Izvor: Alo/Politika arhiva vesti 12.03.2016

Nije fantazija da budem predsednik Srbije!

Alo 12.03.2016
Ivica Dačić, lider SPS i šef srpske diplomatije, otvoreno je govorio o odnosu sa šefom SNS Aleksandrom Vučićem, drugovima u stranci, političkim fantazijama... Vaša politička fantazija je da budete predsednik? "Ne, to nije fantazija. Moja stranka… »

Čekaju kamione iz Srbije da ih prevrću

Alo 12.03.2016
Predstavnici opozicione partije Samoopredeljenje saopštili su danas da će se presretanje srpskih kamiona nastaviti i da za to imaju svoje političke razloge, prenose prištinski mediji. Predstavnici te opozicione partije za RTK2 kažu da imaju svoje… »

Proglašena lista SVM

Alo 12.03.2016
Republička izborna komisija proglasila je večeras listu Saveza vojvodjanskih Mađara (SVM) za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila. RIK je doneo rešenje da ova lista ima položaj stranke nacionalne manjine. Listu "Savez vojvodanskih Madara -… »

Proglašeno pet lista

Alo 12.03.2016
Republička izborna komisija je do sada proglasila pet izbornih lista za predstojeće vanredne parlamentarne izbore. Prva na glasačkom listiću biće lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", a druga "Za pravedniju Srbiju - Demokratska stranka… »

SRS: Za poplave su krivi naprednjaci!

Alo 12.03.2016
Srpskа rаdikаlnа strаnkа ocenila je danas dа аktuelni režim predvođen Srpskom nаprednom strаnkom snosi nаjveći deo krivice zа vаnredno stаnje koje je proglаšeno u Srbiji zbog obilnih kišа i izlivаnjа rekа. "Nаdležni držаvni… »

Srbija odaje počast Zoranu Đinđiću

Alo 12.03.2016
Danas se obeležava 13 godina od ubistva Zorana Đinđića. Premijer Vučić položio venac na spomen-ploču u dvorištu vlade. Porodica i građani položili vence na grob u Aleji velikana. Počela šetnja za Zorana. Srbija danas obeležava 13 godina od… »

Vučić: Neću ministrima povećati plate!

Alo 12.03.2016
Premijer Vučić tvrdi da ministrima u Vladi neće biti povećavane plate. Kaže da je za njega bitnije da se plate povećaju učiteljima, nastavnicima i zdravstvenim radnicima. Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da ministrima neće biti… »

Vučić: Karađorđeviću, plati struju pa nas tuži

Alo 12.03.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas prestolonasledniku Aleksandru Karađorđeviću, povodom njegove najave da će tužiti državu, da najpre plati struju. "Prvo ti plati struju koju si dužan Srbiji, pa onda tuži koga hoćeš", rekao je… »

Pastor predao izbornu listu

Alo 12.03.2016
Savez vojvođanskih Majdara (SVM) predao je danas izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila. Nosilac liste "Savez vojvođanskih Mađara - Pastor Ištvan" predsednik je SVM-a Ištvan Pastor. Slogan ove… »

Srbija dobila još jednu stranku

Alo 12.03.2016
U Srbiji je osnovana još jedna politička stranka i sada ih ima ukupno 108. U Registar političkih stranka kao 108. stranka u Srbiji upisana je Jedinstvena ruska stranka kao stranka nacionalne manjine, objavljeno je u poslednjem "Službenom glasniku"… »