Izvor: Vesti online arhiva vesti 10.03.2016

Evo zbog čega je odloženo saslušanje Vojislava Šešelja

Vesti online 10.03.2016
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je glavni razlog za odgađanje njegovog saslušanja pred Višim sudom u Beogradu to što vlasti Srbije nisu uspele da drže postupak u tajnosti. Šešelj je na konferenciji za novinare u… »

Uvedena vanredna situacija u celoj Srbiji

Vesti online 10.03.2016
Posle sednice Štaba za vanredne situacije i sednice Vlade proglašena je vanredna situacija na celoj teritoriji Srbije, javljaju agencije. Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u… »

VIDEO: Ovako zvezda NHL-a i Bjelica zovu "delije" u Arenu

Vesti online 10.03.2016
Marketing KK Crvena zvezda se potrudio da podgreje atmosferu pred meč sa Panatinaikosom (petak, 20 časova) u "Areni". U tu svrhu, navijače u najvećoj dvorani na Balkanu pozvali su zvezda NHL-a Milan Lučić i nekadašnji as crveno-belih Nemanja… »

Toma moli da dođe papa

Vesti online 10.03.2016
Nikolić priznao da je uzalud ubeđivao vrh SPC da dozvoli posetu katoličkog poglavara, pa se pretpostavlja da će blagoslov tražiti od patrijarha Kirila. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas završava dvodnevnu posetu Rusiji, a juče se sastao sa… »

Austrija ne odstupa: Balkanska ruta trajno zatvorena!

Vesti online 10.03.2016
Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner izjavila je da će se samo trajnim zatvaranjem balkanske izbegličke rute odvratiti migranti da iz Turske prelaze Mediteran i dolaze do obala Evrope. - Moj stav je jasan, balkanska ruta ostaje… »

Zvezda demantuje, da li "delije" dolaze u Novi Pazar?

Vesti online 10.03.2016
Fudbalski klub Crvena zvezda demantovao je da je rukovodstvu Novog Pazara poslat dopis sa obaveštenjem da navijači crveno-belih neće organizovano doći na duel dva tima u Superligi. U saopštenju na sajtu crveno-belih ističe se da Zvezda uvek želi da… »

Al' su se isprsili: EU šalje siću za ugrožene od poplava

Vesti online 10.03.2016
Aleksandar Vučić je u četvrtak tokom posete opštini Lučani rekao građanima da je sa predstavnicima Evropske unije dogovorena pomoć od 1,2 miliona evra za ugrožene i uverio ih da će se lično postarati da državne pare stignu na pravo mesto… »

Mere još radikalnije, evro odmah pao

Vesti online 10.03.2016
Evropska centralna banka oborila je osnovnu kamatnu stopu na nulu, sa dosadašnjih 0,05 odsto, kao deo paketa mera za pokretanja ekonomije Evrozone. ECB je takođe proširila program kvantitavnog slabljenja sa 60 na 80 milijardi evra mesečno, a u otkup… »

"Priznanje Kosova - nedosanjan san prištinskih separatista"

Vesti online 10.03.2016
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da će "priznanje jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti od Srbije ostati nedosanjani san prištinskih separatista". - Beograd i Srbija žele istinski dobre i stabilne… »

Žreb za Rio: Srpkinje u četvrtom šeširu

Vesti online 10.03.2016
Žreb za olimpijski turnir u košarci, u obe konkurencije, održaće se u petak u švajcarskom Mijeu, sedištu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). FIBA je danas objavila da će se seniorke Srbije, aktuelne evropske šampionke, naći u četvrtom… »