Ekonomija arhiva vesti 12.03.2016

Vučić: Ne pada mi na pamet da ministrima povećavamo plate

SEEbiz 12.03.2016
KALINOVAC - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da ministrima neće biti povećavane plate, ne zato što misli da su mnogo ili malo plaćeni, već zato što je za njega bitnije da se plate povećaju učiteljima, nastavnicima i… »

Četiri kliničko-bolnička centra u Beogradu ponovo pod ingerencijom vlade

Novi magazin 12.03.2016
Kako se navodi, Vlada Srbije donela je u petak, 11. marta, odluke da Republika Srbija od grada Beograda preuzme osnivačka prava nad kliničko-bolničkim centrima "Dr Dragiša Mišović - Dedinje", "Zvezdara", "Zemun" i "Bežanijska kosa". Grad Beograd je… »

PRILIKA: Ako se zadužimo, uštedećemo 800 miliona €

Mondo 12.03.2016
Bankar Slavko Carić smatra da je sada dobra prilika da Srbija refinansira devizni javni dug i otplaćuje ga po veoma povoljnijim kamatnim stopama. Tako bi se za godinu dana uštedelo četiri puta više nego što se dobilo kresanjem penzija. Foto… »

Podneto 2.779 onlajn zahteva za gradjevinske dozvole

Beta 12.03.2016
Ministarsvo saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukture Srbije saopštilo je jutros da je tokom prvа dvа mesecа od početkа primene elektronskog sistemа za izdаvаnjа grаdjevinskih dozvola, "onlаjn" zаhteve podnelo 2.779 grаdjаnа. Od togа… »

"SRPSKI DAVOS" Od foruma za tri garsonjere

Večernje novosti 12.03.2016
Organizatori i partneri "Kopaonik biznis foruma" zadovoljni posle 23. susreta ekonomista. Samo od kotizacije inkasirali najmanje 150.000 evra. DOK političari i direktori javnih preduzeća tumaraju kroz reforme tražeći put iz krize, organizatori… »

SAKSO BANKA: Olakšati pristupačnost kreditima i prenos vlasništva

Nova ekonomija 12.03.2016
Srpska ekonomija se suočava sa šest ključnih izazova u godini pred nama. To su: krhke javne finansije, neefikasan javni sektor, nizak nivo privlačnosti inostranim investitorima, značajan nedostatak saobraćajne infrastrukture koji izoluje zemlju u… »

Koka Kola srezala platu svom šefu za 42%

B92 12.03.2016
Kompanija Koka Kola smanjila je platu predsedniku i izvršnom direktoru kompanije Muhtaru Kentu za 42 odsto. Ovim korakom kompanija je želela da pokaže želju da smanji jaz kada je reč o platama njenih radnika. Muhtaru Kentu je isplaćeno ukupno sa… »

Ruski trgovinski lanci zainteresovani za uvoz srpske hrane, posebno voća i povrća

Gde investirati 12.03.2016
Predstavnici ruskih trgovinskih lanaca, koji borave u poseti Srbiji, zainteresovani su za uvoz prehrambenih proizvoda iz Srbije, a posebno voća i povrća. Privredna komora Srbije u saradnji sa Administracijom grada Moskve, uz podršku Trgovinskog… »

Amerikanci ocrnili Hrvate

B92 12.03.2016
Američka agencija Mudis snizila je dugoročni kreditni rejting Hrvatske u stranoj valuti na Ba2. Agencija je kao razlloge navela visok javni dug i nastavak slabih izgleda ekonomskog rasta u srednjem roku, a zadržala je i negativne izglede. Mudis je… »

U železari svi čekaju 1. april

Politika 12.03.2016
Tog dana biće otvorene ponude kupaca za čeličanu, a sindikate najviše zanima da li će budući gazda zadržati isti broj zaposlenih. SMEDEREVO – Ako je suditi po predviđanjima Nezavisnog sindikata metalaca u „Železari Smederevo”, država će… »