Izvor: Jugmedia arhiva vesti 12.03.2016

MUĆKE Nikolićev savetnik završio Visoku poslovnu školu u Leskovcu za godinu dana?!

Jugmedia 12.03.2016
BEOGRAD/LESKOVAC – Predrag Mikić, savetnik za privredu predsednika Srbije Tomislava Nikolića, nezakonito je upisao Višu tekstilnu školu u Leskovcu, pa prebačen na Visoku poslovnu školi u istom gradu, gde je pod nerazješnjenim okolnostima stekao… »

Telo starice plutalo Nišavom

Jugmedia 12.03.2016
NIŠ -Telo starije žene koje pluta Nišavom izazvalo je uznemirenje većeg broja Nišlija koji su jutros šetali pored reke na potezu od centra grada ka Medoševačkom mostu. U Hitnoj pomoći potvrdili su za Jugmediu da su u 7.30 primili prvi poziv o… »

Mobilna pomoć starima na selu

Jugmedia 12.03.2016
NIŠ -Mobilne ekipe lekara i medicinskih sestara niškog Doma zdravlja obilaziće stara i nepokretna lica u selima na niškom području jer su u budžetu grada Niša obezbedjena 15 miliona dinara za njihov rad. Odluku o izdvajanju sredstava donelo je… »

DS predala listu, pridružila im se Liga za jug

Jugmedia 12.03.2016
LESKOVAC – Leskovačka Demokratska stranka predala je sinoć listu za lokalne izbore koju je podržalo 2.262 građana svojim potpisima. Kalicija okupljenu oko Demokratske stranke čine i Reformistička stranka, Pokret Pravda i razvoj, Narodni pokret… »

Nasleđe

Jugmedia 12.03.2016
Sav moj trud, sav moj rad, desi se, preispitam ih,vrede li? Sabiram, oduzimam, i ma koliko rezultat bio veliki na kraju, znam… Znam da to nema veze sa brojevima. Postoji nešto što se ne može napisati, nešto što ne možemo izraziti. Često sam… »

„Budi muško“ u Leskovcu

Jugmedia 12.03.2016
LESKOVAC – Centar E8 i Edukacioni centar organizuju trening „Budi muško“ o temama nasilja i rodno zasnovanog nasilja koji će biti održan od 17. do 19. marta u Omladinskom klubu u Leskovcu. Iz Edukacionog centra pozivaju sve zainteresovane… »

Izložba o Nadeždi Petrović u leskovačkom Narodnom muzeju

Jugmedia 12.03.2016
LESKOVAC – Izložba o životu čuvene slikarke i ratne heroine Nadežde Petrović otvorena je u leskovačkom Narodnom muzeju, povodom stogodišnjice od njene smrti. Izložba „Nadežda Petrović 1915 – 2015“ je dokumentarnog karaktera, i ne govori… »

INTERVJU – Ivan Grujić: Politička scena u Leskovcu je tužna! (VIDEO)

Jugmedia 12.03.2016
LESKOVAC – Aktivista Edukacionog centra Ivan Grujić, pobednik akcije pronalaženja lica koje bi moglo da “osveži” lokalnu političku scenu, kaže da bi kao gradonačelnik najpre uveo sufinansiranje privatnih vrtića u Leskovcu iz gradskog… »

Južna Morava se izlila kod Grdelice

Jugmedia 12.03.2016
LESKOVAC – Južna Morava izlila se danas u mahali Gornje Polje, kilometar od centra Grdelice i delimično poplavila jedan uređeni zasad divljih jagoda. Reka se izlila na istom mestu gde i pre dve godine, kada je pod vodom bilo desetak podruma. Članovi… »

Promovisana književna dela Dragi Tasića

Jugmedia 12.03.2016
LESKOVAC – Ljubitelji lepe pisane reči imali su sinoć priliku da u knjižari „Stošić“ nešto više saznaju o književnom opusu Leskovčanina Dragi Tasića koji duže vreme živi van Leskovca. To je bilo prvo predstavljanje njegovog stvarlaštva… »