Ekonomija arhiva vesti 12.03.2016

Vučić: Ministrima neće biti povećane plate

Novi magazin 12.03.2016
"Ministrima se neće povećavati plati jer je važnije da se povećaju učiteljima, nastavnicima i zdravstvenim radnicima", rekao je Vučić novinarima u selu Kalinovac kod Uba, gde je otvorio rekonstruisanu školu. On je rekao da ministru treba da bude… »

Vlada Srbije preuzima osnivačka prava nad četiri klinička centra

Gde investirati 12.03.2016
Vlada Srbije odlučila je da od grada Beograda preuzme osnivačka prava nad četiri kliničko-bolnička centra. Kako je objavljeno je u poslednjem “Službenom glasniku”, Vlada Srbije donela je u petak, 11. marta, odluke da Republika Srbija od grada… »

Šta za Srbiju znače nove odluke ECB?

B92 12.03.2016
Beograd -- Predsednik Izvršnog odbora Erste banke u Srbiji Slavko Carić je ocenio da je sada dobra prilika da Srbija refinansira devizni javni dug. Komentarišući najnovije odluke Evropske centralne banke (ECB) Carić je na sajtu Erste banke objavio da… »

Oko 3.000 onlajn zahteva za građevinske dozvole

B92 12.03.2016
Beograd -- Za prva dva meseca od početka primene elektronskog sistema izdavanja građevinskih dozvola za "onlajn“ građevinske zahteve podneto je 2.779 prijava građana. Od toga su do sada rešene 1.553 različite prijave, od lokacijskih uslova… »

"SRPSKI DAVOS" Od foruma za tri garsonjere

Večernje novosti 12.03.2016
Organizatori i partneri "Kopaonik biznis foruma" zadovoljni posle 23. susreta ekonomista. Samo od kotizacije inkasirali najmanje 150.000 evra. DOK političari i direktori javnih preduzeća tumaraju kroz reforme tražeći put iz krize, organizatori… »

SAKSO BANKA: Olakšati pristupačnost kreditima i prenos vlasništva

Nova ekonomija 12.03.2016
Srpska ekonomija se suočava sa šest ključnih izazova u godini pred nama. To su: krhke javne finansije, neefikasan javni sektor, nizak nivo privlačnosti inostranim investitorima, značajan nedostatak saobraćajne infrastrukture koji izoluje zemlju u… »

Koka Kola srezala platu svom šefu za 42%

B92 12.03.2016
Kompanija Koka Kola smanjila je platu predsedniku i izvršnom direktoru kompanije Muhtaru Kentu za 42 odsto. Ovim korakom kompanija je želela da pokaže želju da smanji jaz kada je reč o platama njenih radnika. Muhtaru Kentu je isplaćeno ukupno sa… »

Izvoz: Srpska hrana stiže do 3.000 ruskih marketa

Kurir 12.03.2016
Prioritet u saradnji sa Srbijom imaju voće i povrće, posebno jagodičasto voće, koje se u Rusiji ne proizvodi, već se uvozi. BEOGRAD - Vodeći ruski trgovinski lanci započeli su pregovore s domaćim proizvođačima prehrambenih proizvoda o uvozu… »

Brkić: Hrvatska ispod investicijskog rejtinga i to neće biti lako promijeniti

SEEbiz 12.03.2016
ZAGREB – Moody'sovo smanjenje kreditnog rejtinga Hrvatske nije iznenađenje jer je ta agencija držala rejting jedan stupanj iznad ocjena drugih dviju agencija, kažu analitičari, no ističu i da to nije pozitivan znak zbog sumnji Moody'sa u… »

U železari svi čekaju 1. april

Politika 12.03.2016
Tog dana biće otvorene ponude kupaca za čeličanu, a sindikate najviše zanima da li će budući gazda zadržati isti broj zaposlenih. SMEDEREVO – Ako je suditi po predviđanjima Nezavisnog sindikata metalaca u „Železari Smederevo”, država će… »