Izvor: Gde investirati arhiva vesti 12.03.2016

Zaduživanje nikad jeftinije, prilika da Srbija refinansira devizni javni dug

Gde investirati 12.03.2016
Predsednik Izvršnog odbora Erste banke u Srbiji Slavko Carić je ocenio da je sada dobra prilika da Srbija refinansira devizni javni dug i otplaćuje ga po povoljnijim kamatnim stopama. Komentarišući najnovije odluke Evropske centralne banke (ECB)… »

Severna Koreja preti “preventivnim” napadom na Seul

Gde investirati 12.03.2016
Severna Koreja saopštila je danas da je njena vojska spremna za preventivni napad da bi “oslobodila” jug korejskog poluostrva, ukoliko bude procenila da američke i južnokorejske trupe, trenutno angažovane u vojnim manevrima, nameravaju da izvrše… »

Vlada Srbije preuzima osnivačka prava nad četiri klinička centra

Gde investirati 12.03.2016
Vlada Srbije odlučila je da od grada Beograda preuzme osnivačka prava nad četiri kliničko-bolnička centra. Kako je objavljeno je u poslednjem “Službenom glasniku”, Vlada Srbije donela je u petak, 11. marta, odluke da Republika Srbija od grada… »

Ruski trgovinski lanci zainteresovani za uvoz srpske hrane, posebno voća i povrća

Gde investirati 12.03.2016
Predstavnici ruskih trgovinskih lanaca, koji borave u poseti Srbiji, zainteresovani su za uvoz prehrambenih proizvoda iz Srbije, a posebno voća i povrća. Privredna komora Srbije u saradnji sa Administracijom grada Moskve, uz podršku Trgovinskog… »

Christopher Dembik: Šest ključnih izazova srpske ekonomije

Gde investirati 12.03.2016
Malo je verovatno da će izbori dovesti do usporavanja reformi na srednji rok u Srbiji. Srpska ekonomija se suočava sa šest ključnih izazova u godini pred nama. To su: krhke javne finansije, neefikasan javni sektor, nizak nivo privlačnosti inostranim… »

Dinar stagnira prema evru, NBS u petak prodala 20 miliona evra

Gde investirati 12.03.2016
Vrednost nacionalne valute prema evru neznatno je promenjena u odnosu na petak i zvanični srednji kurs za ponedeljak iznosi 123,3980 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Na mesečnom nivou dinar je prema evru oslabio za 0,5 odsto, dok je u… »

Jedinstveno u svetu: Aplikacija koja povezuje pčelare sa poljoprivrednicima

Gde investirati 12.03.2016
Kragujevčani Dušan Jagličić i Đorđe Đokić razvili su BeeWeb, aplikaciju koja koristi softverski program, jedinstven na svetu, za proračun idealne kombinacije povezivanja poljoprivrednika koji imaju medonosne biljne kulture i pčelara koji sele… »

Potrošačke cene u Srbiji u februaru smanjene za 0,1 odsto

Gde investirati 12.03.2016
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u Srbiji je u februaru ove godine zabeležena mesečna deflacija od 0,1 odsto, odnosno za toliko su u odnosu na januar bile niže maloprodajne cene robe i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju. Kako… »

MIPIM i Srbija: Ako investitori neće kod vas, idite vi kod njih

Gde investirati 12.03.2016
MIPIM, mesto hodočašća svih koji nešto u Evropi i svetu znače, a bave se nekretninama, održava se dvadeset i sedmi put po redu. Autor: dipl. ing. građ. Aleksandar P. Opsenica Rebec Govorili smo o mestu MIPIM-a u svetu i koliko je ovaj sajam… »

Imlek donirao 6 tona pavlake

Gde investirati 12.03.2016
Šest tona Moja Kravica pavlake za nezbrinutu decu. Kompanija Imlek, regionalni lider mlečne industrije, donirala je šest tona Moja Kravica pavlake domovima za nezbrinutu decu i velikom broju dečijih institucija. Moja Kravica pavlaka sa 20 odsto… »