Izvor: B92/Politika arhiva vesti 12.03.2016

SNS: Pajtić zloupotrebio sećanje na Đinđića

B92 12.03.2016
Beograd -- SNS je ocenila da je današnjom izjavom lider DS Bojan Pajtić zloupotrebio sećanje na tragično nastradalog Zorana Đinđića u predizborne svrhe. U saopštenju se navodi da je ta izjava pokazatelj zašto ga se stide članovi DS, građani… »

"Računam na sastanak sa premijerom o struji"

B92 12.03.2016
Princ Aleksandar Karađorđević izjavio je da se nada da će premijer Aleksandar Vučić razmotriti da ga pozove na večeru u čast posete britanskog princa Čarlsa. On je rekao i da nakon toga računa na sastanak sa premijerom na kojem će rešiti sva… »

RIK proglasio izbornu listu SVM - Ištvan Pastor

B92 12.03.2016
Republička izborna komisija proglasila je večeras listu Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila. RIK je doneo rešenje da ova lista ima položaj stranke nacionalne manjine. Listu "Savez vojvođanskih Mađara -… »

Srbija dobila 108. političku stranku

B92 12.03.2016
Beograd -- U Registar političkih stranka kao 108. stranka u Srbiji upisana je Jedinstvena ruska stranka kao stranka nacionalne manjine. To je objavljeno u poslednjem "Službenom glasniku". Sedište stranke je u Novom Sadu, a kao njen zastupnik upisan je… »

"Nastavićemo da prevrćemo srpske kamione"

B92 12.03.2016
Predstavnici Samoopredeljenje saopštili su da će se presretanje srpskih kamiona nastaviti i da za to imaju svoje političke razloge, prenose prištinski mediji. Predstavnici te opozicione partije za RTK2 kažu da imaju svoje političke razloge i da će… »

Posle Đinđića – tri kolone "dele njegovu ideju"

B92 12.03.2016
Beograd -- Tri kolone u tri termina na istoj lokaciji, ispred Vlade Srbije na mestu na kom je ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić. Najpre je nekadašnjem predsedniku Vlade Srbije poštu odao aktuelni, Aleksandar Vučić sa svojim ministrima. Nekoliko… »

U skupštinskim fiokama i predlozi zakona iz 2007.

B92 12.03.2016
Beograd -- Otkad je Skupština raspuštena poslanici retko svraćaju u parlamentarno zdanje i dolaze samo na unapred zakazane događaje, pišu “ Večernje novosti“. Nedavno se potpredsednik Igor Bečić sastao sa predstavnicima NATO, a Marijan… »

Vučić: Neće oni da odlučuju kako ću da se ponašam

B92 12.03.2016
Ub -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da neće davati partijske izjave dok je na snazi vanredna situacija. Ipak, on je rekao da mu ne pada na pamet da sebi oduzima pravo da radi, “samo zato što to traže besposličari”. Vučić je, na pitanje… »

"Nezadovoljni građani": Zapalili smo Skupštinu KiM

B92 12.03.2016
Priština -- Grupa koja sebe naziva "nezadovoljni građani" preuzela je odgovornost za napad molotovljevim koktelom na kabinet predsednice Kosova Atifete Jahjage. Na zvaničnu mejl adresu prištinske televizije Klan Kosova je stiglo pismo sa potpisom ove… »

"Đinđića je ubilo Miloševićevo nasleđe" / VIDEO

B92 12.03.2016
Beograd -- Obeležava se 13 godina od smrti prvog demokratski izabranog predsednika Vlade Srbije i nekadašnjeg predsednika DS Zorana Đinđića. Jedan od Đinđićevih najbližih saradnika bio je profesor Žarko Korać, koji kaže da je Đinđića ubilo… »