Izvor: B92/Zabava arhiva vesti 12.03.2016

Diplomata biciklom od Haga do Beograda u humanitarne svrhe

B92 12.03.2016
Holandski diplomata Ivar Skers biciklom će preći put od rodnog Haga do Beograda, kako bi prikupio pomoć za decu obolelu od raka u Srbiji. Skers, koji je politički sekretar i šef odeljenja za medije, kulturu i javnu diplomatiju u Ambasadi Kraljevine… »

Za manje civilnih žrtava: Novi metak će se sam uništiti u letu

B92 12.03.2016
Uprkos svoj modernoj tehnologiji, u vojnim akcijama i dalje stradaju i brojne civilne žrtve. Američka vojska je prijavila patent nove vrste metka koji bi se sam uništio nakon što dosegne metu. Patent su prijavili pod imenom "projektil ograničenog… »

Stariji ste od 30? Ove analize morate da uradite

B92 12.03.2016
Što smo stariji, to se mogućnost raznih zdravstvenih problema sve više povećava. Zbog toga stručnjaci preporučuju da svake godine obavimo jedan sistematski pregled ili barem naredne četiri važne analize. Krvni pritisak Visoki krvni pritisak ne… »

Koliko su normalni naši fetiši?

B92 12.03.2016
Nova studija objavljena u Žurnalu seksualnog istraživanja pokazala je da neobične stvari koje nas uzbuđuju, odnosno naši fetiši, možda i nisu toliko neobični. Istraživači su u svojoj studiji proučavali osam seksualnih interesovanja –… »

Donald Tramp se divi pevačici Adel

B92 12.03.2016
Republikanski kandidat za Belu kuću, milijarder Donald Tramp, veoma se divi pevačici Adel, a bio je i na njenom koncertu u Njujorku. Međutim, britanska pop pevačica, čija je pesma "Hello" trenutno na svetskim top listama, usprotivila se da se njene… »

Niko ne zna koje morsko čudovište je nasukano na plaži (VIDEO)

B92 12.03.2016
Turiste na plaži u Meksiku iznenadilo je biće koje izgleda zastrašujuće – ali niko zapravo ne zna o kojoj životinji je reč. Čudno stvorenje dugo oko četiri metra nasukalo se na plažu u Akapulku, a fotografije i video su se proširile… »

VICE: Tip koji je napravio aplikaciju za napade panike

B92 12.03.2016
U Srbiji sve je više mladih koji boluju od anksioznosti i napada panike, što je uglavnom posledica stresa i brzih i velikih promena, zbog kojih je čovek doveden u situaciju da se naglo prilagođava na nove uslove. Kod mene je sve to počelo sa blagim… »

Rastavić popravlja krvnu sliku

B92 12.03.2016
Korov rastavić (Equisetem arvense) se u narodu koristi od davnina za lečenje raznih bolesti. Zovu ga konjski rep, šutkavac, preslica, a za lekovite svrhe se bere cela biljka. U starom veku smatran je jednim od najdelotvornijih sredstava za bolesti… »

Na korak od cilja: “Blu Oridžin” 2017. šalje prve ljude u svemir

B92 12.03.2016
Kompanija “Blu Oridžin” je 2015. godine ušla u istoriju postavši prva privatna organizacija koja je nakon lansiranja rakete i kratkog leta istu bezbedno vertikalno spustila na tlo. Kompanija Džefa Bezosa sada želi da ode korak dalje… »