Izvor: Alo/Svet arhiva vesti 12.03.2016

Beli klavir za izbeglice u blatu!

Alo 12.03.2016
Kineski umetnik Ai Veivei doneo je veliki beli klavir u blato izbegličkog kampa na grčko-makedonskoj granici, omogućivši jednoj Sirijki da posle više godina zasvira na ovom instrumentu! Nur Alkzam (24) je svirala oko 20 minuta po kiši ispod najlona… »

Neuspeo atentat na Trampa?

Alo 12.03.2016
Portparolka Donalada Trampa izjavila je večeras da je jedan čovek pokušao da probije kordon obezbeđenja na skupu američkog milijardera u Ohaju, zbog čega su intervenisali agenti tajne službe da zaštite mogućeg republikanskog kandidata u trci za… »

Hiljade Poljaka maršira Varšavom

Alo 12.03.2016
Na ulice Varšave, Poznanja, Vroclava i Katovica izašle su danas ponovo desetine hiljada Poljaka zahtevajući od vladajućih konzervativaca da poštuju nezavisnost Ustavnog suda. Učesnici protesta pozvali su konzervativce iz Prava i Pravde, vladu… »

Protest izbeglica, preti zaraza (FOTO)

Alo 12.03.2016
Nekoliko desetina izbeglica protestovalo je danas u mestu Idomeni, gde je blokirano oko 14.000 izbeglica, zahtevajući otvaranje granice s Makedonijom, a medju demonstrantima jedan Sirijac stupio je u štrajk gladju. Oko 200 izbeglica, uglavnom Sirijaca i… »

Desničari marširali Berlinom

Alo 12.03.2016
Desničarski demonstranti marširali su danas kroz centar Berlina uzvikujući "Mi smo narod" i "Merkelova mora da ide". Oko 2.000 demonstranata nosilo je nemačke i druge zastave, a celi skup obezbeđivale su jake policijske snage. Policija nije dozvolila… »

U lavini poginulo šestoro

Alo 12.03.2016
U velikoj lavini koja se dogodila u italijanskim Alpima stradalo je najmanje šest osoba, a spasioci tragaju za još desetak nestalih, javljaju svetski mediji. Lavina se obrušila na visini većoj od 3.000 metara na planini Monte Nevozo u Južnom Tirolu… »

Austrija spremna za novu migrantsku rutu

Alo 12.03.2016
Austrija se, nakon zatvaranja balkanske rute, priprema za preusmeravanje talasa izbeglica, a na graničnom prelazu Nikelsdorf, iz pravca Mađarske, austrijska policija kontroliše vozila koja ulaze u tu zemlju. Kako javlja dopisnik Tanjuga, policajci su… »

Islamska država ponovo napala hemijskim oružjem

Alo 12.03.2016
Irački zvaničnici tvrde da je Islamska države rano jutros nedaleko od Kirkuka izvela dva napada hemijskim oružjem u kojima je život izgubila jedna trogodišnja devojčica, a oko 600 ljudi povređeno. Predstavnici bezbednosnih agencija i zaposleni u… »

Gore centri za smeštaj izbeglica

Alo 12.03.2016
Nekoliko centara predviđenih za smeštaj izbeglica zapaljeno je noćas u Švedskoj. Tri objekta u naselju Satila, u području Mark na jugozapadu Švedske, sada su prazna, a trebalo je da prime oko 150 izbeglica, javljaju lokalni mediji. List "Boras… »

Nacrtali kukasti krst na travnjaku katedrale

Alo 12.03.2016
Istočnonemački grad Erfurt podigao je optužnicu protiv nepoznatih počinilaca nakon što su mediji otkrili ogroman kukasti krst na travnjaku pored katedrale, vidljiv na satelitskim fotografijama servisa "Gugl ert", prenosi HINA. "Tragove u travnjaku… »