Izvor: Vesti online/Politika arhiva vesti 10.03.2016

Evo zbog čega je odloženo saslušanje Vojislava Šešelja

Vesti online 10.03.2016
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je glavni razlog za odgađanje njegovog saslušanja pred Višim sudom u Beogradu to što vlasti Srbije nisu uspele da drže postupak u tajnosti. Šešelj je na konferenciji za novinare u… »

Toma moli da dođe papa

Vesti online 10.03.2016
Nikolić priznao da je uzalud ubeđivao vrh SPC da dozvoli posetu katoličkog poglavara, pa se pretpostavlja da će blagoslov tražiti od patrijarha Kirila. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas završava dvodnevnu posetu Rusiji, a juče se sastao sa… »

"Priznanje Kosova - nedosanjan san prištinskih separatista"

Vesti online 10.03.2016
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da će "priznanje jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti od Srbije ostati nedosanjani san prištinskih separatista". - Beograd i Srbija žele istinski dobre i stabilne… »

I radikali "prošli": RIK proglasila listu SRS-a

Vesti online 10.03.2016
Republička izborna komisija proglasila je u četvrtak listu "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" za parlamentarne izbore 24. aprila, koja će biti četvrta na izbornom listiću. Izborna lista radikala prvobitno u sredu nije bila prihvaćena… »

"Ruski pritisak na Srbiju različit je od američkog"

Vesti online 10.03.2016
Američki senator Džon Mekejn opet napao Vladimira Putina, a pohvalio premijera Srbije Aleksandra Vučića. Mekejn je izjavio da je potrebno da se Srbija dalje integriše u evropsku zajednicu, ali, kada se uzme u obzir celokupni Balkan, može se reći… »

Lazanski: Vučićeva ponuda se ne odbija!

Vesti online 10.03.2016
Vojni analitičar Miroslav Lazanski, poznat i kao član svakog žirija za izbor najlpše devojke Srbije, postao je nedavno kandidat za poslanika Skupštine Srbije na listi Srpske napredne stranke. On ističe da se na listi naprednjaka našao nakon što ga… »

Šešelj opleo po Sandi Rašković Ivić: Evo šta nikako ne može da joj oprosti

Vesti online 10.03.2016
Lider radikala Vojislav Šešelj isključio je mogućnost koalicije sa DSS-om i Dverima jer je, kako je rekao, Sanda Rašković Ivić kompromitovana ličnost, koja se deklariše kao srpski patriota isključivo iz lične koristi. Šešelj je na… »

"Nosim žig jer sam potpisao da se izruči Milošević"

Vesti online 10.03.2016
Bio sam samo službenik koji je ispoštovao odluku Vlade. Živim sa žigom da je moja uloga u izručenju Slobodana Miloševića Hagu bila ključna, kaže Dragan Vulić, bivši pomoćnik ministra pravde uoči decenije smrti nekadašnjeg jugoslovenskog… »

Zašto Bošnjaci koriste albanske teroriste u izbornoj kampanji?

Vesti online 10.03.2016
Generalni sekretar Bošnjačkog nacionalnog veća i blizak saradnik Sulejmana Ugljanina, Ahmedin Dino Škrijelj, predvodio je delegaciju od 50 studenata u obilasku memorijalnog centra "Adem Jašari", što je funkcioner SDPS i predsednik skupštinskog… »