Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 12.03.2016

Za vaučere se prijavilo 6.570 građana

Nova ekonomija 12.03.2016
Za vaučere za podsticaj domaćeg turizma od početka godine do 10. marta prijavilo se oko 6.570 građana. Najveće interesovanje je za Prolom banju, rekli su u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Osim Prolom banje građani su… »

SAZNAJEMO: Vlada preuzima osnivačka prava nad četiri kliničko-bolnička centra

Nova ekonomija 12.03.2016
Vlada Srbije odlučila je da od grada Beograda preuzme osnivačka prava nad četiri kliničko-bolnička centra, objavljeno je u poslednjem "Službenom glasniku". Kako se navodi, Vlada Srbije donela je u petak, 11. marta, odluke da Republika Srbija od… »

BMW: Izvinite što smo radiili za Hitlera i naciste

Nova ekonomija 12.03.2016
Nemački auto-gigant BMW izvinio se zbog svoje ratne prošlosti i priznao da je kompanija snabdevala naciste vozilima. Kompanija je sa dubokim žaljenjem priznala i da je ljude primoravala na rad. Nemački proizvođač automobila je iskoristio proslavu… »

Šef Linkedina poklonio milione radnicima

Nova ekonomija 12.03.2016
Direktor Linkedina, Džef Vajner odlučio je da odustane od svojih 14 miliona dolara bonusa i da ih pokloni radnicima. Ovaj potez direktora dolazi u trenutku kada Linkedin najavljuje da u 2016. očekuje između 3,6 i 3,65 milijarde dolara prihoda, što je… »

SAKSO BANKA: Olakšati pristupačnost kreditima i prenos vlasništva

Nova ekonomija 12.03.2016
Srpska ekonomija se suočava sa šest ključnih izazova u godini pred nama. To su: krhke javne finansije, neefikasan javni sektor, nizak nivo privlačnosti inostranim investitorima, značajan nedostatak saobraćajne infrastrukture koji izoluje zemlju u… »

'Coca Cola' smanjila svom direktoru platu za 42%

Nova ekonomija 12.03.2016
Kompanija Koka Kola smanjila je platu predsedniku i izvršnom direktoru kompanije Muhtaru Kentu za 42 odsto. Ovim korakom kompanija je želela da pokaže želju da smanju jaz kada je reč o platama njenih radnika. Muhtaru Kentu je isplaćeno ukupno sa… »

Ovo je lista pet najbogatijih žena na svetu

Nova ekonomija 12.03.2016
Direktorka kozmetičke kompanije Loreal Lilijen Betenkort ima bogatstvo od 36,1 milijardi dolara čime je ona i zvanično prva žena miljarderka u svetu. Druga na Forbsovoj listi najbogatijih žena na svetu je Alis Valton, vlasnica multinacionalnog… »

Vlada se zadužuje za još 75 miliona evra

Nova ekonomija 12.03.2016
Vlada Srbije odlučila je da 22. marta emituje dugoročne hartije od vrednosti u iznosu od 75 miliona evra. Kamata koju će dobijati kupci ovih hartija iznosiće 2,5 odsto godišnje. Prodajna cena dugoročnih hartija od vrednosti utvrđivaće se u formi… »

'Uskoro usvajanje podzakonskih akta za korišćenje energije vetra'

Nova ekonomija 12.03.2016
U narednih nekoliko nedelja biće usvojeni podzakonski akti koji treba da omoguće da se realizuju veliki projekti u korišćenju energije vetra, najavio je ministar energetike Aleksandar Antić. "Već duže od pola godine pregovaramo sa međunarodnim… »

BUŠATLIJA: Velike plate ministara nigde nisu sprečile korupciju

Nova ekonomija 12.03.2016
Novi zakon o funkcionerima, koji je u planu, obezbediće povećanje plata funkcionerima u izvršnoj vlasti, kao što su ministri i državni sekretari. U Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu kažu da bi se tako smanjila mogućnost… »