Automobili arhiva vesti 12.03.2016

Originalno: Ovako se Kazahstanac zahvaljuje vozačima kad mu ustupe prednost

Auto blog 12.03.2016
Postoji legenda da ponekad, u nekim specijalnim uslovima, vozač dobrovoljno propusti prednost drugom vozaču. Šalu na stranu, i to se događa. Običaj je, takođe, zahvaliti se ljubaznom vozaču, bilo dizanjem ruke ili nekim drugim signalom. Jedan… »

Elektronika muči "senik" druge generacije

Moj auto 12.03.2016
Druga generacija „renoa senik“ je trenutno jedan od najtraženijih polovnjaka na našem tržištu. Povoljna cena, ekonomični dizel-motori i bogata oprema kod modela iz ponude oglasa i placeva čini ga veoma zanimljivom kupovinom za sve porodične… »

Novi Ford Ka biće praktičan i prostran

Total car 12.03.2016
Naslednik aktuelnog modela imaće oznaku “Ka +”, a u evropske prodajne salone stiže u drugom tromesečju 2016, saznaje Auto Express. Automobil je zasnovan na Fordu Ka za južnoameričko tržište, odnosno konceptu iz 2013, a proizvođač tvrdi da će… »

Šverceri isporučuju gorivo na kućnu adresu

Total car 12.03.2016
Pojedini žitelji pograničnih krajeva sa Republikom Srpskom odlično zarađuju od nelegalne trgovine gorivom. Litar jeftiniji do 40 dinara. Čak 60 domaćinstava u mačvanskom selu Badovinci živi od ove prodaje. Gorivo kupujem isključivo od švercera… »

U Sloveniji najezda miševa na automobile

Auto blog 12.03.2016
Autoelektričari u Kopru i drugim gradovima na slovenačkoj obali imaju sve više posla zahvaljujući neobičnoj najezdi miševa i pacova kojima su automobili na otvorenom postali omiljeno prebivalište. Oštećenja elektroinstalacija i motora koja… »

Novo srce Porsche Macana

Total car 12.03.2016
Popularni Porsheov SUV model podlegao je downsizingu i po uzoru na Boxster dobio zapreminski skromniji motor. Dvolitarski turbo benzinac sa VarioCam Plus varijabilnim upravljanjem ventilima i pritiskom prednabijanja do 2 bara razvija maksimalnih 185… »

VIDEO: Temza „odnela“ BMW

Auto blog 12.03.2016
Kada parkirate tik uz reku, imajte na umu da vrlo često vaš automobil može da završi na ovaj način! Kada u velegradu kakav je London, imate ogromnih problema sa pronalaženjem parking mesta, ona je svaka raspoloživa površina (sa koje vam „pauk“… »

Pale „kô mine“ i posle više od deset godina pod snegom!

Auto blog 12.03.2016
Kako piše RTS, entuzijasti za automobile dobro znaju šta znači ostaviti vozilo na milost i nemilost vremenskim uslovima. Posebno u Rusiji po zimi i snegu. Ipak, neuništivim „mercedesima“ potrebno je samo malo ljubavi i zamena akumulatora da bi bez… »

Mazda MX-5 Roadster Coupe stiže u Njujork

Total car 12.03.2016
Tek što su slegli utisci iz Ženeve, već 23. marta počinje Salon automobila u Njujorku. Za tu priliku Mazda je najavila svoj plan o predstavljanju novog modela. Detalja o Mazdinom misterioznom automobilu još nema, ali pozivnice za novinare su stigle… »

Abarth 595 OT

Auto blog 12.03.2016
Abarth je promovisao trkački 595 OT, pripremljen za takmičenje u italijanskom Tourism Championship-u i Abarth Selenia Trophy-u. Automobil je tjuniran od strane Abarth Racing Team-a, pokreće ga 1,4 litarski T-Jet motor sa 190 konja (u kombinaciji sa… »