Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 12.03.2016

SNS: Pajtić zloupotrebio sećanje na Đinđića

Blic 12.03.2016
Srpska napredna stranka ocenila je da je današnjom izjavom lider Demokratske stranke Bojan Pajtić zloupotrebio sećanje na tragično nastradalog Zorana Đinđića u predizborne svrhe, kao i da je ta izjava pokazatelj zašto ga se stide članovi DS… »

Karađorđević Vučiću: Nadam se da ćete nas pozvati na večeru sa Čarlsom

Blic 12.03.2016
Princ Aleksandar Karađorđević izjavio je danas da se nada da će premijer Srbije Aleksandar Vučić razmotriti da njega i njegovu suprugu Katarinu pozove na večeru koja će u Srbiji biti organizovana u čast posete britanskog princa Čarlsa. Ova… »

Savez vojvođanskih Mađara predao izbornu listu

Blic 12.03.2016
Savez vojvođanskih Mađara (SVM) predao je danas izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila. Nosilac liste "Savez vojvođanskih Madjara - Pastor Ištvan" predsednik je SVM-a Ištvan Pastor. Slogan ove… »

U Srbiji registrovano 108 POLITIČKIH STRANAKA

Blic 12.03.2016
U Registar političkih stranka kao 108. stranka u Srbiji upisana je Jedinstvena ruska stranka kao stranka nacionalne manjine, objavljeno je u poslednjem "Službenom glasniku". Sedište stranke je u Novom Sadu, a kao njen zastupnik upisan je Zoran Marić… »

Vulin: Priliv migranata u Srbiju je ZAUSTAVLJEN

Blic 12.03.2016
Priliv migranata u Srbiju je zaustavljen, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i istakao da Srbija u vreme izbegličke krize mora da vodi računa o sebi, a ne da rešava velike svetske probleme. -… »

Otkrivamo: Ministri će imati VEĆE PLATE

Blic 11.03.2016
Novi zakon o funkcionerima, koji je u planu, obezbediće povećanje plata funkcionerima u izvršnoj vlasti, kao što su ministri i državni sekretari. Naime, ministarka za državnu upravu Kori Udovički kaže da Svetska banka od nas očekuje da povećamo… »

Do sada proglašeno pet izbornih lista

Blic 12.03.2016
Republička izborna komisija (RIK) je do sada proglasila pet izbornih lista za predstojeće vanredne parlamentarne izbore. Prva na glasačkom listiću biće lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobedjuje", a druga "Za pravedniju Srbiju - Demokratska stranka… »

Mađarski pokret i DZVM u koaliciji na svim nivoima

Blic 12.03.2016
Mađarski pokret i Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM) potpisali su sporazum o zajedničkom nastupu na izborima svim nivoima, saopšteno je danas.Na republičkim izborima naziv liste je "Mađarski pokret - da promenimo! - DZVM", a na… »

RIK večeras održava sednicu

Blic 12.03.2016
Republicka izborna komisija održaće večeras sednicu, saopšteno je iz Skupštine Srbije. Sednica, sa početkom u 21.30 časova, biće održana u zgradi Narodne skupstine, dodaje se u saopštenju.… »

AMSS: Saobraćaj u poplavljenim područjima bez zastoja

Blic 11.03.2016
Automotosavez Srbije saopštio je danas da se saobraćaj na državnim putevima I i II reda u poplavljenim područjima centralne i zapadne Srbije odvija bez zastoja, ali na pojedinim deonicama, usporeno. "Vozačima savetujemo punu opreznost za volanom na… »