Izvor: SEEbiz arhiva vesti 10.03.2016

Viši sud: Otkazano saslušanje Vojislava Šešelja

SEEbiz 10.03.2016
BEOGRAD - Viši sud u Beogradu saopštio je da je otkazano za danas najavljeno saslušanje predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja u postupku za njegovo izručenje Haškom tribunalu. Kako se navodi na sajtu Višeg suda, sudija za… »

Vlada proglasila vanrednu situaciju u celoj Srbiji

SEEbiz 10.03.2016
BEOGRAD - Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije. Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u… »

Mikl-Leitner: Balkanska ruta ostaje trajno zatvorena

SEEbiz 10.03.2016
BERLIN - Balkanska izbjeglička ruta, glavni prolaz za migrante prema sjevernim europskim zemljama, ostat će trajno zatvorena, rekla je austrijska ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner za njemački list Die Welt od četvrtka. U srijedu je… »

Vučić: Za nadoknadu štete 1,2 miliona evra

SEEbiz 10.03.2016
LUČANI - Premijer Aleksandar Vučić stigao je danas pre podne u selo Dljin, u opštini Lučani, gde se izlila reka Bjelica i poplavila kuće, pomoćne objekte, plastenike i njive, i obećao građanima pomoć. Voda se nakon ispumpavanja povukla i… »

ECB srezao kamatne stope i najavio dodatnu kupnju imovine

SEEbiz 10.03.2016
FRANKFURT - Europska središnja banka smanjuje sve kamatne stope i povećava za trećinu količinu vrijednosnih papira koje kupuje na mjesečnoj razini, odluka je danas održanog Vijeća. Kako bi pojačala pozajmljivanje, potrošnju i inflaciju ECB je… »

Sky News u posjedu dokumenata o 22.000 pripadnika IS-a

SEEbiz 10.03.2016
LONDON - Razočarani član tzv. Islamske države predao je Sky Newsu popise s imenima, adresama i telefonskim brojevima 22.000 pripadnika IS-a, objavila je ta televizija u četvrtak. Deseci tisuća dokumenata sadrže detalje o džihadistima iz najmanje 51… »

Beogradska berza: AIK banka skočila 2,4%, BELEX15 u plusu

SEEbiz 10.03.2016
BEOGRAD - Nakon što je juče prekinut višednevni trend rasta domaćeg tržišta akcija, danas se indeks BELEX15 oporavio 0,4% na 595,8 poena. Ukupan promet u trgovanju iznosio je solidnih 161,5 miliona RSD (1,3 miliona EUR), u velikoj meri zahvaljujući… »

Lundin najavljuje investicije u Boru

SEEbiz 10.03.2016
BEOGRAD - Direktor kanadske kompanije "Lundin Mining" Paul Conibear izjavio je da je izvesno da će ta rudarska firma otkupiti 55 odsto dela istraživačkih prava američkog Freeport McMoran na projektu bakra i zlata "Čukaru Peki" kod Bora. Conibear je u… »

Glumac: Ne plaši nas dolazak Lidla u Srbiju, to je izazov

SEEbiz 10.03.2016
KOPAONIK - Direktorka korporativnih i regulatornih poslova kompanije "Moji brendovi" Svetlana Glumac, poručila je sinoć da tu kompaniju ne brine dolazak nemačkog Lidla u Srbiju, jer to nije konkurencija već način da "Moji brendovi" još bolje… »

Ćulibrk: Sledi transformacija Telekoma

SEEbiz 10.03.2016
KOPAONIK - Generalni direktor Telekoma Srbije Predrag Ćulibrk kaže da je Srbija zakoračila duboko u digitalni svet, a shodno tome, ova kompanija mora zakoračiti u proces transformacije. Telekom je morao da ispunjava svoje obaveze i dok je trajao… »