2016

Srbija izručuje troje radikala Hagu

RTV 10.03.2016
HAG,BEOGRAD - Srbija je obavestila Haški tribunal da je pokrenula postupak za izručenje troje članova Srpske radikalne stranke koje je Tribunal optužio za nepoštovanje suda. Tribunal je Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jova Ostojića optužio zbog… »

Marić: Situacija stabilna,večeras jače padavine

RTV 10.03.2016
BEOGRAD - Tokom protekle noći širom Srbije nije bilo većih promena na vodostajima, ali, prema najavama, večeras bi trebalo da počnu jače padavine, zbog čega su timovi Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i Vojske Srbije u povećanom stepenu… »

Nikolić: Srbija mora da ostane vojno neutralna

RTV 10.03.2016
MOSKVA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom složio da Srbija treba da zadrži vojnu neutralnost. 67. Posle razgovora u Kremlju, Nikolić je novinarima preneo i da Srbija može da računa… »

Merkelova i Cipras napadaju Balkan zbog zatvaranja rute

RTV 10.03.2016
BERLIN, BRISEL, AMSTERDAM - Nemačka kancelarka Angela Merkel i grčki premijer Aleksis Cipras napali balkanske zemlje zbog zatvaranja granica za migrante, uoči današnjeg EU sastanka na ministarskom nivou, prenosi AFP i dodaje da je Cipras upozorio da… »

Proglašena vanredna situacija u celoj Srbiji

RTV 10.03.2016
LUČANI, BEOGRAD, NOVI PAZAR - Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije. Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih… »

Savčenko prekinula štrajk glađu

RTV 10.03.2016
MOSKVA - Bivši ukrajinski pilot Nađa Savčenko, kojoj se u Rusiji sudi za umešanost i ubistvo dvojice ruskih novinara u Ukrajini, na zahtev ukrajinskog predsednika prekinula je štrajk glađu, saopštili su njeni advokati. Savčenko je objavila štrajk… »

Đurić: Nedosanjani san separatista

RTV 10.03.2016
BEOGRAD - Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će odluka Srbije da prizna nezavisnost Kosova ostati "nedosanjani san prištinskih separatista". Reagujući na izjavu novoizabranog kosovskog predsednika… »

SNS: Pajtić potvrdio da svi žele da ruše Vučića

RTV 10.03.2016
BEOGRAD - Srpska napredna stranka saopštila je danas da je lider DS-a Bojan Pajtić priznao ono što,kako se navodi, ta stranke sve vreme tvrdi, a to je da će se stranke novog DOS-a ujediniti s ciljem da Aleksandar Vučić ne bude premijer Srbije… »

Optužena Adrovac: Beka u životu nisam videla

RTV 10.03.2016
BEOGRAD - Maja Adrovac negirala je danas na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu da je pomogla NN osobi u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine. Izlažući svoju odbranu, ona je istakla da nikada u životu nije u rukama… »

RIK proglasio listu SRS

RTV 10.03.2016
BEOGRAD - Republička izborna komisija proglasila je danas listu "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" za parlamentarne izbore 24. aprila, koja će biti četvrta na izbornom listiću. Izborna lista radikala prvobitno juče nije bila… »