Društvo arhiva vesti 12.03.2016

Situacija mirna - pripravnost zbog najavljenih padavina

RTV 12.03.2016
BEOGRAD - U narednih 36 sati, usled obilnih padavina koje najavljuje RHMZ, najkritičnije će biti u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, izjavio je večeras načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, koji je dodao da su na jug zemlje već… »

Sutra oblačno, sa kišom i snegom

Blic 12.03.2016
Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će u Srbiji sutra biti oblačno sa kišom, a na planinama sa snegom. Kako je upozoreno, sutra tokom dana i tokom noći očekuje se u istočnim, južnim, jugozapadnim i centralnim krajevima u vecini… »

Diplomata ponovo pedalira od Haga do Beograda

Mondo 12.03.2016
Holandski diplomata Ivar Skers (Ivar Scheers) biciklom će preći put od svog rodnog grada Haga do Beograda u kojem službuje, u dobrotvorne svrhe za decu obolelu od raka u Srbiji. Foto: Screenshot/gofundme.com Putovanje bi trebalo da traje 13 dana, od… »

Za turističke vaučere prijavilo se 6.570 građana

Blic 12.03.2016
Za vaučere za podsticaj domaćeg turizma od početka godine do 10. marta prijavilo se oko 6.570 građana, a najveće interesovanje je za Prolom banju, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Osim Prolom banje, kako… »

Aleksa Savić pobednik "Beseda u Zoranovu čast"

RTS 12.03.2016
Žiri, na čijem je čelu bila glumica Mirjana Karanović, jednoglasno je odlučio da je pobednik ovogodišnjeg takmičenja "Besede u Zoranovu čast" Aleksa Savić. Drugo mesto pripalo je Dušanu Stevanoviću, a treće su podelili Sofija Rakićević i… »

Pažljivo Vozite: Večeras moguća poledica, oprezno u poplavljenim delovima

Blic 12.03.2016
Javno preduzeće "Putevi Srbije" upozorilo je večeras na moguću poledicu na putevima i apelovalo na vozače da budu maksimalno oprezni u vožnji. "Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice… »

Ambasador Potežica: Nismo znali da smo mete

Večernje novosti 12.03.2016
Novosti otkrivaju šta je Oliver Potežica odgovorio Radnoj grupi MSP: Jovica i Slađana su bili u kolima 001, koja zbog dotrajalosti nisu vozila ambasadora. NIJE bilo informacija da bi naši službenici mogli da budu meta napada ili da im je ugrožen… »

Protest poljoprivrednika u Bačkoj Topoli u ponedeljak

Blic 12.03.2016
Udruženje poljoprivrednih proizvodjača iz Stare Moravice najavilo je da će u ponedeljak ujutro organizovati protestni skup ispred zgrade opštine u Bačkoj Topoli i optužilo lokalnu vlast da će na nezakonit način omogućiti velikim firmama i… »

Stefanović: Srbija spremna za udarni talas kiša

RTS 12.03.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović navodi da su nadležni spremni da hitno reaguju i zaštite građane i imovinu ukoliko Srbiju budu zahvatile dodatne obilne padavine. Stefanović je rekao i da će, ukoliko bude potrebe, u zaštiti… »

Predstavljen program "Studirajte u Švedskoj"

B92 12.03.2016
Beograd -- Ambasada Švedske predstavila je program “Study in Sweden” na Međunarodnom sajmu obrazovanja EDU Fair u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. "Study in Sweden” je sveobuhvatan zvaničan resurs za studiranje u Švedskoj za potencijalne strane… »