Izvor: N1 Info/Balkan arhiva vesti 12.03.2016

Dodik najavio referendum o 9. januaru kao Danu RS

N1 Info 12.03.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će na jednoj od narednih sednica Narodne skupštine RS biti u usvojena odluka o referendumu o tome da li građani podržavaju da se 9. januar i dalje slavi kao Dan Republike. "Izvesno je da će… »

Uhapšen zvaničnik Kosova dok je išao po vizu za SAD

N1 Info 12.03.2016
Na zahtev MUP-a Srbije, a po nalogu Interpola, makedonska policija je uhapsila šefa protokola kosovskog Ministarstva bezbednosnih snaga Gafura Dugolija, pod optužbom za ratne zločine u vreme kada je bio pripadnik OVK. Kako piše Radio KiM na svom… »

Protest izbeglica u Idomeniju: Otvorite granicu!

N1 Info 12.03.2016
Nekoliko desetina izbeglica protestovalo je u mestu Idomeni, gde je blokirano oko 14.000 izbeglica, zahtevajući otvaranje granice s Makedonijom, a među demonstrantima jedan Sirijac stupio je u štrajk glađu. Oko 200 izbeglica, uglavnom Sirijaca i… »

Obračun vatrenim oružjem u Sarajevu, jedna osoba ranjena

N1 Info 12.03.2016
U najprometnijoj sarajevskoj ulici Ferhadija došlo je do pucnjave u kojoj je ranjena jedna osoba. U MUP-u je za N1 potvrđeno da je jedna osoba ranjena i da je prevezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. U MUP-u kažu da će više informacija… »

Recept suživota u Popovom Mostu: Izbaciti politiku iz života

N1 Info 12.03.2016
Popov Most u blizini Tjentišta u Bosni i Hercegovini je mesto zajedničkog života Bošnjaka i Srba. Najbolji primer toga je osnovna škola koju grade i u kojoj rade i jedni i drugi, a koju zajedno pohađaju i njihova deca. Meštani kažu da nije bitno… »

Oliver Frljić: U Hrvatskoj je vlastito mišljenje krimen

N1 Info 12.03.2016
Antifašistička liga RH u subotu je održala konferenciju za novinare povodom prošlonedeljnih provala u stan intendantu riječkog pozorišta Oliveru Frljiću. "U Hrvatskoj je vlastito mišljenje postalo najveći krimen. Predsednica i prvi potpredsjednik… »

Atina se nada da će se situacija u Idomeniju razrešiti ubrzo

N1 Info 12.03.2016
Grčka je izrazila nadu da će se situacija u izbegličkom kampu Idomeni kod granice s Makedonijom rešiti za nedelju dana i potvrdio da je 400 ljudi juče otišlo u obližnje prihvatne centre. Pomoćnik grčkog ministra odbrane Dimitris Vicas zadužen za… »

Đukanović uputio saučešće povodom smrti Dragana Nikolića

N1 Info 12.03.2016
Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je saučešće porodici jednog od najpoznatijih glumaca bivše Jugoslavije Dragana Nikolića, koji je preminuo u 73. godini u Beogradu. "Sa osećajem iskrenog žaljenja primio sam vest o smrti barda… »