Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 12.03.2016

Čikago neće Trampa: Otkazan miting zbog straha od sukoba

N1 Info 12.03.2016
Vodeći kandidat za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp u poslednjem trenutku je otkazao miting u Čikagu strahujući da bi protesti zbog njegovog skupa mogli da prerastu u sukobe. Više stotina demonstranata okupilo se ispred zgrade… »

Rubio protiv Trampa: Deli i državu i stranku

N1 Info 12.03.2016
Kandidat za republikansku predsedničku nominaciju Marko Rubio ocenio je da milijarder Donald Tramp "duboko deli zemlju i stranku" i dodao da možda neće moći da ga podrži ukoliko pobedi na stranačkim izborima i postane kandidat za predsedničke… »

Klavir usred pakla u Idomeniju

N1 Info 12.03.2016
Izbeglica iz Sirije Nur Al Kzam, koja ovih dana iz kampa u Idomeniju nastoji da dođe do supruga koji je u Nemačkoj, zasvirala je klavir usred pakla koji ovih dana vlada u ovom kampu. Kineski umetnik Aj Vejvej omogućio je da klavir, bar na trenutak… »

Škotski nacionalisti bi novi referendum o nezavisnosti

N1 Info 12.03.2016
Škotska narodna partija (SNP) pokrenuće ovog leta novu inicijativu o nezavisnosti, izjavila je predsednica stranke Nikola Sterdžon, godinu i po dana posle referenduma na kome su se građani Škotske izjasnili za ostanak u Ujedinjenom Kraljevstvu… »

Skočio padobranom s najviše zgrade u Londonu

N1 Info 12.03.2016
Nepoznata osoba skočila je s padobranom sa najviše zgrade u Evropskoj uniji "Šard" u Londonu, prenela je agencija Asošijeted pres. Američka agencija, pozivajući se na izjave svedoka, fotografije i video zapise objavljene na društvenim mrežama… »

Zapaljeno više centara za smeštaj izbeglica u Švedskoj

N1 Info 12.03.2016
Nekoliko centara predviđenih za smeštaj izbeglica zapaljeno je u Švedskoj u subotu u ranim jutarnjim satima, javili su lokalni mediji. Tri objekta u naselju Satila, na jugozapadu Švedske, sada su prazna, a trebalo je da prime oko 150 izbeglica… »

Hiljade Poljaka na ulicama, brane Ustavni sud od vlasti

N1 Info 12.03.2016
Na ulice Varšave, Poznanja, Vroclava i Katovica izašle su desetine hiljada Poljaka, zahtevajući od vladajućih konzervativaca da poštuju nezavisnost Ustavnog suda. Učesnici protesta pozvali su konzervativce iz Prava i Pravde, vladu premijerke Beate… »

Latinoamerikanci zbog Trampa okreću leđa republikancima

N1 Info 12.03.2016
Dok je američki milijarder Donald Tramp sve bliži osvajanju republikanske predsedničke nominacije, njegova anti-imigrantska retorika odbija mnoge Latinoamerikance u SAD, koji kažu da će glasati za nekog drugog. Novinarka glasa Amerike Helena… »

Protest desničara u Berlinu - "kancelarka mora da ode"

N1 Info 12.03.2016
Oko 2.000 demonstranata ekstremne desnice marširalo je centrom Berlina, uzvikujući "Merkel mora da ode" i "Mi smo ljudi". Demonstranti su protestovali noseći nemačke i druge zastave, uz pratnju policajaca koji su ih držali podalje od učesnika… »

Strah Merkelove uoči izbora - zove izbeglice da se integrišu

N1 Info 12.03.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je izbeglice da se integrišu na mitingu uoči regionalnih izbora, na kojima analitičari očekuju poraz konzervativaca. "Očekujemo da izbeglice prihvate da se integrišu kod nas. To je njihov zadatak, a ne… »