Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 10.03.2016

Austrija ne odstupa: Balkanska ruta trajno zatvorena!

Vesti online 10.03.2016
Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner izjavila je da će se samo trajnim zatvaranjem balkanske izbegličke rute odvratiti migranti da iz Turske prelaze Mediteran i dolaze do obala Evrope. - Moj stav je jasan, balkanska ruta ostaje… »

"Kraj Balkanske rute, nek se spreme Crna Gora i Albanija"!

Vesti online 10.03.2016
Dok EU nastoji da hiljade migranata vrati u Tursku i zatvori dosad najviše korišćenu balkansku rutu, raste zabrinutost da ljudi koji očajnički žele da dopru do Evrope već uz pomoć krijumčara pronalaze nove puteve ka željenom odredištu. "Crna… »

Hrvati bi opet da isele Srbe

Vesti online 10.03.2016
Bilten Srpskog narodnog veća "Govor mržnje i nasilja prema Srbima u 2015", predstavljen je u utorak u Zagrebu, izazvao je novu salvu negativnih reakcija usmerenih prema predstavnicima srpske zajednice u Hrvatskoj. Visoki funkcioner HDZ i kandidat za… »

I zatvor im lepši od Sirije

Vesti online 10.03.2016
Pojedini državljani Bosne i Hercegovine, koji su se našli na ratištima u Siriji i Iraku, kontaktiraju bezbednosne agencije i spremni su za odlazak u zatvor kako bi se vratili u BiH. - Određen broj državljana BiH, koji se nalazi na području Sirije i… »

Kriminalac žirant inspektorima

Vesti online 10.03.2016
Faksimil bankarskog dokumenta koji potvrđuje da skandalima u lancu kriminalnih afera u Budvi nema kraja objavili su podgorički mediji. Iz tog papira od 24. januara 2014. godine, nedvosmisleno proističe da je Vido Rađenović iz Budve, bio žirant… »

U ćeliji sa Kapetanom Draganom

Vesti online 10.03.2016
Penzionisani general JNA Borislav Đukić ekspresno je u utorak iz Crne Gore izručen Hrvatskoj na osnovu zahteva ove zemlje za ekstradiciju. Odmah je, zbog bezbednosnih razloga, smešten u posebno odeljenje Okružnog zatvora u Splitu u kome se nalazi… »