Svet arhiva vesti 10.03.2016

Lažno Porošenkovo pismo, Savčenko okončala štrajk žeđu

Novi magazin 10.03.2016
Pismo je bilo pripisano Petru Porošenku, a Savčenkovoj ga je jutros uručio njen advokat Mark Fejgin. Savčenkova, optužena da je ukrajinskoj vojsci dala tajne podatke koji su doveli do ubistva dvojice ruskih novinara, potom je okončala štrajk… »

Odao TAJNE ISIS-a! Na listi 22.000 imena

Mondo 10.03.2016
Britanska televizija Skaj njuz prenela je danas da je bivši pripadnik Islamske države dostavio toj medijskoj kući dokument sa imenima 22.000 pripadnika te ekstremističke organizacije. Foto: Screenshot Bivši džihadista poslao je toj televiziji USB s… »

Tramp: Islam mrzi Zapad

Dnevnik 10.03.2016
Mislim da nas islam mrzi, rekao je Donald Tramp u intervjuu za Si-En-En. Kandidat za nominaciju Republikanske partije na izborima za predsednika SAD Donald Tramp rekao je da veruje. da islam mrzi Zapad, prenosi RTS."Mislim da nas islam mrzi", rekao je… »

EU produžila sankcije Rusima za pola godine

Al Jazeera 10.03.2016
Na crnoj listi EU-a nalazi se ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin zbog podržavanja aneksije ukrajinskog poluotoka Krim. Evropska Unija produžila je do septembra sankcije prema pojedincima u Rusiji i Ukrajini uvedene zbog sukoba u Ukrajini, saopćio je… »

Beba među petero stradalih izbjeglica

Al Jazeera 10.03.2016
Turska obalna straža spasila je devetero ljudi nakon što su pozvali u pomoć, ali i iz mora izvukla pet tijela. Najmanje petero izbjeglica, među kojima je bila i tromjesečna beba, utopilo se kada se njihov gliser prevrnuo kod turske obale, javili su… »

Biden: ISIL nećemo lako poraziti

Al Jazeera 10.03.2016
Potpredsjednik SAD-a kazao da ISIL ne predstavlja egzistencijalnu prijetnju po tu zemlju. Američki potpredsjednik Joe Biden je izjavio danas u obraćanju američkim vojnicima na obuci u Jordanu da je Islamska država Irak i Levant već počela da… »

Utopilo se petoro izbeglica

Večernje novosti 10.03.2016
Petoro izbeglica, među kojima je bila i jedna beba, udavilo se kada je potonuo čamac kojim su se prebacivali iz Turske na jedno od grčkih ostrva. Petoro izbeglica, među kojima je bila i jedna beba, udavilo se kada je potonuo čamac kojim su se… »

Otkriven identitet 22.000 pripadnika ISIL-a

Al Jazeera 10.03.2016
Procurjeli dokumenti o borcima iz 51 države proslijeđeni su britanskim sigurnosnim službama. Nekoliko procurjelih dokumenata grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) s podacima 22.000 pripadnika te organizacije iz 51 zemlje proslijeđeno je… »

Cipras traži predah u otplati grčkih dugovanja prema poveriocima

Blic 10.03.2016
Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da će, u okviru pregovora sa kreditorima koji se očekuju na proleće, tražiti pauziranje u otplati dugova iz spasilačkog paketa. Dogovor o smanjenju tereta duga Atini će, prema njegovim rečima… »

Severna Koreja: Nakazno ponašanje Seula

RTS 10.03.2016
Pjongjang je odgovorio na jednostrane sankcije Južne Koreje ispaljivanjem balističkih raketa kratkog dometa u more i poručio da će uništiti svu preostalu južnokorejsku imovinu u nekadašnjim zajedničkim projektima dve zemlje na svojoj teritoriji… »