Izvor: N1 Info arhiva vesti 12.03.2016

Venci i cveće u znak sećanja na ubistvo Zorana Đinđića

N1 Info 12.03.2016
Članovi Vlade Srbije, na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem, položili su jutros vence na spomen-ploču ubijenom Zoranu Đinđiću. Porodica premijera i predstavici DS-a položili su vence i cveće na njegov grob u Aleji zaslužnih građana na… »

Čikago neće Trampa: Otkazan miting zbog straha od sukoba

N1 Info 12.03.2016
Vodeći kandidat za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp u poslednjem trenutku je otkazao miting u Čikagu strahujući da bi protesti zbog njegovog skupa mogli da prerastu u sukobe. Više stotina demonstranata okupilo se ispred zgrade… »

Od Haga do Beograda na biciklu, za decu obolelu od raka

N1 Info 12.03.2016
Holandski diplomata Ivar Skers (Ivar Scheers) biciklom će preći put od svog rodnog grada Haga do Beograda u kojem službuje, u dobrotvorne svrhe za decu obolelu od raka u Srbiji. Putovanje bi trebalo da traje 13 dana, od 30. aprila do 12. maja, a ruta… »

Savez vojvođanskih Mađara predao izbornu listu

N1 Info 12.03.2016
Savez vojvođanskih Mađara predao je danas izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila. Nosilac liste "Savez vojvođanskih Mađara - Pastor Ištvan" predsednik je SVM-a Ištvan Pastor. Slogan ove partije je… »

Dodik najavio referendum o 9. januaru kao Danu RS

N1 Info 12.03.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će na jednoj od narednih sednica Narodne skupštine RS biti u usvojena odluka o referendumu o tome da li građani podržavaju da se 9. januar i dalje slavi kao Dan Republike. "Izvesno je da će… »

Aleksa Savić pobednik "Beseda u Zoranovu čast"

N1 Info 12.03.2016
Pobednik ovogodišnjeg takmičenja mladih u besedništvu pod nazivom "Besede u Zoranovu čast" je student Aleksa Savić, a naziv pobedničke besede je "Znanje ili moć". Drugo mesto osvojio je student Dušan Stevanović sa besedom "Ko se mraka ne nagleda… »

RIK proglasio izbornu listu Saveza vojvođanskih Mađara

N1 Info 12.03.2016
Republička izborna komisija progasila je izbornu listu Savez vojvođanskih Mađara za vanredne parlamentarne izbore, zakazane za 24. april. Prvi na listi koja nosi naziv "Savez vojvođanskih Mađara - Pastor Ištvan", je Balint Pastor. Lista će se na… »

Stefanović: Očekujemo udarni poplavni talas na istoku Srbije

N1 Info 12.03.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u Nišu da su nadležni spremni da hitno reaguju i zaštite građane i imovinu ukoliko Srbiju budu zahvatile dodatne obilne padavine. Stefanović je rekao i da će, ukoliko bude potrebe, u… »

Pronađene dve rakete u avionu na aerodromu Nikola Tesla

N1 Info 12.03.2016
Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu pronađene su dve rakete sa eksplozivnim punjenjem koje su transportovane iz Bejruta preko Beograda i Londona za Portland u SAD, prenose "Večernje novosti". "Potvrđujemo da je kargo pošiljka, koja je… »

Evropa i Rusija zajedno kreću u osvajanje Marsa

N1 Info 12.03.2016
Evropa će u ponedeljak sa Rusijom započeti novu svemirsku misiju s ciljem da se ispitaju mogućnosti sletanja na Mars. Evropskoj misiji ExoMars 2016, u saradnji sa Rusijom, uslediće još jedna, ExoMars 2018, tokom koje bi na Crvenu planetu trebalo da… »