Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 12.03.2016

Dvoje dece ubijeno u izraelskom napadu

Glas Amerike 12.03.2016
Jedan desetogodišnji dečak i njegova šestogodišnja sestra poginuli su danas posle izraelskog bombardovanja Gaze koju kontroliše Hamas. Izraelska vojska saopštila je da je u znak odmazde pokrenula napade na kampove za obuku ekstremista Hamasa nakon… »

Mirovni razgovori o Siriji iduće nedelje, po planu

Glas Amerike 12.03.2016
Ministar spoljnih poslova vlade Bašara al Asada rekao da će delegacija Sirije na mirovnim pregovorima čekati samo 24 sata da dođe opozicija. Državni sekretar Džon Keri izjavio je da bi mirovni razgovori o Siriji trebalo da se nastave kao što je i… »

Trinaest godina od ubistva Zorana Đinđića

Glas Amerike 12.03.2016
Prvi demokratski premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je na današnji dan pre 13 godina, u dvorištu zgrade Vlade Srbije, u nameri da se zaustavi proces demokratizacije i modernizacije društva i korenitih ekonomskih i socijalnih reformi. U Beogradu je… »

Uskoro jeftinija "zelena" kola

Glas Amerike 12.03.2016
Tehnologija gorivnih ćelija već prelazi sa velikih proizvođača vozila na manje kompanije, obećavajući pristupačnija ekološka vozila. Najnoviji prototip napravljen u Velsu, mogao bi da postane dostupan potrošačima već 2018. Tzv. “zelena”… »

Američki osnovci o predsedničkim kandidatima

Glas Amerike 12.03.2016
Odrasli nisu jedini koji su se uključili u američku predizbornu trku. Devetogodišnjaci i desetogodišnjaci iz okoline američke prestonice imaju svoje mišljenje o kandidatima. U američkim knjižarama se od nedavno prodaje nekoliko novih dečjih… »

Izložba flore Nacionalnih parkova

Glas Amerike 12.03.2016
Povodom stotog rodjendana američkih nacionalnih parkova, u Botaničkoj bašti u Vašingtonu postavljena je izložba koja prikazuje raznovrsnost biljnog sveta u parkovima. Botanička bašta ovde u Vašingtonu, godišnje privlači oko milion i 300 hiljada… »

Tehnologija koja zaista spaja ljude

Glas Amerike 12.03.2016
Na konferenciji Nedelja društvenih medija u Njujorku, tehnološki inovatori predstavili svoje ideje o tome kako povezati ljude putem interneta... Nazivaju ih se društvene mreže – fejsbuk, tviter, instagram. Ali da li one zapravo zaista povezuju… »

Neredi na Trampovom predizbornom skupu

Glas Amerike 12.03.2016
Rivali republikanskog favorita, miljardera Donalda Trampa kažu da ton njegove kampanje podstiče proteste. Republikanski predsednički pretendent Donald Tramp okončao je svoju kampanju u Ohaju danas, nakon što su se hiljade demonstranata sukobile sa… »