Izvor: Danas arhiva vesti 12.03.2016

Kinsi vodi u Top 8

Danas 11.03.2016
Crveno - beli savladali Panatinaikos 69:67 i napravili veliki iskorak ka plasmanu u plej of. Beograd - Košarkaši Crvene zvezde savladali su u punoj Kombak Areni Panatinaikos rezultatom 69:67 ostvarivši šestu pobedu u Top 16 fazi Evrolige… »

Biciklom od Haga do Beograda

Danas 12.03.2016
Beograd - Politički sekretar i šef Odeljenja za medije, kulturu i javnu diplomatiju u Ambasadi Holandije u Srbiji Ivan Šers će od 30. aprila do 12. maja putovati biciklom od njegovog rodnog grada Haga do Beograda. Kako je saopštila holandska… »

Pozorišna istina o ubistvu Zorana Đinđića

Danas 11.03.2016
Trinaest godina od smrti prvog demokratski izabranog premijera Srbije Predstava "Ubiti Zorana Đinđića" jeste osveta svima onima koji su priželjkivali ubistvo premijera i njime se okoristili. Njima se treba izrugivati na smrt, jer oni čine sve da… »

Bivši Putinov pomoćnik ubijen?

Danas 11.03.2016
* Mihail Lesin umro usled udarca u glavu, navode islednici. Vašington, London - Bivši pomoćnik ruskog predsednika Vladimira Putina Mihail Lesin, koji je prošle godine u Sjedinjenim Državama pronađen mrtav, umro je usled udarca u glavu, navode… »

Publika i mi smo jedno

Danas 11.03.2016
Aca Celtic pred tradicionalni koncert na Dan svetog Patrika. Ljubitelji irske muzike, ali i najpopularnijeg benda u Srbiji koji izvodi ovu vrstu muzike, Orthodox Celts, Dan svetog Patrika, 17. mart, će na najbolji način proslaviti na koncertu ovog benda… »

Neponovljiv šarmer rođen iz "crnog talasa"

Danas 11.03.2016
Beograd - Dragan Nikolić, jedan od najpoznatijih glumaca u regiji, preminuo je u 73. godini, posle duge bolesti. Biće sahranjen u ponedeljak, 14. marta, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a tog dana u 12 sati biće održana i… »

Brišu se granice između žanra i glavnog toka

Danas 11.03.2016
Goran Skrobonja, pisac, izdavač, prevodilac i urednik, o savremenim mitovima i globalnim legendama. Goran Skrobonja je na domaćoj književnoj sceni tri decenije. Između ostalih objavio je roman Nakot, zbirku priča Tihi gradovi, a široku popularnost… »

Dela Danila Kiša na sve strane

Danas 11.03.2016
PRONAĐENI U PREVODU. Izdavači širom sveta pokazuju veliko interesovanje za dela Danila Kiša, saopšteno je iz beogradskog Arhipelaga. Njegova dela izlaze iz godine u godinu u novim izdanjima kod velikih svetskih izdavača, ali i kod uglednih izdavača… »

Demistifikacija pamfleta Mein Kampf

Danas 11.03.2016
Sedamdeset godina nakon Hitlerove smrti, 31. decembra 2015, ugašena su autorska prava (copyright) na Firerov zlokobni pamflet "Mein Kampf", koju je književnik Gerhard Hauptman, dobitnik Nobelove nagrade za književnost, nazvao "Hitlerovom Biblijom"… »

Ingo Šulce u Kući za pisce

Danas 11.03.2016
AKCIJE. Jedan od najistaknutijih nemačkih književnih stvaralaca danas, Ingo Šulce (Drezden, 1962), boraviće tokom marta u Krokodilovoj Kući za pisce. Događaj realizuju Gete institut i Udruženje Krokodil u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije… »