Nauka & Tehnologija arhiva vesti 10.03.2016

Stigli u Srbiju, iznenadili cenom: S7 i S7 edge

Mondo 10.03.2016
Samsung Galaxy S7 i S7 Edge dostupni u Srbiji od 11. marta u slobodnoj prodaji i ponudi operatera. Nedugo nakon svetske premijere u Barseloni, Samsung Galaxy S7 i Samsung Galaxy S7 Edge, zvanično su predstavljeni i na srpskom tržištu. Prodaja ovih… »

Guglov program pobedio šampiona u igri go

Radio 021 10.03.2016
Guglov (Google) program Alfago (AlphaGo) pobedio je južnokorejskog šampiona u igri go Lija Sedola u prvom od pet predviđenih mečeva. Pobeda Alfagoa u staroj kineskoj igri je novi napredak veštačke inteligencije, pošto je program savladao jednu od… »

Otkriveni početak DOOM bete i novi trejler

B92 10.03.2016
Dok čekamo čuveni petak trinaesti u maju i izlazak novog DOOM-a, već krajem marta ćemo imati priliku da isprobamo multiplayer komponentu igru. Ovo će nažalost biti zatvorena beta i pristup njoj će biti moguć samo ako ste prednaručili Wolfenstein… »

Otkriven opasan propust na Facebooku

Radio 021 10.03.2016
Da se informacija o ovom propustu dokopao neki haker ili kriminalac, opasnost bi pretila svim korisnicima Facebooka. Brojne tehnološke kompanije nagrađuju sigurnosne istraživače koji pronalaze propuste u njihovom softveru i obaveštavaju ih o tim… »

VIDEO: Šta se čuje na najdubljem mestu na svetu?

Radio 021 10.03.2016
Nova studija otkrila je da prirodni i veštački zvuci dopiru do dna najdubljeg mesta na svetu – Marijanskog rova. Prvi put naučnici su postavili titanijumom ojačan hidrofon na 11.000 metara duboko dno Marijanskog rova u Pacifiku. Hidrofon je snimao… »

Google lansirao Andoid Beta program, nema više flashovanja preview verzija

Benchmark 10.03.2016
Tradicionalno, svi koji su želeli da isprobaju novi developer build naredne verzije Androida prvo bi morali da preuzmu fabrička podešavanja od Google-a, otključaju bootloader, podese fastboot i ukucaju neke komande u CMD prompt. Međutim, Google je… »

Nova Hearthstone ekspanzija “greškom” otkrivena pre vremena

B92 10.03.2016
Zvanična premijera nove Hearthstone ekspanzije treba da bude ovog petka od 21h po našem vremenu, na zvaničnom Hearthstone Twitch kanalu https://www.twitch.tv/playhearthstone , u okviru American Winter Championships događaja. Iako se zvanično još… »

mts i Pickbox otkrivaju ko je pravi kralj lavova

Mondo 10.03.2016
Ne propustite jednu od najpoznatijih Diznijevih priča – „Kralj lavova“ u Pickbox paketu na mts TV. mts i Pickbox nastavljaju da vas vraćaju u detinjstvo i uveseljavaju vaše mališane, tako da su za sve male i velike ljubitelje ctranih filmova… »

Pucnjava u Pitsburgu, pet osoba ubijeno

Radio 021 10.03.2016
Pet osoba je ubijeno, a troje ranjeno kada su nepoznati napadači upali na zabavu u predgrađu Pitsburga, saopštila je policija. Policija je u potrazi za najmanje dva napadača, koji su upali na zabavu i otvorili vatru. Policija je saopštila da je… »

Veljko Krstonošić kandidat DS-a za gradonačelnika Novog Sada

N1 Info 10.03.2016
Demokratska stranka će na lokalnim izborima u Novom Sadu nastupiti u koaliciji sa Novom strankom, Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini (DSHV) i Mađarskim pokretom, saopštio je danas DS. Lista će nositi naziv "Demokratska stranka – dr Veljko… »