Politika arhiva vesti 10.03.2016

Sud u Beogradu odlučuje o izručenju

Večernje novosti 10.03.2016
Vlada obavestila Haški tribunal o pokretanju postupka u slučaju troje radikala. PREDMET u postupku za predaju optuženih radikala Jove Ostojića, Vjerice Radete i Petra Jojića koje Hag traži zbog nepoštovanja suda, razmotren je na poverljivoj sednici… »

Putin razume zašto smo potpisali sporazum s NATO

Mondo 10.03.2016
Srbija mora da ostane vojno neutralna, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić posle sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. "Apsolutno smo saglasni da Srbija mora da ostane vojno neutralna. I moje je mišljenje da u takvoj… »

SNS: Pajtić potvrdio da svi žele da ruše Vučića

RTV 10.03.2016
BEOGRAD - Srpska napredna stranka saopštila je danas da je lider DS-a Bojan Pajtić priznao ono što,kako se navodi, ta stranke sve vreme tvrdi, a to je da će se stranke novog DOS-a ujediniti s ciljem da Aleksandar Vučić ne bude premijer Srbije… »

Priznanje nezavisnosti ostaće nedosanjani san Prištine

Beta 10.03.2016
Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da će odluka Srbije da prizna nezavisnost Kosova ostati "nedosanjani san prištinskih separatista". Reagujući na izjavu novoizabranog kosovskog predsednika Hašima Tačija… »

Šešeljevi četvrti na glasačkom listiću

Dnevnik 10.03.2016
Republička izborna komisija proglasila je listu „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” za parlamentarne izbore 24. aprila. Izborna lista radikala. prvobitno nije bila prihvaćena jer je potvrda o biračkom pravu jednog od 250 kandidata… »

SNS otkazao sve predizborne skupove

Dnevnik 10.03.2016
Srpska napredna stranka, na predlog predsednika stranke Aleksandra Vučića, donela je odluku da do daljeg otkaže sve mitinge i predizborne stranačke aktivnosti zbog. teške situacije u državi uzrokovane poplavama. „Sve svoje aktivnosti… »

Čadež: Privreda je za dualno obrazovanje

RTV 10.03.2016
BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je danas da postoji interes privrede za uvođenje dualnog obrazovanja, ocenivši da je to potrebno činiti postepeno, profil po profil, uz praćenje onoga što je privredi potrebno… »

Prištna: Suzavac i polivanje premijera

RTV 10.03.2016
PRIŠTINA - U kosovskom parlamentu poslanici opozicije su danas dva puta aktivirali suzavac, bacali laserski svetlosni snop na ministre, a premijera Isu Mustafu ispolivali vodom, pa napustili zasedanje. Prvi suzavac je bačen praktično pre nego je… »

Senator Mekejn: Pozdravljam Vučićev otpor Putinu

Kurir 10.03.2016
BEOGRAD - Američki senator Džon Mekejn pozdravlja predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića jer se "odupire predsedniku Rusije Vladimiru Putinu". Veliki Putinov propagandni pritisak na Srbiju i SAD i Srbija moraju da se suprotstave, kaže Mekejn. Bez… »

Korać na listi SDS-LDP-LSV

Dnevnik 10.03.2016
Socijademokratska stranka (SDS), Liberalno demokratska partija (LDP), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Narodni pokret Srbije Miroslava Aleksića postigli su dogovor o zajedničkom nastupu na izborima, potvrđeno je listu Danas.Kako list navodi… »