Izvor: Dojče vele arhiva vesti 12.03.2016

„Erdogan želi da bude sultan“

Dojče vele 12.03.2016
Izjava supruge turskog predsednika Erdogana da je osmanlijski harem žene pripremao za život, izazvala je zaprepašćenje. Ali tu je u pitanju mnogo više od same te izjave, smatra političarska nemačkog SPD-a Lale Akgun. Dojče vele: Emina Erdogan… »

Srećna zemlja

Dojče vele 12.03.2016
Crna Gora je srećna zemlja jer nema stalni već povremeni kapacitet da proizvede negativne naslove u svetskim medijima. Ali je i nesrećna, jer nije dovoljno da ne proizvodi loše vesti. Crna Gora je srećna zemlja. Sudeći po minimalnom prisustvu Crne… »

Traže se bezbednjaci

Dojče vele 12.03.2016
Pond Security, jedna od vodećih firmi u Nemačkoj i Evropi, koja se bavi obezbeđenjem specijalnih objekata, počela je sa zapošljavanjem radnika iz Slovenije i Hrvatske, a uskoro verovatno i iz BiH. „Nezadovoljstvo celokupnim sistemom u kojem i sa… »

Kancelarkino licemerje

Dojče vele 12.03.2016
Dil Nemačke sa Turskom oko izbeglica na meti je oštrih kritika organizacija za ljudska prava. Angelu Merkel to ne zanima. Ženevska konvencija je za nju samo otpad, smatra Barbara Vezel. Tako, dakle, izgleda doslednost Angele Merkel: ona se trudi da… »

Tuneli straha

Dojče vele 12.03.2016
Saobraćaj u Briselu je gust, baš kao i u drugim evropskim metropolama. Ispod grada se nalazi mreža tunela koja je toliko dotrajala, da preti opasnost od rušenja. Poput mračnih kanala provlače se gradom tuneli, sa svojim teškim, neprijatnim, niskim… »

„Merkel ne mogu da svrgnu“

Dojče vele 12.03.2016
Izbeglička kriza zasenila je sve. Još nikada pokrajinski izbori nisu imali tolikog uticaja na konstelaciju moći u Berlinu kao ovi koji se održavaju u nedelju 13. marta, smatra bivši urednik „Bild“ Mihael H. Špreng. Dojče vele: Gospodine… »

Pismo Andriću

Dojče vele 12.03.2016
Od ljudi koji su vas voleli prvo vas je odvojila smrt, pa navika. Mora da ste osetili kao da ste hiljadu puta umrli, da ste se utopili u svojoj diplomatskoj profesiji (vaša profesija je bila daljina). Ko umnožava svoje reči, umnožava svoju… »