Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 10.03.2016

"Zlatni rudnik džihada": Otkriven identitet 22.000 islamista

Vesti online 10.03.2016
Britanska televizija "Skaj njuz" objavila je u četvrtak da je bivši pripadnik terorističke Islamske države dostavio toj medijskoj kući dokument sa imenima 22.000 pripadnika te ekstremističke organizacije. Mediji ovo otkriće nazivaju "zlatnim… »

Tramp priznaje: "Invazija na Irak najgora odluka u istoriji SAD"

Vesti online 10.03.2016
Donald Tramp, kandidat republikanaca za predsedničku nominaciju, rekao je da je američka invazija na Irak bila najgora odluka u istoriji SAD, kao i da islam mrzi Amerikance, prenose agencije. Tramp je u intervjuu za Si-En-En rekao da je bivši irački… »

Ne ide na dobro: Sve "pršti" između dve Koreje!

Vesti online 10.03.2016
Severna Koreja odgovorila je u četvrtak na jednostrane sankcije Južne Koreje ispaljivanjem balističkih raketa kratkog dometa u more i poručila da će uništiti svu preostalu južnokorejsku imovinu u nekadašnjim zajedničkim projektima dve zemlje na… »

Sirijci uz rusku pomoć oslobađaju Palmiru?

Vesti online 10.03.2016
Najmanje 20 boraca Islamske države je ubijeno, a sirijska vojska se uz podršku Rusije priprema za ofanzivu da oslobodi Palmiru. Svetske agencije javljaju da je i više od 50 džihadista ranjeno u najmanje 35 sirijskih i ruskih vazdušnih napada na… »

Kako je Angela Merkel izbačena iz "Balkan ekspresa"?

Vesti online 10.03.2016
Nemačka štampa ocenjuje da je zatvaranje balkanske rute fijasko i to ne samo iz humanitarnih razloga i da bi ono moglo da na političkom planu znači konačno kidanje veza izmedu Merkelove i većine koja se ograđuje, ali ima i upozorenja da time… »

VIDEO: Evo kako se turski pisac izvinio "velikom ruskom narodu"

Vesti online 10.03.2016
Poznati turski pesnik Husein Hajdar objavio je video-snimak u kojem se izvinio velikom ruskom narodu, a posebno majci poginulog pilota Olega Peškova zbog politike Ankare. Hajdar je napisao pesmu u kojoj se izvinio ruskom narodu, ruskim pesnicima i majci… »

VIDEO: Voditelj umalo poginuo tokom javljanja uživo

Vesti online 10.03.2016
Aleks Savidž, novinar američke televizije KTVU umalo je poginuo prilikom javljanja u program uživo uživo. Naime, on je za dlaku izbegao udarac automobila. Savidž se uključio u program sa raskrsnice, a dok je izveštavao ka njemu je jurio automobil u… »

"EU nikad nije bila bliža kolapsu!"

Vesti online 10.03.2016
EU više nije u stanju da se nosi sa ekonomskom i migrantskom krizom i nikada nije bila bliže kolapsu, ukazuje "Noje ciriher cajtung". Nekadašnji zvaničnik Evropske centralne banke Jirgen Stark smatra da je opasnost od kolapsa EU najveća do sada. On… »

Hakeri razbili Amere, ukrali devizne rezervne Bangladeša!

Vesti online 10.03.2016
Nepoznati hakeri su upali u Federalnu banku rezervi Njujorka i ukrali devizne rezerve Bangladeša. Hakeri su upali u elektronski sistem Federalne banke rezervi Njujorka i sa jednog od računa ukrali oko 100 miliona dolara, piše "Jahu njuz". Sredstva… »

O čemu su razgovarali Putin i Cipras?

Vesti online 10.03.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom o sirijskoj i izbegličkoj krizi, saopštio je Kremlj. Putin je istakao da očuvanje sporazuma o prekidu neprijateljstava "ključni faktor za normalizaciju međunarodne… »